DIY: Φτιάξτε μόνες σας ένα σπρέι που απολυμαίνει και φρεσκάρει τη μάσκα σας!

Τα μέτρα προστασίας από τον Covid 19 είναι απαραίτητα αφού πρέπει να προστατευτείτε και να προστατεύσετε όσους βρίσκονται γύρω σας. Η χρήση μάσκας είναι επιτακτική ειδικά αν έρχεστε σε επαφή με κόσμο στο γραφείο ή αν κινείστε με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

Το ξέρετε βέβαια πως πρέπει να είναι πάντα καθαρή και να την απολυμαίνετε σωστά. Δεν είναι αξεσουάρ, είναι εκείνη που θα σας σώσει.

Αν λοιπόν η μάσκα σας είναι υφασμάτινη πρέπει

να την πλένετε συχνά ενώ τις μίας χρήσης να τις πετάτε. Οι ειδικοί προτείνουν να φοράτε υφασμάτινες μάσκες αλλά με προσοχή κι αυτό επειδή συγκεντρώνουν και απορροφούν μικρόβια που μεταφέρονται στη συνέχεια στο πρόσωπό σας.

Αν έχετε συλλογή από μάσκες τα πράγματα είναι πιο εύκολα. Παράλληλα μπορείτε να την απολυμαίνετε και μάλιστα με ένα σπρέι που θα φτιάξετε μόνες σας και μάλιστα πανεύκολα.

Θα χρειαστείτε: Καθαρό οινόπνευμα, αιθέριο έλαιο και ένα μπουκαλάκι με vaporisateur.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη APIVITA: life of a (@apivita) στις 21 Νοέ, 2019 στις 1:01 πμ PST

Το καθαρό οινόπνευμα εξουδετερώνει τα μικρόβια. Τα αιθέρια έλαια όπως είναι για παράδειγμα της λεβάντας, του δεντρολίβανου ή του ευκαλύπτου, έχουν αντιβακτηριακή δράση και μυρίζουν υπέροχα.

Ρίξτε στα 3/4 του μπουκαλιού νερό και 1/4 οινόπνευμα. Στη συνέχεια προσθέστε μερικές σταγόνες αιθέριο έλαιο και ανακινήστε καλά. Το απολυμαντικό σας είναι έτοιμο και μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε.

Διαβάστε ακόμη μερικά τέλεια θέματα ομορφιάς και περιποίησης της επιδερμίδας σας:

Η πλεξούδα της Ελένης Χατζίδου είναι από τις ωραιότερες που έχουμε δει το φετινό καλοκαίρι!

Keywords
Τυχαία Θέματα