DIY: Απολέπιση στο τριχωτό της κεφαλής-Είναι ό,τι καλύτερο μετά το weekend στην παραλία!

Θάλασσα, ήλιος και νερό της πισίνας: Ναι, είναι το αγαπημένο σας καλοκαιρινό τρίπτυχο. Σημαίνει πως είναι Καλοκαίρι κι εσείς κάθε weekend βρίσκεστε στο αγαπημένο σας μέρος ενώ ετοιμάζεστε και ονειρεύεστε τις διακοπές σας.

Το ειδυλλιακό σκηνικό όμως κρύβει μερικές μικρές, beauty παγίδες. Και θα ξεκινήσουμε από τα

μαλλιά. Ταλαιπωρούνται πολύ και το γνωρίζετε. Αφυδατώνονται με αποτέλεσμα να γίνονται θαμπά και ξηρά ενώ το χρώμα ξεθωριάζει.

Ως εκ τούτου θα πρέπει να έχετε πάντα στην τσάντα σας το αντηλιακό μαλλιών και να το απλώνετε όπως ακριβώς κι εκείνα του προσώπου και του σώματος. Στη συνέχεια και αφού επιστρέψετε από την παραλία λούζετε τα μαλλιά σας με ένα super ενυδατικό σαμπουάν και απλώνετε μάσκα με πλούσια, θρεπτικά συστατικά.

Εμείς όμως σας έχουμε και μια συνταγή που θα σώσει το τριχωτό της κεφαλής και ταυτόχρονα τα μαλλιά σας αφού από εκείνο ξεκινούν όλα (από το τριχωτό εννοούμε). Θα φτιάξετε μόνες σας ένα scrub μαλλιών και μάλιστα με τρία υλικά που υπάρχουν στην κουζίνα σας.

Θα χρειαστείτε: 1 κ.γ. μαγειρική σόδα, χυμό από 1 λεμόνι και 3 κ.σ. ελαιόλαδο.

Πώς θα το φτιάξετε: Βάζετε σε ένα μπολ τα υλικά και τα ανακατεύετε καλά μέχρι να γίνουν ένα ομοιογενές μείγμα.

Πώς το χρησιμοποιείτε: Ρίχνετε στα  μαλλιά σας άφθονο χλιαρό νερό. Στη συνέχεια απλώνετε το μείγμα στις ρίζες και όχι σε όλη την επιφάνεια του κεφαλιού. Κάνετε μασάζ με απαλές, κυκλικές κινήσεις για 5 περίπου λεπτά.

Τέλος ξεπλένετε καλά ώστε να απομακρυνθεί κάθε υπόλειμμα από το scrub. Λούζετε τα μαλλιά σας με ένα απαλό σαμπουάν. Καλό είναι να αποφύγετε τη μάσκα ή το conditioner στο τέλος μιας και το ελαιόλαδο είναι έξτρα ενυδατικό.

Το λεμόνι βοηθά αν αντιμετωπίζετε πρόβλημα ξηροδερμίας ενώ είναι αντιοξειδωτικό. Η σόδα είναι το υλικό που βοηθά στη σωστή απολέπιση του τριχωτού.

Μπορείτε να επαναλαμβάνετε τη διαδικασία μια φορά την εβδομάδα. Τα αποτελέσματα είναι απλά εντυπωσιακά και θα τα δείτε από την πρώτη κιόλας εφαρμογή. Ναι, πιστέψτε μας!

Διαβάστε ακόμη μερικά τέλεια θέματα σχετικά με την ομορφιά και την περιποίηση της επιδερμίδας σας:

DIY: 3 δροσερές μάσκες ενυδάτωσης που θα απλώσετε μετά την έκθεσή σας στον ήλιο!

Το μανικιούρ της Lucy Hale θα σας φτιάξει τη διάθεση!

Keywords
Τυχαία Θέματα