Viral Trend: 6 λόγοι για τους οποίους έχουμε λατρέψει ΑΥΤΑ τα παπούτσια!

Η ACBC (Advanced Commuter Basic Concept), η εταιρία που σχεδιάζει τα παπούτσια του μέλλοντος, πρόσφατα δημιούργησε το πιο πρωτοποριακό concept, λανσάροντας μια μοναδική fashion πατέντα που υπόσχεται να αλλάξει τη ζωή, το ντύσιμο και τις ταξιδιωτικές μας συνήθειες για πάντα. 

SOLE + SKIN = ΤΗΕ ΖΙP SHOE

Αναφερόμαστε στην απλή αλλά εξαιρετικά καινοτόμα ιδέα: το modular shoe ή αλλιώς το “συναρμολογούμενο” παπούτσι. To συγκεκριμένο

concept είναι τόσο μοναδικό που μας έχει ήδη εντυπωσιάσει τόσο στην καθημερινότητά μας, όσο και τις φορές εκείνες που ετοιμαζόμαστε για διακοπές ή για κάποιο επαγγελματικό ταξίδι και δεν ξέρουμε τι να πάρουμε μαζί μας.

https://www.faysbook.gr/wp-content/uploads/2009/10/acbc_basic_cuted.mp4

Πώς λειτουργεί το modular shoe;

1. Επιλέγετε τη σόλα

2. Βρίσκετε το σχέδιο παπουτσιού (skin ή επανω-σχέδιο όπως το ονομάζει η ACBC)

3. Με ένα φερμουάρ 360ο ενώνετε απλά και εύκολα τα δύο αυτά τμήματα.

Το παπούτσι είναι έτοιμο!

6 λόγοι για τους οποίους θα λατρέψετε αυτά τα παπούτσια!

#1. Ετοιμάζεστε για ένα ταξίδι και συνειδητοποιείτε πως έχετε γεμίσει τη βαλίτσα σας με ρούχα και δεν έχετε καθόλου χώρο για τα παπούτσια σας! Τι κάνετε; Αναγκάζεστε να βγάλετε τα σύνολα που θέλατε να πάρετε μαζί σας ώστε να στριμώξετε 1-2 ζευγάρια παπούτσια παραπάνω. Σε αυτό το θέμα, σας έχουμε την ωραιότερη και πιο συμφέρουσα λύση. Στην ACBC θα βρείτε 5 διαφορετικά είδη σόλας και 60 σχέδια skins. Αυτό σημαίνει πως μπορείτε να δημιουργήσετε έως και τριακόσιους συνδυασμούς, φτιάχνοντας το δικό σας, απόλυτα προσωπικό μοντέλο. Tα skins πακετάρονται μέσα στη βαλίτσα (ή σε οποιονδήποτε χώρο, π.χ. backpack, tote bag, παπουτσοθήκη) σε επίπεδη μορφή καταλαμβάνοντας τον ίδιο περίπου χώρο που θα κάλυπτε ένα διπλωμένο Τ-Shirt. Πρακτικά, αυτό σημαίνει 70% λιγότερο βάρος και περίπου 80% περισσότερος ωφέλιμος χώρος στις αποσκευές σας. Μα πείτε μας, σκέφτεστε κάτι καλύτερο;

#2. Η ΑCBC έρχεται να δώσει λύση σε ένα ακόμα βασικό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν πολλοί εργαζόμενοι στην καθημερινότητά τους, όταν θέλουν να πάνε πριν ή μετά τη δουλειά στο γυμναστήριο αλλά δυσκολεύονται να κουβαλάνε μαζί τους παπούτσια και ρούχα, λόγω υπερβολικού βάρους της τσάντας τους. Με την καινοτομία της ACBC μπορείτε να έχετε πάντα μαζί σας και ένα δεύτερο skin ώστε να αλλάξετε το πάνω μέρος των παπουτσιών σας σε χρόνο dt. Έτσι, με το κλείσιμο ενός φερμουάρ, έχετε τη δυνατότητα να αυτοσχεδιάσετε/συνθέσετε/δημιουργήσετε πάνω στην ίδια βάση το κατάλληλο παπούτσι για κάθε περίσταση. 

#3. Φορέστε στα ταξίδια σας όσα διαφορετικά παπούτσια θέλετε! Φανταστείτε πόσα θα μπορείτε να παίρνετε μαζί σας ώστε να ποζάρετε στον φακό της μηχανής σας με άλλη κάθε φορά εμφάνιση! Ακολουθώντας δηλαδή το παράδειγμα όλων των fashionistas που σε κάθε πόζα τους έχουν τελείως διαφορετικό look, κάνοντάς μας να πιστεύουμε πως δεν ταξίδεψαν με μία μόνο βαλίτσα, αλλά έκλεισαν μεταφορική.

#4. Η  ACBC μας βοηθάει επίσης να εξοικονομήσουμε απίστευτο χώρο στην παπουτσοθήκη μας. Εκεί που θα βάζατε 2-3 ζευγάρια σε κάθε ράφι τώρα έχετε τη δυνατότητα να αποθηκεύσετε εκεί πάνω από 10 παπούτσια. 

