Aπολέπιση εδώ και τώρα: Το πιο μοσχοβολιστό scrub με κανέλα!

Το scrub είναι δικαίως ο βασιλιάς της περιποίησης της επιδερμίδας. Γιατί αν δεν έχεις απολεπίσει σωστά το δέρμα σου δεν μπορείς να το ενυδατώσεις ούτε να το κάνεις να λάμψει.

Τώρα που είναι εορταστική περίοδος ήρθε η ώρα να αφιερώσεις περισσότερο χρόνο στον εαυτό σου. Έτσι σου έχω ένα diy scrub που θα μοσχομυρίσει παντού Χριστούγεννα και θα κάνει και τέλεια απολέπιση!


Τα οφέλη του scrub γνωστά. Απολεπίζει, απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα

και το σμήγμα. Τονώνει την κίνηση του αίματος (υπεραιμία) και συνδυαστικά με άλλα προϊόντα καταπολεμά και την κυτταρίτιδα.

Με σωστά απολεπισμένο δέρμα μπορεί vα εισχωρήσει καλύτερα η κρέμα σώματος ή όποιο άλλο προϊόν αποκαλύπτοντας έτσι λείο, απαλό και λαμπερό δέρμα.

Η συνταγή είναι πανεύκολη με απλά υλικά:

1 φλιτζάνι χοντροκομμένο καφέ με γεύση βανίλια
1/4 φλιτζανιού ζάχαρη λευκή
1/4 φλιτζανιού ζάχαρη καστανή
Μια κουταλιά της σούπας κανέλα
Μια μυτίτσα τζίντζερ τριμμένο και αντίστοιχα τριμμένο γαρύφαλλο
Δέκα κουταλιές λάδι. Μπορεί να είναι ελαιόλαδο ή όποιο αιθέριο έλαιο θέλετε.
Μερικές σταγόνες πορτοκάλι
Αν σου έχουν ξεφύγει κάπου οι ποσότητες , συμπλήρωσε λάδι για να γίνει πιο υδαρές.

Το συγκεκριμένο scrub πέρα από τα γενικότερα οφέλη προσφέρει μια σειρά από «δώρα» στον οργανισμό

Πιο αναλυτικά η ζάχαρη είναι μια φυσική πηγή γλυκολικού οξέος, είναι ένα φυσικό υγραντικό, που σημαίνει ότι δεν θα αφαιρέσει από το δέρμα την υγρασία του ενώ είναι πλούσια σε μέταλλα και έτσι προστατεύει την επιδερμίδα από τις τοξίνες.

Η κανέλα έχει αντιοξειδωτική και αντιμικροβιακή δράση. Το πορτοκάλι είναι πλούσιο σε βιταμίνη C και είναι και ενυδατικό.

Γενικότερα τα αρώματα αυτού του scrub θα σε ταξιδέψουν και δε θα κάνουν μόνο καλό στο δέρμα σου αλλά και στο πνεύμα σου, αφού θα το γεμίσουν όμορφες εικόνες από Χριστουγεννιάτικες μοσχομυριστές αναμνήσεις!!!

Πηγή φωτογραφιών: Unsplash

Μια ματιά ακόμα: 9 συμβουλές για την πρόληψη των σημαδιών γήρανσης

Keywords
Τυχαία Θέματα