To Faysbook.gr στην 24η AXDW: Όλες οι τάσεις, όλα τα shows και ΑΥΤΟ το ένα αντικείμενο που ξεχωρίσαμε

Τετάρτη βράδυ, η 24η Εβδομάδα Μόδας Athens Xclusive Designers Week ξεκινάει και το Faysbook βρίσκεται στην πρώτη σειρά του Ωδείου Αθηνών για να παρακολουθήσει το υπέροχο show του Sotiris Georgiou.

Τrends
Ο σχεδιαστής μας έδειξε την SS 2019 κολεξιόν του η οποία είχε μεταλλιζέ υφάσματα και αποχρώσεις , βερμούδες και cycling shorts, neon χρώματα, κοστούμια σε μεταλλιζέ αποχρώσεις,

oversized blazers, cow boots και έντονο μακιγιάζ στα μάτια με bold αποχρώσεις.

Αμέσως μετά βρεθήκαμε στο show του οίκου Kathy Heyndels στο Upper House, ήπιαμε το ποτό μας, δοκιμάσαμε υπέροχες γεύσεις και είδαμε υπέροχη μόδα.

Τrends
Ο αγαπημένος οίκος έδειξε τη FW 2019/20 κολεξιόν του η οποία περιελάμβανε κοστούμια και φορέματα σε ασημί χρώμα, athleisure λεπτομέρειες, cocktail dresses και τουαλέτες με ωραία κοψίματα στους ώμους. Oι διαφάνειες και οι δαντέλες, τα κρόσια σε λεπτομέρειες ρούχων ήταν στοιχεία που είδαμε στο show. O oίκος έδειξε τουαλέτες σε πράσινο, κυπαρισσί, πετρόλ και μερικές ακόμα αποχρώσεις, όπως ασημί και μαύρο. Τα νυφικά του ήταν άκρως εντυπωσιακά ενώ στο show περπάτησαν πολλές διάσημες Ελληνίδες όπως η Ευρυδίκη Βαλαβάνη, η Σόφη Πασχάλη, η Ντάρια, η Βίκυ Καρύδα, η Ειρήνη Κολιδά.

Ο Τάκης Γιαννέτος ξέρει να εντυπωσιάσει πάντα με τις αντρικές δημιουργίες του και φέτος μας έδειξε κοστούμια σε βελούδο, καρό αλλά και σε υπέροχες αποχρώσεις όπως μοβ, μαύρο, μπλε, γκρι. Το διεθνές it girl Lianna Perdis άνοιξε το show και κατέπληξε τους περευρισκόμενους.

Η 2η μέρα ξεκίνησε στο Ζάππειο Μέγαρο με το show του brand Flori de ie. Λίγο πριν μπούμε στο show μας τράβηξε το ενδιαφέρον το stand του Glo της British American Tobacco, το οποίο ήταν ο platinum χορηγός του Athens Exclusive Designers Week. Tο Glo™ είναι το νέο προϊόν της εταιρείας που μόλις κυκλοφόρησε στην αγορά, το οποίο χρησιμοποιεί την τεχνολογία Advanced Heat™ που θερμαίνει αντί να καίει τον καπνό, παράγοντας 90-95% λιγότερες τοξικές ουσίες σε σχέση με το παραδοσιακό τσιγάρο.To Glo είχε στήσει στον χώρο ένα μεγάλο δαχτυλίδι φωτός που λειτούργησε σαν το τέλειο photobooth για αμέτρητες φωτογραφίες που κατέκλησαν τα social media.

Trends
To show του brand Flori de ie είχε σαν θέμα το παγώνι που υπήρχε σε πολλά ρούχα, ενώ επίσης είδαμε τουαλέτες σε μαύρο, λευκό, σκούρο πράσινο και εκκεντρικά καπελάκια και αξεσουάρ για το κεφάλι, χρυσές λεπτομέρειες και βολάν.

Αμέσως μετά απολαύσαμε το show του Catalin Botezatu που είχε ως βασικό θέμα την Αναγέννηση. Oι άντρες ήταν ντυμένοι σαν casual ιππότες, με παντελόνια και μπότες ιππασίας και πουκάμισα με prints. Είδαμε πολύ βελούδο, βολάν, χρυσό, ασημί, δαντέλα και εντυπωσιακές κάπες.

