Αυτή είναι η κατάλληλη ώρα για να καθαρίζετε το δέρμα σας το βράδυ σύμφωνα με επιστημονικές έρευνες!

Σας τονίζουμε πολύ συχνά τη σημασία του σωστού καθαρισμού. Πρωί και βράδυ ακόμη και τώρα που δεν φοράτε make up.  Ο καθαρισμός είναι το πρώτο και τελευταίο βήμα της καθημερινής ρουτίνας περιποίησης.

Είμαστε σίγουρες πως έχετε ήδη βρει το κατάλληλο προϊόν για τον τύπο και τις ανάγκες σας. Το προϊόν δηλαδή που αφαιρεί τέλεια τα υπολείμματα μακιγιάζ, ρύπων και λιπαρότητας. 

Κάθε πρωί καθαρίζετε την επιδερμίδα και συνεχίζετε με τον ορό και την ενυδατική σας κρέμα. Το ίδιο ακριβώς πρέπει να κάνετε και το βράδυ.

Οι περισσότερες ακολουθείτε τη διαδικασία λίγο πριν πέσετε για ύπνο.

Τελικά δεν είναι σωστό. 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Vichy USA (@vichyusa)

Ας τα πάρουμε όμως από την αρχή. Επιστημονικές έρευνες έχουν αποδείξει ότι η λειτουργία των κυττάρων της επιδερμίδας έχει να κάνει με το χρονοβιολογικό ρολόι του οργανισμού.

Αυτό σημαίνει ότι η βραδινή περιποίηση είναι πολύ σημαντική αφού η επιδερμίδα συνεχίζει να λειτουργεί και ενώ εμείς κοιμόμαστε.

Και δεν λειτουργεί απλά αλλά κάνει τεράστιες προσπάθειες για να επανορθώσει ότι καταστρέφουν η περιβαλλοντική ρύπανση και οι ακτίνες του ήλιου. 

Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να είστε ιδιαίτερα σχολαστικές ειδικά με τον καθαρισμό ο οποίος, και πάλι σύμφωνα με τους επιστήμονες, πρέπει να γίνεται μεταξύ 8.30 και 9.30 το βράδυ.

Είναι η ώρα που η μελατονίνη βρίσκεται σε έξαρση. Η ορμόνη δηλαδή που ευθύνεται για την προστασία των κυττάρων από την ηλιακή ακτινοβολία και της ελεύθερες ρίζες εκκρίνεται.

Αυτήν ακριβώς την ώρα η επιδερμίδα είναι έτοιμη να δεχτεί πιο αποτελεσματικά οποιαδήποτε φόρμουλα περιποίησης. Καθαρισμός και ενυδάτωση λοιπόν στις 9 το βράδυ από απόψε κιόλας αν θέλετε να έχετε τα καλύτερα αποτελέσματα.

Εκτός από τις μέρες που θα ξενυχτήσετε όπου και πάλι πρέπει να ακολουθήσετε τη ρουτίνα. Όσο κουρασμένες ή νυσταγμένες είστε και δεν θέλω αντιρρήσεις.

Η επιδερμίδα σας πρέπει να είναι άψογη και αυτό είναι μόνο στο χέρι σας.

Διαβάστε μερικά ακόμη τέλεια θέματα ομορφιάς και περιποίησης της επιδερμίδας σας:

Τα τέλεια bobs που θα σας πείσουν να κόψετε τα μαλλιά σας αμέσως μόλις ανοίξουν τα κομμωτήρια!

5 νέα beauty προϊόντα που σας προτείνουμε να βάλετε στο καλάθι των αγορών σας!

Keywords
Τυχαία Θέματα