H γιαγιά Μαρίτσα έφυγε από τη ζωή, το σύμβολο ανθρωπιάς της Λέσβου δεν είναι πια κοντά μας!

Η αγαπημένη γιαγιά της Λέσβου έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 89 ετών.

Οι συγχωριανοί της θα την αποχαιρετήσουν αύριο στη Σκάλα Σκαμιάς, ενώ ο πρόεδρος της κοινότητας, Γιώργος Σαρόγλου δήλωσε στην ΕΡΤ Αιγαίου: « θα τη θυμόμαστε πάντα, μια τίμια γυναίκα που μας έκανε υπερήφανους.»

Η γιαγιά Μαρίτσα έγινε παγκοσμίως γνωστή, μετά τη δημοσίευση της φωτογραφίας που τη δείχνει μαζί με άλλες δύο γιαγιάδες να φροντίζουν ένα προσφυγόπουλο, την ώρα που η μητέρα του αλλάζει ρούχο, καθώς μόλις έχουν φτάσει

με μια λέμβο από τα τουρκικά παράλια.

Η φωτογραφία αυτή έκανε τον Οκτώβριο του 2015 το γύρο του κόσμου και οι τρεις ηλικιωμένες γυναίκες έγιναν σύμβολο της ανθρωπιάς και της αλληλεγγύης.

Τότε οι τρεις γιαγιάδες της Λέσβου, η γιαγιά Ευστρατία, η γιαγιά Μηλίτσα και η γιαγιά Μαρίτσα, είχαν δηλώσει: «του τραγουδούσαμε και ήπιε το γάλα μονορούφι», ενώ η γιαγιά Μαρίτσα είχε αφηγηθεί για το περιστατικό: «ήταν πολύς κόσμος μαζωμένος στον Πλάτανο καθώς είχαν φτάσει τρεις βάρκες. Είδαμε τη μητέρα την ώρα που άλλαζε τα ρούχα της και της είπαμε ότι το μωρό πεινάει. Έδωσαν στο μωρό ένα μπιμπερό αλλά αυτό δεν ήθελε το γάλα. Το δοκίμασα στο χέρι μου και ήταν καυτό. Εκεί δίπλα είχε μια βρύση και κρύωσα εκεί το μπιμπερό και μετά το μωρό το ήπιε το γάλα.»

Διαβάστε ακόμα:

Συγκλονίζει η Τάμτα: «Μπήκα στο αμάξι, με πήγαν εκτός…»

Keywords
Τυχαία Θέματα