Λίγο πριν μπούμε στο show του Art.Look δεν αντέξαμε στον πειρασμό και βγάλαμε και εμείς τη selfie μας στο υπέροχα διακοσμημένο περίπτερο τoυ Glo. Όσο περιμέναμε τη σειρά μας για φωτογραφία τα κορίτσια τoυ Glo μας ενημέρωσαν για τη συσκευή Glo που είναι πλέον διαθέσιμη και στην Ελλάδα. Κάποιοι από την ομάδα του Faysbook (οι καπνιστές μας) δοκίμασαν τη συσκευή και εντυπωσιάστηκαν με τη γεύση και το πόσο ελαφριά ήταν η γεύση του καπνού.

Μετά τα υπέροχα ready to wear ρούχα που είδαμε στο show του brand Art.Look μπήκαμε στο show της Miau by Clara Rotescu όπου χαζέψαμε με τις εντυπωσιακές τουαλέτες. Σχεδόν όλα τα φορέματα ήταν μεταλλιζέ σε διάφορες αποχρώσεις όπως ασημί, χρυσό, ροζ, μπλε, πράσινο.

Αμέσως μετά παρακολουθήσαμε το υπέροχο show του αγαπημένου Έλληνα σχεδιαστή Tassos Mitropoulos. To show άνοιξε και έκλεισε η Eλληνίδα τραγουδίστρια Ελένη Χατζίδου και η κολεξιόν περιελάμβανε έντονα prints, παλ αποχρώσεις, πολύ θαλασσί, πολλά casual κομμάτια (τζιν, bomber jacket κλπ), office looks (κοστούμια και σακάκια) και βραδινά εντυπωσιακά looks.

To τελευταίο show ήταν του διεθνούς φήμης σχεδιαστή Diego Dolcini ο οποίος παρουσίασε τη νέα κολεξιόν του από παπούτσια στο περιστήλιο. Μιας και ήμασταν σε ανοιχτό χώρο δοκιμάσαμε όλοι μας τη συσκευή Glo. Ο στόχος μας ήταν να πείσουμε κάποιους από τους καπνιστές της ομάδας να σταματήσουν το κανονικό κάπνισμα και να αρχίσουν να χρησιμοποιούν τη συσκευή Glo που προσφέρει μία εμπειρία αντίστοιχη του καπνίσματος με δυνητικά μειωμένο κίνδυνο σε σχέση με ένα συμβατικό τσιγάρο, αφού θερμαίνει αντί να καίει τον καπνό. Ήμασταν σε καλό δρόμο αλλά είχαμε ακόμα άλλες 3 μέρες μπροστά μας μέχρι να ολοκληρωθεί η 24η AXDW.

H τρίτη μέρα στην AXDW ήταν η μέρα των νέων σχεδιαστών. Οι σχολές μόδας Avioti Fashion Ed, Αthens Fashion Club και Akto Art & Design College παρουσίασαν τα shows αποφοίτησης των σπουδαστών τους και εντυπωσιαστήκαμε με τα ταλέντα που είδαμε. Οι σχεδιαστές που πήραν μέρος στα New Designers Awards ήταν οι Αlexandra Design, Anastasia Laftsidi, Frini Giannouli, Klelia Andrali, Christina E. Vatsina, Heliana, ενώ η περσινή νικήτρια Lefkon παρουσίασε ένα υπέροχο show με μίνιμαλ ρούχα. Η ταλαντούχα Luna Morgaciova μας εντυπωσίασε με τα έντονα prints των ρούχων της.

Η 4η μέρα μας βρήκε και πάλι στο Ζάππειο Μέγαρο και αναρωτόμασταν τι ήταν αυτό που μας έκανε να επιστρέφουμε κάθε μέρα στα shows. Η μόδα ή το Glo;

Tα shows άνοιξε η σχεδιάστρια από το Los Angeles Coral Castillo με υπέροχες μαύρες, μπλε, άσπρες, μπορντό και γκρι δημιουργίες.

Trends
Στο show της είδαμε πολλά βολάν, δαντέλα, κρόσια, πουά prints και διαφάνειες. Eίδαμε επίσης τουαλέτες με εντυπωσιακά cutouts και στο τέλος υπέροχα νυφικά.

Μετά το show της Castillo απολαύσαμε το show της Andreea Dogaru αλλά και υπέροχες τουαλέτες από την αγαπημένη μας Nash by Natasha Avloniti.

H Loukia Kyriakou, που είχαμε τη χαρά να της πάρουμε μια υπέροχη συνέντευξη πριν λίγους μήνες, παρουσίασε τη FW 2019/2020 κολεξιόν της με βραδινές τουαλέτες αλλά και λίγα πιο καθημερινά ρούχα. Τα ρούχα της Kyriakou είναι σε απλές γραμμές μίνιμαλ αλλά και ιδιαίτερες λεπτομέρειες που εντυπωσιάζουν. Πολλά σύνολα είχαν ασύμμετρα κοψίματα, snake prints, metallics, ενώ είδαμε και νυφικά και νυφικά φορέματα με υπέροχες δαντέλες, κρόσια και διαφάνειες. Όλο το show θύμιζε ανατολή που μαζί με τις μυρωδιές από τη συσκευή Glo μας έκαναν να νιώθουμε σαν να είμαστε όντως σε έναν μαγικό προορισμό.

