Iman: Το πρώτο της άρωμα είναι εμπνευσμένο από τον μεγάλο της έρωτα με τον David Bowie

Στο σύμπαν των θρύλων της μουσικής δεν συναντά κανείς εύκολα έναν τόσο επιτυχημένο, ευτυχισμένο γάμο όπως αυτόν του David Bowie και της Iman που κράτησε 24 ολόκληρα χρόνια, μέχρι τη στιγμή που τους χώρισε ο θάνατος.

Το iconic μοντέλο με την εντυπωσιακή ομορφιά και καριέρα -μεσουράνησε για σχεδόν τέσσερις δεκαετίες στο χώρο του modeling λάμποντας σε αμέτρητα εξώφυλλα περιοδικών και catwalks κορυφαίων οίκων μόδας- λάνσαρε πριν λίγες μέρες το πρώτο της άρωμα– ένας βαθιά προσωπικός φόρος τιμής στον αγαπημένο της σύζυγο. Το άρωμα Love Memoir (το βρίσκει κανείς στο hsn.com) αποτυπώνει οσφρητικά τις πιο ευτυχισμένες στιγμές από την κοινή ζωή τους, τα ταξίδια τους και εκείνες τις μοναδικές αναμνήσεις που μένουν αξέχαστες στην ιστορία μιας μεγάλης αγάπης.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Love Memoir by IMAN (@lovememoir)

«Η δημιουργία ενός αρώματος ήταν το τελευταίο πράγμα που είχα στο μυαλό μου όταν πήγα στο εξοχικό μας στα βόρεια της Νέας Υόρκης. Δεν είχα περάσει πολύ χρόνο σε αυτό το σπίτι απ’ όταν έφυγε απ’ τη ζωή ο σύζυγός μου κι’ έτσι αυτό μου έφερε πολλές αναμνήσεις» εξηγεί σε συνέντευξή της η Iman που από το 2020 -τη χρονιά που άλλαξε τόσα πολλά στη ζωή μας- έμεινε εκεί αρκετό καιρό προσπαθώντας να βρει την εσωτερική της ισορροπία. Κάτι που συνειδητοποίησε ότι δεν είχε κάνει σε βάθος, προσπαθώντας να βοηθήσει την έφηβη κόρη της ν’ αντιμετωπίσει το γεγονός. «Έβλεπα κάθε μέρα όλα εκείνα τα μαγικά ηλιοβασιλέματα καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου. Έτσι μπορούσα να δω ότι τα ηλιοβασιλέματα της άνοιξης, του καλοκαιριού, του φθινόπωρου και του χειμώνα ήταν εντελώς διαφορετικά γιατί το τοπίο άλλαζε. Αυτό με ηρέμησε και με έκανε να αναπολώ τις αναμνήσεις μου -που πριν προσπαθούσα ν’ αποφεύγω, τρέχοντας γρήγορα πίσω στην πόλη- όχι με θλίψη αλλά με χαρά» εκμυστηρεύτηκε στο Byrdie.com. Έτσι μπόρεσε να τις μετουσιώσει δημιουργικά, σ’ ένα πραγματικά ξεχωριστό άρωμα!

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη IMAN (@the_real_iman)

«Δουλεύοντας με τον αρωματοποιό, ήθελα εκείνα τα στοιχεία που μου θύμιζαν την Τοσκάνη. Αγαπώ την Τοσκάνη γιατί όταν είμασταν στην αρχή του ειδυλλίου μας, αγαπούσαμε πολύ την Φλωρεντία, παντρευτήκαμε εκεί και κάναμε μήνα του μέλιτος στη Βενετία. Έχω πολλές αναμνήσεις από την Ιταλία και την ακτή Αμάλφι, κι’ ήθελα να τις “αιχμαλωτίσω”. Έτσι, το άρωμα έχει γίνει πραγματικά ένα κομμάτι δικό μου και δικό του» εξηγεί. Στις νότες βάσης κυριαρχεί το vetiver που άρεσε πολύ στον David Bowie -όσο επεξεργαζόταν το πένθος της η Iman έπιανε τον εαυτό της να φορά συχνά ένα από τα αγαπημένα του αρώματα, το Grey Vetiver του Tom Ford.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη IMAN (@the_real_iman)

Το Love Memoir, όπως παρατηρεί η ίδια, είναι ένα άρωμα που δεν το χαρακτηρίζεις trendy. «Νιώθεις ότι έχει ένα παρελθόν και, επιπλέον, είναι λιγάκι αρρενωπό. Έχω επίσης επιλέξει το φραγκοστάφυλο, το περγαμόντο (σ.σ. στις νότες κορυφής), την βανίλια (σ.σ. στις νότες βάσης) και υπάρχει και το τριαντάφυλλο εκεί (σ.σ. στις νότες καρδιάς) που είναι πιο θηλυκό. Οπότε, αποπνέει τόσο ένα θηλυκό, όσο και ένα αρρενωπό vibe». Το κουτί που το περιέχει έχει ένα ζεστό, στους τόνους της καραμέλας ombré pattern που εμπνεύστηκε -και ζωγράφισε- η ίδια Iman από τα ηλιοβασιλέματα που παρακολουθούσε, υιοθετώντας το αγαπημένο χόμπι του συζύγου και της κόρης κατά τη διάρκεια του lockdown στο σπίτι της στην εξοχή.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Love Memoir by IMAN (@lovememoir)

Όσο για το μπουκάλι του αρώματος, έχει μια υπέροχη κεχριμπαρένια απόχρωση και οβάλ σχήμα -όπως και το χρυσαφί σφυρήλατο καπάκι του, ενώ και τα δυο μαζί παραπέμπουν σε πέτρες των ποταμών που στοιβάζονται η μια πάνω στην άλλη. Η Iman έβρισκε τέτοιες πέτρες στο σπίτι της στην εξοχή και της άρεσε πολύ να τις τοποθετεί την μία πάνω στην άλλη. «Δεν μπορείς να βιαστείς γιατί πρέπει να διαλέξεις τις σωστές πέτρες. Έπειτα, πρέπει να τις εξισορροπήσεις προσεκτικά αλλιώς θα σωριαστούν» λέει και καταλήγει πως «Αυτό από μόνο του ήταν μια άσκηση ισορροπίας, μοναχικότητας και γαλήνης. Ήταν πραγματικά θεραπευτική για μένα».

Διαβάστε μερικά ακόμη τέλεια θέματα ομορφιάς και περιποίησης της επιδερμίδας σας:
Η Beyoncé πήγε το french mani σε άλλο επίπεδο και οι fans της εκστασιάζονται!

Θέλεις υπέροχο φως στην επιδερμίδα σου; Κάνε αυτή την τελευταία κίνηση στο μακιγιάζ σου!

Victoria Beckham: Αποκάλυψε τα δύο προϊόντα skincare που της “κλέβει” ο David!

Keywords
Τυχαία Θέματα