#5. Η εταιρία καταφέρνει με αυτή την καινοτομία να βελτιώσει μέχρι και την κοινωνική μας ζωή. Πόσες φορές σας έχει τύχει να σας προτείνουν να βγείτε μια βόλτα μετά τη δουλειά και τις απορρίπτετε όλες επειδή δεν είστε κατάλληλα ντυμένοι; Επιλέγοντας ένα κλασικό δερμάτινο skin μπορείτε να πάτε το πρωί στο γραφείο, αλλάζοντας με ένα running skin το απόγευμα για τρέξιμο ή για γυμναστήριο και το βράδυ, λέγοντας ΝΑΙ σε ένα skin μοκασινιού, είστε έτοιμες για μια χαλαρή βραδινή έξοδο. Με μια μόνο σόλα δηλαδή, είστε καλυμμένες για τρεις περιστάσεις. Και αυτό φυσικά είναι υπέροχο. 

#6. Ένα ακόμα στοιχείο που μας προσέλκυσε το ενδιαφέρον στο συγκεκριμένο brand είναι η οικολογική φιλοσοφία που το διακρίνει. Σύνθημα των δημιουργών τους είναι ότι αγοράζοντας ένα ζευγάρι ACBC shoes “μειώνετε το ανθρακικό σας αποτύπωμα στον πλανήτη”, αφού όπως αποκαλύπτουν οι έρευνες η κατασκευή της σόλας οποιουδήποτε παπουτσιού είναι αυτή που καταναλώνει μεγαλύτερη ποσότητα ενέργειας και απελευθερώνει περισσότερες εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα στην ατμόσφαιρα σε σχέση με τα υπόλοιπα μέρη του. Τώρα πια με μία μόνο σόλα μπορείτε να έχετε όσα διαφορετικά σχέδια παπουτσιού θέλετε, ενώ όταν η σόλα φθαρεί δεν πετάτε τα skins σας, αλλά τα ανακυκλώνετε με μια νέα.

Η υψηλή ποιότητα της ACBC

Παρατηρώντας όλα τα σχέδια ένα προς ένα καταλήξαμε στο συμπέρασμα πως η ACBC δίνει πολύ μεγάλη σημασία στη λεπτομέρεια και την υψηλή τεχνολογία που απαιτείται στην κατασκευή των παπουτσιών. Επιπλέον κάθε σχέδιο καλύπτει τις στυλιστικές απαιτήσεις της σύγχρονης urban explorer αλλά και τις υψηλές επιδόσεις που χαρακτηρίζουν το concept του brand.

“Χρησιμοποιούμε ένα ειδικά παντεταρισμένο φερμουάρ που επιτρέπει στο παπούτσι να χωριστεί σε δύο βασικά τμήματα, τη σόλα και το επανω-σχέδιο, τα οποία μπορούν να αντικατασταθούν από διαφορετικά σχέδια”, δηλώνει ο Edoardo Iannuzzi, συν-ιδρυτής και creative director της ACBC, και εξηγεί “Για να το καταφέρουμε αυτό, χρειαστήκαμε ένα ειδικό σύστημα φερμουάρ, το οποίο δεν υπήρχε πουθενά στην αγορά. Κανένας προμηθευτής δεν μπορούσε να μας το φτιάξει, ούτε καν η ιαπωνική ΥΚΚ (σ.σ. ο μεγαλύτερος κατασκευαστής φερμουάρ στον κόσμο), οπότε αναγκαστήκαμε να το κατασκευάσουμε μόνοι μας σε συνεργασία με ένα εργαστήριο στην Κορέα”. 

Λίγα λόγια για το brand

H εταιρεία ACBC (Advanced Commuter Basic Concept) δημιούργησε ένα από τα μεγαλύτερα buzz στη βιομηχανία των υποδημάτων, όταν παρουσίασε το καινοτόμο concept της πριν από ένα χρόνο στη μεγαλύτερη έκθεση υποδημάτων στο Μιλάνο. Η ιδέα ξεκίνησε το 2015 από δύο Ιταλούς, τον Eduardo Iannuzzi που ζούσε στο Λονδίνο και τον Gio Giacobbe που ζούσε ως τότε στην Σαγκάη. Οι δυο τους ίδρυσαν την start-up ACBC που κατάφερε μέσα σε λίγους μήνες να εξασφαλίσει 700.000 δολάρια μέσω crowdfunding για την υλοποίηση του πρωτότυπου παπουτσιού, ενώ για την ψηφιακή αλλά και επιχειρηματική ανάπτυξη της εταιρείας συμπορεύονται από το 2017 με τον Giulio Corno, ιδρυτή της Triboo Spa. Σήμερα, η ACBC διαθέτει 40 φυσικά σημεία πώλησης (κυρίως στην Κίνα), ένα δυνατό e-shop, ενώ στα άμεσα σχέδιά είναι να ανοίξουν αποκλειστικά καταστήματα στην Ευρώπη και να βρουν διανομείς για την αγορά της Αμερικής και της Αυστραλίας.

Κι ενώ η ACBC ως τώρα απευθυνόταν κυρίως στο νεανικό urban κοινό, η συνεργασία με fashion brands, όπως ο Emporio Armani και ο Moschino για τη σεζόν Φθινόπωρο/Χειμώνας 2019-2020, ήταν καθοριστική για να καταχωρηθεί και στη συνείδηση των πιο απαιτητικών καταναλωτών.

Δείτε περισσότερα νέα για τα συγκεκριμένα παπούτσια της ACDC στη σελίδα τους στο facebook ΕΔΩ!, στο instagram ΕΔΩ!

Keywords
Τυχαία Θέματα