Το show του Zuhair Murad στο περιστήλιο ήταν το αποκορύφωμα της Εβδομάδας Μόδας. Ο Λιβανός σχεδιαστής έδειξε βραδινά φορέματα και λίγα καθημερινά σύνολα.

Trends
Τα φορέματα του Murad ήταν σε παλ αποχρώσεις όπως ανοιχτό πετρόλ, μοβ, λευκό, ροζ αλλά και σκούρες. Είδαμε σικ ocktail dresses, ολόσωμες φόρμες, εντυπωσιακά ντεκολτέ, metallics (όπως χρυσό, ασημί και rose gold) αλλά και τα αγαπημένα μας γεωμετρικά σχέδια.

Το show Un Petit Defile Le Petit Marseillais ήταν μια ευχάριστη έκπληξη με προτάσεις για τα χρώματα της σεζόν. Στη συνέχεια ακολούθησε το show του brand The Artians που όπως και το περίπτερο της Glo είχε πολύ μεγάλο συνωστισμό κόσμου.

Trends
Το brand έδειξε κυρίως καφτάνια με υπέροχα prints, παντελόνες και crop tops, σορτς, φούστες, κοστούμια με βερμούδα, metallics και μερικά υπέροχα νυφικά φορέματα.

Η Olga Karaververis ήταν κατά τη γνώμη μου μια από τις πιο ωραίες εκπλήξεις της AXDW. H Ελληνίδα σχεδιάστρια πάντα παρουσιάζει υπέροχα shows αλλά αυτή τη φορά τα ρούχα που έδειξε ήταν αδιαμφισβήτητα προδιαγραφών εξωτερικού.

Trends
Στο show είδαμε υπέροχες δαντέλες και ασπρόμαυρα ρούχα, κυρίως φορέματα αλλά και κάποια κοστούμια, μαύρα φορέματα με λάμψη, εντυπωσιακά σακάκια, αρκετό βελούδο, πλισέ, σατέν αλλά και μεταλλιζέ υφάσματα σε διάφορες αποχρώσεις. Προσωπικά εντυπωσιάστηκα και με το νυφικό που είδαμε και ήταν συνδυασμένο με σορτς!

Πριν μπούμε στο show της Daphne Valente κάναμε ακόμα μια επίσκεψη στο stand του Glo για να μάθουμε από πού μπορούμε να προμηθευτούμε τη συσκευή. Η συσκευή glo είναι πλέον διαθέσιμη στην Ελλάδα μέσω του δικτύου καταστημάτων Nobacco και του e–shop της NOBACCO nobacco.gr/glo.

Η τελευταία μέρα ξεκίνησε δυναμικά με το show του Vassilis Zoulias στο περιστήλιο και με τους μισούς από εμάς να απολαμβάνουν την κολεξιόν του με τίτλο ‘Take a picture’ με μια συσκευή Glo ανά χείρας.

Ακολούθησε το show αποφοίτησης των σπουδαστών της σχολής Fashion Workshop της Βίκυς Καγιά. Το show ήταν χωρισμένο σε πολλά στάδια ανάλογα με το επίπεδο των σπουδαστών και είδαμε χειμερινά και καλοκαιρινά ρούχα.

Στο διάλειμμα ανάμεσα στα shows πήγαμε με την διοργανώτρια της AXDW, Τόνια Φουσέκη, στα backstage αλλά και στα περίπτερα των χορηγών όπου ήπιαμε το αγαπημένο μας ποτό και δοκιμάσαμε διάφορες γεύσεις και υπηρεσίες.

Στο show του brand Clon8 είδαμε μια μουσικοχορευτική παράσταση με ασπρόμαυρα ρούχα, ενώ μετά ακολούθησε το show της Irene Angelopoulos.

Τrends
H Eιρήνη Παπαδοπούλου βγήκε και χόρεψε με 3 διαφορετικά outfits της σχεδιάστριας και η Irene μας έδειξε τουαλέτες με πολλή λάμψη, κρόσια και εντυπωσιακά headpieces. Η κολεξιόν περιελάμβανε επίσης φορέματα με σέξι σκισίματα, διαφάνειες και νυφικά με ωραία δαντέλα. Τα χρώματα που κυριάρχησαν ήταν το χρυσό, το ασημί και το γκρι.

