Tips για λαμπερή επιδερμίδα ακόμα και στις χαμηλές θερμοκρασίες

Το κρύο είναι βαρύ και αν έχετε σκοπό παρά τις χαμηλές θερμοκρασίες να βγείτε θα πρέπει να ακολουθήσετε 4 βασικά βήματα ώστε η επιδερμίδα σας να παραμείνει λαμπερή. Είναι απλά και στην κυριολεξία θα σας σώσουν. Γνωρίζω ότι δεν πτοείστε και δεν θα αναβάλλετε την έξοδο σας ακόμα κι αν χιονίζει.

Οι εδικοί λοιπόν προτείνουν και συμβουλεύουν:

Βήμα 10: Είστε ότι τρώτε. Αυτό είναι το moto των διατροφολόγων και θέλω να σας πω ότι έχουν απόλυτο δίκιο. Ότι περιέχει πολύ

ζάχαρη μειώνει το κολλαγόνο από την επιδερμίδα με αποτέλεσμα να δείχνει θαμπή και κουρασμένη. Οπότε, όπως καταλαβαίνετε πρέπει να την μειώσετε ή και να την αποφύγετε τελείως. Το καλύτερο είναι η διατροφή σας να είναι πλούσια σε βιταμίνες και μεταλλικά στοιχεία. Οι τροφές που είναι πλούσιες σε αντιοξειδωτικά στοιχεία όπως το αβοκάντο προστατεύουν το δέρμα από τις ελεύθερες ρίζες ενώ χαρίζουν υγιή και λαμπερή όψη.

Βήμα 2ο: Απολέπιση. Τις μέρες με πολύ κρύο απομακρύνετε τα νεκρά κύτταρα από την επιδερμίδα χρησιμοποιώντας ένα απαλό peeling. Παράλληλα χαρίζετε απαλότητα και ανανέωση. Με αυτό τον τρόπο αποφεύγετε την ξηρότητα που δημιουργεί ο κρύος αέρας και η υγρασία. Μία μάσκα ενυδάτωσης είναι επίσης ότι καλύτερο αφού θα αυξήσει την υγρασία και θα χαρίσει λάμψη στο δέρμα.

Βήμα 3ο: Ενυδάτωση. Είναι ότι βασικότερο απλά δεν το παρακάνετε. Χρησιμοποιείτε την κρέμα σας όπως πάντα απλά φροντίζετε να μην την ξεχνάτε. Αν απλώσετε περισσότερες φορές ή μεγαλύτερη ποσότητα το πιθανότερο είναι να δημιουργήσετε έξτρα λιπαρότητα στην επιδερμίδα, να κλείσουν οι πόροι και να εμφανιστούν σπυράκια.

Βήμα 4ο: Μην ξεχνάτε το σώμα και τα χέρια. Επειδή το δέρμα του σώματος είναι καλυμμένο δεν σημαίνει ότι δεν παρουσιάζεται ξηρότητα. Αντιθέτως. Αυτό σημαίνει λοιπόν ότι αμέσως μετά το μπάνιο το ενυδατώνετε σωστά επιμένοντας στα σκληρά σημεία όπως είναι οι αγκώνες, τα γόνατα και οι φτέρνες. Τα χέρια σας επίσης είναι εκτεθειμένα και ευαίσθητα. Οπότε η κρέμα χεριών πρέπει να βρίσκεται μόνιμα στην τσάντα σας ώστε να την ανανεώνετε κάθε φορά που νοιώθετε την ανάγκη. Προσοχή, όχι όταν νοιώθετε τράβηγμα αλλά όταν καταλαβαίνετε ότι δεν είναι απαλά.

Διαβάστε ακόμη:

Τα καλύτερα ενυδατικά φον ντε τεν για ξηρές επιδερμίδες γιατί ο Χειμώνας είναι βαρύς

O facialist της Meghan Markle αποκαλύπτει το μυστικό της λάμψης της που είναι δύο DIY μάσκες

Keywords
Τυχαία Θέματα