Mommy Brain ή αλλιώς πως έχασα το μυαλό μου!

Βασικά επειδή μου την λέει συνεχώς ο άντρας μου ότι ξεκούτιανα με τη γέννηση του μωρού ας τον ενημερώσω ότι υπάρχει όντως ο όρος “mommy brain” που δηλώνει την αλλαγή στο μυαλό της μαμάς κοινώς ότι υπήρξαν μέρες που δε θυμόμουν ούτε το όνομα μου.

Προσπαθούσα να πω που βρίσκεται κάτι και δεν μπορούσα να βρω τις λέξεις. Ποιος εγώ φιλόλογος και παρλαπίπα. Κανόνιζα ένα ραντεβού και δε θυμόμουν τι και πως και πολλά άλλα τέτοια ωραία.

Κάτι οι ορμόνες, κάτι το άγχος με το νέο μέλος, κάτι οι αυπνίες και η κούραση δε θες και πολύ.

Το

βρίσκω τελείως λογικό το μωράκι να είναι η προτεραιότητα σου. Έχει την απόλυτη ανάγκη σου και το δέσιμο της σχέσης και η επικοινωνία χτίζεται μέρα με τη μέρα.

Το διεκδικείς και συ. Άσε που αν γίνεσαι πρώτη φορά μαμά έχεις την αγωνία αν τα κάνεις καλά, να αποκωδικοποιήσεις τι θέλει το μωρό και τις λοιπές ιστορίες καθημερινής τρέλας που βιώνει μια νέα μαμά.

Να πούμε και το άλλο. Μηδέν ερεθίσματα. Δηλαδή να με καλεί η αδερφή μου και να με ρωτά τι νέα έχω και να της απαντώ πόσες πάνες άλλαξα και αν κοιμήθηκε η Κωνσταντίνα.

Η παλιά ζωή φαντάζει μυθιστόρημα που διάβασες χαλαρά και δε θυμάσαι μετά από κάποιο διάστημα και πάρα πολλά. Και η νέα πραγματικότητα έχει πολύ συγκεκριμένες εικόνες που αφορούν μόνο το μωρό.

Το επιδιώκεις και εσύ. Είναι εθισμός η μωρουδίλα. Μπορεί να αναπολείς την ανεμελιά και τον ελεύθερο χρόνο αλλά η αγκαλίτσα, η μυρωδιά, το χαμογελάκι σε κάνουν να τα ξεχνάς όλα.

Εντάξει δεν είναι όλα ρόδινα, δε ζω και στο μικρό σπίτι στο λιβάδι. Άπειρες στιγμές τρελαίνομαι, νιώθω ανήμπορη, κουρασμένη, εξουθενωμένη αλλά και πάλι δεν αλλάζω με τίποτα το νέο μου ρόλο, αυτόν της μαμάς.

Άλλωστε η μητρότητα επιδρά στον εγκέφαλο σαν ένας μεγάλος έρωτας. Εεε ξέρετε τι παθαίνουμε με τους έρωτες. Πολλαπλασιάστε το αυτό επί χίλια και λίγα λέω και έχουμε την ομορφότερη εξίσωση: Μαμά και παιδί.

Να πω κλείνοντας και μια αλήθεια: Μου λείπει το μπάνιο. Ένα απλό ντους φαντάζει spa.Υπολογίζω σε καμιά πέντε, δέκα, είκοσι χρόνια θα ξαναβρώ την ανεμελιά μου χα χα χα χα χα!!!

Μια ματιά ακόμα:

Πρώτη φορά Μαμά!

Σχολείο: Αυτός ο «μπελάς»

Keywords
Τυχαία Θέματα