Eurovision: Απειλές κατά του ΡΙΚ και πολιτικές αντιδράσεις για το τραγούδι της Έλενας Τσαγκρινού!

Η Έλενα Τσαγκρινού θα εκπροσωπήσει την Κύπρο στον φετινό διαγωνισμό της Eurovision με το τραγούδι El Diablo. Μάλιστα, το video – clip κυκλοφόρησε πριν από δύο 24ωρα και απέσπασε ιδιαίτερα θετικά σχόλια από τους θαυμαστές του διαγωνισμού.

Ωστόσο, δεν συνέβη το ίδιο και στην Κύπρο, καθώς ξέσπασαν αντιδράσεις για τους στίχους του τραγουδιού!

Όλα ξεκίνησαν όταν ομάδα στο διαδίκτυο με το όνομα “Κύπριοι Χριστιανοί” ξεκίνησε να μαζεύει υπογραφές για να αποσυρθεί το τραγούδι.

“Αγαπητοί συμπολίτες, Η συμμετοχή της Κύπρου στο Διαγωνισμό της Eurovision με το τραγούδι EL DIABLO είναι σκανδαλώδης για εμάς τους Χριστιανούς. Ενώστε μαζί μας τη φωνή διαμαρτυρίας.”, έγραψαν τα μέλη της ομάδας.

Ο λόγος που ξεκίνησαν οι διαμαρτυρίες είναι οι στίχοι του τραγουδιού. Συγκεκριμένα, υπάρχει ο στίχος “έδωσα την καρδιά μου στο διάβολο… αγαπώ τον διάβολο”, ο οποίος “άναψε” φωτιές. Βέβαια, πρόκειται για μια μεταφορά, καθώς είναι μια αναφορά στη σχέση εκμετάλλευσης μ ‘ έναν αλήτη που έχει μια κοπέλα, γι’ αυτό και τον αποκαλεί… el diablo!

Οι διαμαρτυρίες δεν σταμάτησαν στο διαδίκτυο, αλλά συνεχίστηκαν με τηλεφωνήματα στο ΡΙΚ. Μάλιστα,  δεν δίστασαν να απειλήσουν πως θα κάψουν τον τηλεοπτικό σταθμό.

Στη συνέχεια, το ΕΛΑΜ εξέδωσε ανακοίνωση για το El Diablo, στην οποία αναφέρεται: “Ακόμη και αν ο στίχος “έδωσα την καρδιά μου στο διάβολο…αγαπώ τον διάβολο” είναι σε μεταφορικό επίπεδο, δεν παύει από το να στέλνει λανθασμένα μηνύματα. Σε μία περίοδο που ο Λαός μας δοκιμάζεται σκληρά, τέτοιες κινήσεις πλήττουν και προσβάλλουν κατά σκαιό τρόπο την Πίστη μας, το έσχατο καταφύγιο του ανθρώπου, το αποκούμπι και η ελπίδα του.

Καλούμε το ΔΣ του ΡΙΚ να αναιρέσει την απόφασή του και να επιλέξει ένα τραγούδι που θα προβάλει την ομορφιά, την παράδοση και την ιστορία του τόπου μας. Θέλουμε οι Ευρωπαίοι να γνωρίζουν αυτό το όμορφο νησί της Μεσογείου για τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του και όχι…για την αγάπη του προς το διάβολο”.

Η Διεύθυνση του ΡΙΚ επέλεξε να απαντήσει στα όσα έγιναν με μια ανακοίνωση, στην οποία εξηγούν το νόημα των στίχων: “Πρόκειται για την αιώνια πάλη του κακού με το καλό. Μέσα από αυτή την προβληματική σχέση με σύνδρομα Στοκχόλμης και παρά την παράνοια που βιώνει, στο τέλος λάμπει πάντα η αλήθεια, όπου αποζητεί βοήθεια για έξοδο και αποτίναξη των δεσμών σε μια πορεία για ελευθερία. Ειδικά στις μέρες μας, ευελπιστούμε το τραγούδι και η σωστή του ερμηνεία να αποτελέσουν έμπνευση όχι μόνο για γυναίκες αλλά για οποιονδήποτε βιώνει παρόμοιες καταστάσεις”.

Διαβάστε ακόμη:

Ελένη Φουρέιρα: Απαντά εάν θέλει να πάει ξανά στη Eurovision εκπροσωπώντας την Ελλάδα! 

Περικλής Κονδυλάτος: Σε αυτό το παιχνίδι ενδέχεται να τον δούμε ως κριτή!

Η Μαρία Μπεκατώρου έχασε 11 κιλά: “Δεν μου άρεσα με το μαγιό και γενικά αισθανόμουν λίγο περίεργα”

Keywords
Τυχαία Θέματα