5 τρόποι να κάνετε το κονσίλερ… αόρατο!

Κονσίλερ. Μια κατηγορία από μόνο του. Το προϊόν που υπάρχει στο νεσεσέρ όλων των γυναικών, ακόμη κι εκείνων που δεν αγαπούν το μακιγιάζ και δεν ακολουθούν πιστά τις τάσεις. Για τις υπόλοιπες δεν γίνεται λόγος.

Πρόκειται για το προϊόν στο οποίο ορκίζονται αφού καλύπτει κάθε ατέλεια από την περιοχή των ματιών αλλά και σημάδια, όπως δισχρωμίες, από το υπόλοιπο πρόσωπο. Έχετε ήδη καταλήξει στο αγαπημένο σας αν και κατά καιρούς δοκιμάζετε κάποιες νέες φόρμουλες.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε

από το χρήστη Nick Barose (@nickbarose) στις 31 Ιούλ, 2020 στις 12:38 πμ PDT

Κι εμείς με τη σειρά μας σας αποκαλύπτουμε όλα τα νέα κονσίλερ αλλά και πολύτιμες συμβουλές. Και θα σταθούμε στο δεύτερο σήμερα αφού οι celebrity make up artists σας λένε τι ακριβώς πρέπει να κάνετε για είναι αόρατο. 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Nick Barose (@nickbarose) στις 23 Ιούλ, 2020 στις 11:38 μμ PDT

Δημιουργήστε έναν απαλό καμβά: Αρχικά θα πρέπει η περιοχή των ματιών να είναι απόλυτα καθαρή και σωστά ενυδατωμένη σύμφωνα με τον make up artist των Lupita Nyong’o και Priyanka Chopra, Nick Barose. “Πριν από την εμφάνιση στο κόκκινο χαλί χρησιμοποιώ ζεστές κομπρέσες ώστε να εξαφανίσω τυχόν πρηξίματα. Στη συνέχεια ενυδατώνω σωστά το σημείο και τέλος απλώνω το κονσίλερ”.

Σύμφωνα με τον make up artist τοποθετείτε το φον ντε τεν πριν από το κονσίλερ. Μόνο με αυτό τον τρόπο μπορείτε να ελέγξετε την ποσότητα που χρειάζεται να εφαρμόσετε.

Πρέπει να μάθετε την απόχρωση που σας ταιριάζει: Αν οι υποτόνοι σας είναι πολλοί και διαφορετικοί, το κονσίλερ δείχνει άτονο και παράταιρο. Στις θερμές επιδερμίδες ταιριάζει κονσίλερ με κίτρινο ή πορτοκαλί υποτόνο ενώ στις ψυχρές οι ροζ αποχρώσεις είναι οι πλέον κολακευτικές. Επίσης, καλό είναι κάτω από τα μάτια να χρησιμοποιείτε έναν τόνο πιο ανοιχτό από το δέρμα σας κονσίλερ.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη ROMY SOLEIMANI (@romyglow) στις 4 Μάι, 2020 στις 1:53 μμ PDT

Απλώστε το με φορά από την εσωτερική γωνία προς την εξωτερική: “Δεν υπάρχει λόγος να καλύπτετε όλη την περιοχή των ματιών” λέει η make up artist της Cara Delevingne, Romy Soleimani. “Καλό είναι να απλώνετε μικρή ποσότητα στην εσωτερική γωνία και ακόμη πιο μικρή στην εξωτερική”.

Χρησιμοποιείστε το ειδικό πινέλο μακιγιάζ και στη συνέχεια τα δάχτυλα σας. Το κονσίλερ δεν πρέπει να ακουμπά στην φυσική γραμμή του κάτω βλεφάρου, κοντά στις βλεφαρίδες και μην ξεχάσετε να απλώσετε στα πλάγια της μύτης.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη ROMY SOLEIMANI (@romyglow) στις 12 Φεβ, 2020 στις 8:15 πμ PST

Σημάδια και δισχρωμίες: Αρχικά θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε ένα ματ primer κι αυτό επειδή τα σημεία με λεκέδες και πανάδες είναι πιο λιπαρά. Στη συνέχεια να απλώσετε μικρή ποσότητα κονσίλερ και να κάνετε καλό blending με τα δάχτυλα.

Blot & Set: Αυτό σημαίνει πως χρησιμοποιείτε τα μαγικά blotting papers ώστε να απορροφηθεί η λιπαρότητα, απλώνετε το κονσίλερ με το πινέλο και φιξάρετε με την setting powder. Μόνο με αυτό τον τρόπο θα παραμείνει στη θέση του έως και 12 ώρες.

Διαβάστε μερικά ακόμη τέλεια θέματα ομορφιάς και περιποίησης της επιδερμίδας σας:

H Betina Goldstein καλωσορίζει το Φθινόπωρο με το ωραιότερο nail look!

Waterless: Το νέο skincare trend που προστατεύει το περιβάλλον!

Keywords
Τυχαία Θέματα