DIY: Πώς θα δημιουργήσεις κρόσια και ξέφτια στο τελείωμα του τζιν σου

Μια από τις μεγαλύτερες τάσεις που είδαμε στα runways αλλά και στους δρόμους των μητροπόλεων της μόδας είναι τα frayed jeans, δηλαδή τζιν παντελόνια με ξέφτια και κρόσια στο τελείωμά τους. Σήμερα θα σου δείξουμε πώς να πετύχεις κι εσύ αυτό το trend στο δικό σου τζιν χρησιμοποιώντας τις πολύτιμες συμβουλές της Jennifer Choy του The Huffington Post

Canada.

Η συγκεκριμένη τάση μας αρέσει ιδιαίτερα γιατί δίνει εύκολα στιλ στα παντελόνια μας αλλά και στις εμφανίσεις μας και μπορεί να αναδείξει καλύτερα και τα παπούτσια μας.

Βήμα 1ο: Επίλεξε ένα τζιν που θέλεις να ανανεώσεις και κόψε 2 εκατοστά από το τέλος για να το κοντύνεις ελαφρώς και να είναι το ύψος του λίγο πιο πάνω από τον αστράγαλο.

Bήμα 2ο: Σημείωσε με ένα μαρκαδοράκι ή μια κιμωλία σε ποιο ύψος θέλεις να ξεκινάνε τα ξέφτια και τα κρόσια. Συνήθως 4-5 εκατοστά είναι ένα ιδανικό μήκος.

Βήμα 3ο: Κόψε με ένα ψαλίδι τα κρόσια ανά πάχος ενός εκατοστού.

Βήμα 4ο: Χρησιμοποιώντας ένα τσιμπιδάκι για τα φρύδια γύρισε τα κρόσια ανάποδα και άρχισε να ξεφτίζεις τις λευκές κλωστές που θα βρεις στο πίσω μέρος του τζιν. Όσο πιο πολλές κλωστές βγάλεις τόσο πιο πλούσιο και ωραίο θα είναι το αποτέλεσμα.

Βήμα 5ο: Το τζιν σου είναι έτοιμο και τώρα μπορείς να το πλύνεις κανονικά στο πλυντήριο όπως συνηθίζεις να κάνεις.

Tip! Στα τζιν που φοράς καθημερινά μπορείς να κάνεις ξέφτια σε ύψος 3-4 εκατοστών ώστε να μπορείς να τα φοράς πιο εύκολα ακόμα και με τα sneakers σου, ενώ στα πιο «βραδινά» σου τζιν αξίζει να δοκιμάσεις να κάνεις ακόμα και 5 ή 6 εκατοστά σε κρόσια και ξέφτια.

Διαβάστε ακόμα: 8 τρόποι να φορέσεις το ξεβαμμένο μπλε τζιν που επέστρεψε και πάλι στη μόδα

Πώς θα φορέσεις τα thong sandals με πιο μοντέρνο και στιλάτο τρόπο

Muscle tee: 10 τρόποι για να φορέσεις το πιο δημοφιλές top της σεζόν

Keywords
Τυχαία Θέματα