DIY: Μάσκα αποτοξίνωσης με χαμομήλι

Η θερμοκρασία κατέβηκε (λιγάκι) επιτέλους και αν δεν έχετε τακτοποιήσει ακόμη τα χειμωνιάτικα ρούχα σας αυτό το weekend είναι μια καλή ευκαιρία. Το πιθανότερο είναι μετά από τόσες ώρες να είστε κουρασμένες. Αυτό σημαίνει πως θα μείνετε μέσα και θα βρεθείτε αύριο με τις κολλητές σας για brunch. Και τι καλύτερο υπάρχει από ένα ζεστό μπάνιο και μια περιποίηση της επιδερμίδας.

Εμείς μάλιστα σας έχουμε μια καταπληκτική πρόταση. Θα φτιάξετε μόνες σας μια

μάσκα αποτοξίνωσης με χαμομήλι. Περάσατε όλη την εβδομάδα μπροστά από τον υπολογιστή. Οι ρύποι της πόλης άφησαν τα σημάδια τους στην επιδερμίδα σας. Ναι, χρειάζεται μια μικρή “θεραπεία¨ με φυσικά συστατικά.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη TeaMoon (@teamoon_magetan) στις 23 Νοέ, 2019 στις 6:16 μμ PST

Τι θα χρειαστείτε για τη μάσκα: 1 κ.σ. χαμομήλι, 1 κ.σ. μέλι, λίγες σταγόνες αμυγδαλέλαιο ή ελαιόλαδο και 1 κ.σ. βρώμη σε μορφή σκόνης.

Πως θα φτιάξετε τη μάσκα:  Μέσα σε ένα μικρό μπολ ρίχνετε όλα τα υλικά και ανακατεύετε καλά μέχρι να γίνουν ένα ομοιογενές μείγμα.

Πως την εφαρμόζετε: Την απλώνετε σε όλη την επιφάνεια του προσώπου αποφεύγοντας την περιοχή των ματιών. Την αφήνετε να δράσει 15-20 λεπτά και στη συνέχεια την αφαιρείτε με άφθονο χλιαρό νερό.

Το χαμομήλι έχει αντιοξειδωτική δράση και χαρίζει έξτρα λάμψη στην επιδερμίδα. Παράλληλα δρα ενάντια στις ελεύθερες ρίζες που είναι υπεύθυνες για τα σημάδια γήρανσης. Το μέλι χαρίζει πλούσια ενυδάτωση και απαλότητα. Αφήνει βελούδινη υφή στο δέρμα. Η βρώμη περιέχει οξέα και λιπίδια που αναζωογονούν το δέρμα ενώ ταυτόχρονα μειώνει τις λεπτές γραμμές αφήνοντας το σφριγηλό και ανανεωμένο. Το λάδι έχει καταπραϋντικές ιδιότητες ενώ απομακρύνει από την επιδερμίδα τη θαμπή όψη.

Tip: Αν έχετε χαμομήλι σε φακελάκια, μία συσκευασία είναι αρκετή. Ανοίξτε τη και αδειάστε το περιεχόμενο στο μπολ.

Η αντιοξειδωτική μάσκα είναι κατάλληλη ακόμη και για τις πιο ευαίσθητες επιδερμίδες αλλά και για εκείνες που αντιμετωπίζουν πρόβλημα ακμής. Είναι ότι καλύτερο για τα σπυράκια. Σ’ αυτή την περίπτωση βάλτε στο μπολ όλα τα υλικά εκτός από τη βρώμη.

Διαβάστε ακόμη:

H Demy έβαψε τα μαλλιά της και είναι ότι πιο fancy έχετε δει τελευταία

Halsey: Το νέο beauty icon μέσα σε ένα μήνα έκανε τις πιο εντυπωσιακές εμφανίσεις

Keywords
Τυχαία Θέματα