Αυτές είναι οι τροφές που θα χαρίσουν απίθανη λάμψη στα μαλλιά σας!

Τα λαμπερά μαλλιά είναι το ζητούμενο σας και αυτός είναι ο λόγος που ακολουθείτε πιστά τις συμβουλές του hairstylist κατά γράμμα.

Παρ’ όλα αυτά υπάρχουν και κάποιες φορές που χάνουν τη λάμψη και την υγιή τους όψη. Κι εδώ έρχονται οι ειδικοί να σας υπενθυμίσουν πόσο σημαντική είναι η σωστή διατροφή αλλά και κάποιες συγκεκριμένες τροφές που βοηθούν.

Αρχικά θα πρέπει να γνωρίζετε πως οι δραματικές αλλαγές στο χρώμα και η συχνή χρήση συσκευών θερμότητας κάνουν τη θαμπάδα ακόμα πιο έντονη και αυτός είναι ο λόγος που πρέπει

πάντα να απλώνετε φόρμουλες που προστατεύουν την τρίχα, πριν το φορμάρισμα.

Καθώς επίσης και μια σειρά από φόρμουλες με πλούσια ενυδατικά στοιχεία και έλαια που αποστολή τους είναι να θρέφουν και ενισχύουν την τρίχα.

Ποιες είναι όμως οι τροφές που πρέπει να καταναλώνετε; Δείτε στη συνέχεια:

Κεφίρ: Περιέχει βιταμίνες Β, Β1, Β12, Κ2 καθώς και ασβέστιο και φυλλικό οξύ. Όλα όσα χρειάζεται δηλαδή η τρίχα για να αποκτήσει λάμψη και δύναμη.

Στρείδια: Είναι μία ακόμη τροφή που χαρίζει υγιή όψη στα μαλλιά χάρη στον ψευδάργυρο, συστατικό που ενδυναμώνει τους θύλακες τις τρίχας.

Παράλληλα περιέχουν βιταμίνες C και D, ωμέγα- 3 λιπαρά οξέα, σελήνιο και ασβέστιο που χαρίζουν έξτρα λάμψη αλλά και προστασίας τόσο από την ηλιακή ακτινοβολία όσο και από τους ρύπους και τις περιβαλλοντικές συνθήκες.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Hog Island Oyster Co. (@hogislandoysterco)

Κρόκος  αυγού: Είναι γνωστός για τις θρεπτικές του ιδιότητες χάρη στη βιταμίνη Ε η οποία αυξάνει την παραγωγή κολλαγόνου, χαρίζοντας παράλληλα ελαστικότητα και θρέψη στην τρίχα.

Το σημαντικότερο όμως συστατικό που περιέχει το εσωτερικό μέρος του αυγού είναι η βιοτίνη. Είναι εκείνη που ενισχύει την παραγωγή της κερατίνης η οποία ευθύνεται για την απίστευτη λάμψη στην τρίχα.

Μην ξεχνάτε ότι όλο και περισσότερα hair brands δημιουργούν προϊόντα περιποίησης ή styling μαλλιών με κερατίνη στη σύνθεση τους αφού είναι η πλέον ευεργετική πρωτεΐνη για την τρίχα.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Jun | Jun & Tonic (@jun.and.tonic)

Διαβάστε μερικά ακόμη τέλεια θέματα ομορφιάς και περιποίησης της επιδερμίδας σας:

Chrissy Teigen: Μόλις υιοθέτησε το Νο 1 κούρεμα των 90s που έκανε μόδα η Jennifer Aniston στα “Φιλαράκια”!

Κονσίλερ: Δείτε πως το απλώνουν οι make up artists και αντιγράψτε κάθε τους κίνηση!

Keywords
Τυχαία Θέματα