5 Πράγματα που θέλει να σου πει η colorist της Beyonce

Η colorist της Beyonce Rita Hazan είναι αυθεντία σε ό, τι έχει να κάνει με το χρώμα των μαλλιών. Η Rita ξέρει και όταν μιλάει πρέπει να την ακούμε γι᾽αυτό κλείσε το YouTube, άσε κάτω το κουλουράκι και διάβασε προσεκτικά ποια είναι τα λάθη που κάνεις με το χρώμα των μαλλιών σου…

#1 Τα προϊόντα σου
Μην χρησιμοποιείς προϊόντα μαλλιών μόνο και μόνο γιατί μυρίζουν ωραία ή γιατί κάνουν για το είδος των μαλλιών σου (ίσια, σγουρά, σπαστά, λιπαρά).

Τα βαμμένα μαλλιά είναι κατηγορία από μόνα τους και γι᾽αυτό υπάρχουν εξειδικευμένα προϊόντα.

#2 Το ξηρό σαμπουάν
Λίγο ξηρό σαμπουάν σώζει. Πολύ ξηρό σαμπουάν καταστρέφει και συγκεκριμένα θαμπώνει και αλλοιώνει το χρώμα των μαλλιών σου. Χρησιμοποίησέ το με μέτρο.

#3 Η προστασία
Όπως προστατεύεις το δέρμα σου από τον ήλιο, έτσι πρέπει και να προστατεύεις τα μαλλιά σου γιατί… NEWSFLASH! Ο ήλιος αλλοιώνει το χρώμα, αφυδατώνει την τρίχα και γενικά καλό δεν κάνει συνεπώς ένα σπρέι προστασίας επιβάλλεται.

#4 Η μόδα
Το ξέρουμε πως τα trends των μαλλιών είναι πολύ δελεαστικά αλλά πρέπει να ξέρεις τι μαλλιά έχεις και ως που μπορείς να φτάσεις. Καθώς η μόδα αλλάζει σχεδόν κάθε εβδομάδα, προτίμησε να κάνεις διακριτικές αλλαγές για να την ακολουθήσεις και όχι μεγάλα βήματα.

#5 Ο χρόνος σου
Αν δεν έχεις χρόνο για το κομμωτήριο και το budget σου είναι περιορισμένο (βασικό) τότε μην κάνεις αλλαγές που χρειάζονται εντατική συντήρηση. Συζήτα με τον κομμωτή σου τις επιλογές σου και βάλε τον χρόνο μέσα στην εξίσωση όπως βάζεις την μόδα και το πόσο σε κολακεύει.

The post 5 Πράγματα που θέλει να σου πει η colorist της Beyonce appeared first on Fay's book.

Keywords
Τυχαία Θέματα