Ο Paris Valtadoros παρουσίασε την SS 2019 κολεξιόν του που είχε ασπρόμαυρα σύνολα, ρίγες, βολάν και συνδυασμό διαφορετικών metallics μεταξύ τους.

Ακολούθησε το show των Gaffer & Fluf με υπέροχα καθημερινά ρούχα σε βαμβακερά και casual υφάσματα και ένα oversize backpack που η μισή ομάδα θέλει να αποκτήσει! Το προτελευταίο show ήταν του αγαπημένου brand Peace & Chaos που έδειξε σύνολα σε athleisure vibes.

Η Εβδομάδα Μόδας AXDW ολοκληρώθηκε με το show των MiRo που μας έδειξαν τη φθινοπωρινή/χειμερινή κολεξιόν τους για τη σεζόν 2019/2020. Η έμπνευση ήταν το κόκκινο χρώμα που ήταν έντονο και στη διακόσμηση του χώρου αλλά και στα ρούχα. Είδαμε κυρίως τουαλέτες και φορέματα αλλά και μερικά παντελόνια συνδυασμένα με κομψά παλτό. Οι αποχρώσεις που κυριάρχησαν ήταν το μαύρο, το κόκκινο, το μοβ, το λευκό και το ασημί.

Φεύγοντας από την AXDW συζητούσαμε με την ομάδα τι ξεχωρίσαμε στην Εβδομάδα Μόδας. Κάποια shows μας εξέπληξαν ευχάριστα και από κάποια ίσως να είχαμε κάποιες παραπάνω προσδοκίες. Η συσκευή Glo ήταν μια από τις ευχάριστες εκπλήξεις που δοκιμάσαμε και μαζί με κάποια statement ρούχα αλλά και το πεντανόστιμο cookie του Sotiris Georgiou κέρδισε μια θέση στην καρδιά μας.

Αν θες να δοκιμάσεις και εσύ τη συσκευή Glo της British American Tobacco Hellas και να ακολουθήσεις μια τάση που είναι λιγότερο εθιστική και πιο υγιεινή από το συμβατικό τσιγάρο επισκέψου ένα κατάστημα Nobacco ή το e–shop της NOBACCO nobacco.gr/glo ή το discoverglo.gr.

#chooseglo #glogreece

Keywords
axdw, axdw, los angeles, athens, xclusive, αθηνα, cow, boots, bold, house, ήπιαμε, cocktail, dresses, ώμους, μπλε, γκρι, girl, tobacco, exclusive, media, πουκάμισα, art, ελλαδα, ροζ, τζιν, office, νέα, fashion, club, design, luna, nash, snake, rose, σορτς, olga, daphne, workshop, irene, paris, peace, vibes, miro, θες, hellas, κινηση στους δρομους, Πρώτη ημέρα του Καλοκαιριού, βικυ σταματη, τελος του κοσμου, ευρυδικη βαλαβανη, ειρήνη παπαδοπούλου, βραδινα φορεματα, λιβανος, ελενη, μποτες, διακοσμηση, αξεσουαρ, γνωμη, ζαππειο, θεμα, ιπποτες, μοδα, νυφικα, ρουχα, σχολες, υφασματα, φορεματα, φωτογραφιες, φωτογραφια, χρωματα, luna, office, αγορα, αναγεννηση, ασημι, βικυ, βραδυ, βρισκεται, γευση, γκρι, ήπιαμε, ειρηνη, εβδομαδα, εμπνευση, τεχνολογια, ζαππειο μεγαρο, υπηρεσιες, θες, καπνισμα, κυπαρισσι, κοστουμια, λαμψη, λεπτομερειες, μαυρο, μακιγιαζ, ματια, μηνες, μπλε, ομαδα, παντα, οικος, ουσιες, παπουτσια, ροζ, σεζον, συνεχεια, σειρα, σχεδια, ταση, τραγουδιστρια, τριτη, τσιγαρο, τονια, φορα, χρωμα, χαρα, athens, αντρες, art, bold, boots, club, cocktail, cow, δαχτυλιδι, design, daphne, dresses, exclusive, fashion, γευσεις, girl, house, hellas, irene, καρδια, λευκο, los angeles, media, miro, μπροστα, workshop, nash, νυφικο, olga, παγωνι, paris, peace, ποτο, πουκάμισα, rose, snake, σορτς, tobacco, υπεροχο, υπεροχη, vibes, ώμους, xclusive, ξεκινησε
Τυχαία Θέματα