Look of the day: 5 κομμάτια για να υιοθετήσεις το bohemian στιλ στην πόλη!

Είναι γεγονός, ότι η boho αισθητική όχι μόνο έχει επιστρέψει, αλλά έχει και διαρκώς αυξανόμενη τάση.

Το bohemian style, ξεκίνησε στο Παρίσι του 19ου αιώνα εμπνευσμένο από καλλιτέχνες, συγγραφείς, performers, αλλά και νομάδες που αντιμετώπιζαν τη δημιουργικότητα ως την ύψιστη αξία.

Τα μακραμέ, οι καουμπόικες μπότες και τα φαρδιά λινά πουκάμισα

με ξέφτια και κεντήματα, είναι μόλις μερικά από τα σημεία του bohemian style.

Ίσως η μετά την πανδημία εποχή, να ενίσχυσε την επιθυμία μας να βγούμε στη φύση και να συγκεντρωθούμε όλοι μαζί, σε λιγότερο στημένες και καθώς πρέπει συνθήκες.


Και με έναν τρόπο, όλο αυτό πέρασε και στη μόδα, η οποία όπως πάντα, ακολουθεί τις κοινωνικές μεταβολές, όταν δεν είναι εκείνη που τις ορίζει.

Έτσι λοιπόν, και σε αυτή την περίπτωση, η ανάγκη μας για ελευθερία και κοινωνικότητα, εκφράζεται μέσα από ανάλαφρα ρούχα, λιγότερα στημένα και καθόλου επιτηδευμένα, που μας επιτρέπουν να νιώθουμε ο εαυτός μας φορώντας τα.

Για να υιοθετήσετε και εσείς το bohemian στιλ δεν έχετε παρά να προσθέσετε στην γκαρνταρόμπα σας τα εξής 5 κομμάτια:

1. Τζιν σορτσάκι
Είναι ίσως το πιο basic κομμάτι για να χτίσετε εύκολα ένα boho look. Το τζιν σορτς ταιριάζει σε όλες και ανάλογα με το σώμα και την αισθητική σας μπορείτε να επιλέξετε εκείνο που σας ταιριάζει. Προτιμάμε και προτείνουμε ένα ψηλόμεσο σε loose γραμμή.

2. Ζώνη
Κι όμως, η ζώνη είναι το απόλυτο αξεσουάρ για το συγκεκριμένο στιλ. Βέβαια, έτσι κι αλλιώς, διανύουμε μια περίοδο κατά την οποία οι ζώνες έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο με τις πιο έντονες και φαρδιές να ξεχωρίζουν ξανά. Επιλέξτε μία διακοσμημένη με τρουκς ή κρόσσια.

3. Τοπ ή πουκάμισο με κεντήματα και boho λεπτομέρειες
Προτιμάμε το λινό και το βαμβάκι που είναι φυσικά υλικά με ωραία υφή και προσφέρουν διαφάνεια στο βαθμό που τη θέλουμε. Κεντήματα και χάντρες είναι πάντα ευπρόσδεκτα.

4. Cowboy boots
Οι συγκεκριμένες μπότες και μποτάκια, που παραπέμπουν σε outfit για Coachella φοριούνται όλο το χρόνο και μας αρέσουν πολύ με αέρινα λευκά φορέματα και φούστες, πέρα από την κλασική επιλογή του σορτς. Προτιμήστε εκείνα που φτάνουν στον αστράγαλο και είναι πιο ευκολοφόρετα.

5. Last but not least: Έντονα κοσμήματα
Το bohemian στιλ θέλει πληθωρικά κοσμήματα, όπως χρυσά μακριά σκουλαρίκια, έντονα κολιέ και δαχτυλίδια με χρωματιστές πέτρες. Είναι ίσως από τις λίγες φορές που ο κανόνας «less is more» δε μας βρίσκει σύμφωνες επενδύοντας περισσότερο στην ποσότητα.

Διαβάστε ακόμα:

Τα 3 looks που κολακεύουν τα juicy κορίτσια! 

Star Style: Το total grey look της Zendaya που μας άφησε άφωνες! 

Keywords
Τυχαία Θέματα