The Closet: 10 τρικς που θα αλλάξουν τελείως την οργάνωση της ντουλάπας σου

Σήμερα θα σου δείξω μερικά έξυπνα τρικς που ακολουθώ και εγώ στην οργάνωση της ντουλάπας. Τα τρικς που θα δεις με έχουν βοηθήσει ώστε να μπορώ να βλέπω όλα μου τα ρούχα και να τα αξιοποιώ καλύτερα στα καθημερινά μου outfits.

Mια κινητή ράγα θα σε βοηθήσει στην οργάνωση της ντουλάπας. Επιπλέον είναι τόσο όμορφες που αν τις αξιοποιήσεις σωστά θα δώσουν στιλ στο υπνοδωμάτιο. Το πιο σημαντικό τρικ που αξίζει να ακολουθήσεις είναι να κρεμάσεις σε αυτήν ρούχα σε παρόμοιους τόνους ώστε να δείχνει ακόμα πιο οργανωμένη και όμορφη. Για παράδειγμα βάλε εκεί όλα τα φλοράλ ρούχα σου, ή όλα τα ασπρόμαυρα.

Προσπάθησε να υπάρχει μια ομοιομορφία γιατί είναι open closet και ό,τι βάζεις εκεί…φαίνεται!

To συρτάρι με τα t-shirts και τις μπλούζες είναι οργανωμένο όπως θα δεις στη φωτογραφία. Δεν έχω αγοράσει ακόμα ειδικές θήκες, σαν αυτές τις φωτογραφίας, αλλά διπλώνω όλες τις μπλούζες, για να μπορώ να τις βλέπω όλες ταυτόχρονα. Έχω δοκιμάσει πολλά διαφορετικά διπλώματα και tips οργάνωσης και νομίζω αυτό που είναι πιο χρήσιμο τελικά είναι να μπορείς να βλέπεις όλα σου τα ρούχα μαζί ώστε να επιλέγεις πιο εύκολα αυτό που θα φορέσεις.

Είναι πολύ χρήσιμο να χωρίζεις τα συρτάρια σου ανά κατηγορία ρούχων. Εγώ προσωπικά βάζω σε ένα μεγάλο συρτάρι t-shirts, στο άλλο πουλόβερ και φούτερ, στο τρίτο βραδινά tops και tank tops και στο τελευταίο πουκάμισα.

τζιν και τα παντελόνια που δεν τσαλακώνονται τα τυλίγω όλα σε ρολά και τα βάζω το ένα δίπλα στο άλλο σε ένα ράφι στην ντουλάπα μου. Με αυτόν τον τρόπο γλυτώνεις πολύ χώρο ώστε να κρεμάς στις κρεμάστρες τα ρούχα που πραγματικά θέλουν κρέμασμα. Το απόλυτο τρικ για την οργάνωση της ντουλάπας.

Για τα εσώρουχα θα σε βολέψουν πολύ αυτές οι υφασμάτινες θήκες που τοποθετούνται στα συρτάρια και μέσα σε αυτές οργανώνονται καλύτερα όλα τα εσώρουχα. Κοστίζουν ελάχιστα και θα βάλουν σε τάξη τα εσώρουχά σου.

Βρες ένα stand ή φτιάξε ένα για να κρεμάς όλα σου τα κολιέ. Αυτό το τρικ θα σε βοηθήσει να τα βλέπεις όλα μαζί και να τα αξιοποιείς κατάλληλα. Επίσης, με αυτόν τον τρόπο τα κολιέ σου δεν θα μπλέκονται μεταξύ τους.

Aν και μου αρέσουν πολύ οι ζώνες ωστόσο ο αριθμός που έχω δεν ξεπερνάει τις 10. Έτσι με βολεύει να τις έχω σε θήκη (σαν αυτή των εσωρούχων) μέσα σε ένα συρτάρι. Αν έχεις περισσότερες ζώνες μπορείς να βρεις σε online shops ειδικές κρεμάστρες για να τις οργανώσεις καλύτερα.

Αν έχεις open shelves τότε θα σου πρότεινα να βάλεις εκεί τις τσάντες σου. Πραγματικά πιστεύω ότι είναι ωραίο να φαίνονται οι τσάντες σε ένα υπνοδωμάτιο. Αμέσως νιώθεις ότι έχεις φτιάξει τη δική σου μίνι open closet. Με αυτόν τον τρόπο πάντα δείχνουν οργανωμένες (σε σύγκριση με μπλούζες και πουλόβερ που αν δεν είναι απόλυτα τακτοποιημένα χαλάνε την εικόνα των open shelves). Ένα ωραίο τρικ είναι να τοποθετήσεις σε μια γωνιά δύο καφάσια (το ένα πάνω στο άλλο). Βάλε εκεί τις τσάντες σου φροντίζοντας να τοποθετήσεις και μερικά χωρίσματα.

Αν θέλεις να έχεις σε απόλυτη τάξη και τα καλλυντικά σου μπορείς να αγοράσεις ένα trolley μέσα στο οποίο θα τα οργανώσεις όλα τέλεια. Όπως σου έχω πει και σε άλλα posts εγώ αγαπώ τα αντικείμενα και τα μικροέπιπλα που μπορείς να τα χρησιμοποιείς με διάφορους τρόπους όταν βαριέσαι ένα συγκεκριμένο είδος διακόσμησης. Για παράδειγμα το trolley θα αξιοποιηθεί αρχικά για την οργάνωση των καλλυντικών σου. Στην πορεία μπορείς να βάζεις εκεί τις τσάντες σου ή να το τοποθετήσεις στην κουζίνα για τα τρόφιμα ή να το βάλεις στο σαλόνι και να φτιάξεις ένα μίνι μπαρ ή ακόμα και στο υπνοδωμάτιο ως κομοδίνο.

Για τα κοσμήματά μου και τα αξεσουάρ έχω φτιάξει μια μεγάλη γωνιά στο υπνοδωμάτιο. Τα ξύλινα κουτιά που θα δεις στη φωτογραφία είναι για τα αξεσουάρ μαλλιών (κάποια από αυτά). Σε άλλα κουτιά (χάρτινα) έχω βάλει τα υπόλοιπα αξεσουάρ μαλλιών και κάποια σκουλαρίκια. Τα κουτιά είναι χρήσιμα στην οργάνωση γιατί κρύβουν την ακαταστασία που συνήθως επικρατεί στα κοσμήματα και τα αξεσουάρ μας. Καλό είναι να βάζεις όμως μέσα σε αυτά τα αντικείμενα που δεν χρησιμοποιείς σε καθημεριμή βάση.

Δες ακόμα περισσότερα tricks για την οργάνωση της ντουλάπας αλλά και πώς θα βάλεις σε τάξη όλα τα αξεσουάρ και τα καλλυντικά σου στο Fashionway.gr εδώ!

Keywords
Τυχαία Θέματα