5 πράγματα που μας συμβαίνουν αμέσως μετά το σεξ

1. Το σεξ δρα σαν ναρκωτικό:Η απόλαυση που νιώθουμε οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στην απελευθέρωση ντοπαμίνης, του νευροδιαβιβαστή που ενεργοποιεί το κέντρο της ανταμοιβής στον εγκέφαλό μας. Η ντοπαμίνη εξηγεί επίσης την ευφορία που προκαλούν συγκεκριμένες ναρκωτικές ουσίες, όπως η κοκαΐνη. Η καφεΐνη, η νικοτίνη και η σοκολάτα διεγείρουν επίσης το κέντρο της ανταμοιβής του εγκεφάλου.

2. Το σεξ δρα σαν παυσίπονο:Δύσκολα σκεφτόμαστε το σεξ όταν πονάμε, αξίζει όμως μια προσπάθεια. Μελέτες δείχνουν ότι το σεξ μπορεί να καταπραΰνει τον πονοκέφαλο, ενώ παράλληλα αυξάνει την αντοχή μας στον πόνο. Η πιο πιθανή εξήγηση στο φαινόμενο αυτό είναι η επίδραση της ωκυτοκίνης, μιας ορμόνης με αναλγητική δράση.

3. Το σεξ μας ηρεμεί:Το σεξ βοηθά στη μείωση της αρτηριακής πίεσης, παράγοντα που επηρεάζει τις αντιδράσεις μας σε συνθήκες στρες.

4. Το σεξ μας νυστάζει:Το φαινόμενο παρατηρείται κυρίως στον αντρικό πληθυσμό. Ένα τμήμα του εγκεφάλου που ονομάζεται προμετωπιαίος φλοιός παρουσιάζει μειωμένη δραστηριότητα μετά την εκσπερμάτιση. Σε συνδυασμό με την απελευθέρωση ωκυτοκίνης και σεροτονίνης, επέρχεται η χαλάρωση και η γλυκιά υπνηλία.

5. Το σεξ ενισχύει μακροπρόθεσμα τη μνήμη:Δύο μελέτες έχουν υποδείξει πως το συχνό σεξ βοηθά στην ανάπτυξη των νευρώνων του εγκεφάλου στα ποντίκια, συγκεκριμένα στη περιοχή του εγκεφάλου που ελέγχει τη μνήμη (ιππόκαμπος). Δεν έχει επιβεβαιωθεί ακόμη αν ισχύει κάτι αντίστοιχο και για τον άνθρωπο.

Διαβάστε ακόμα: Αυτή είναι η πιο σημαντική συμβουλή σχέσεων που πρέπει να ξέρουν τα νεαρά ζευγάρια

Keywords
Τυχαία Θέματα