2+1 τρόποι να προστατεύσετε τα βαμμένα μαλλιά σας από τον ήλιο

Οι περισσότερες από εμάς έχουμε βαμμένα μαλλιά. Αυτό σημαίνει ότι τα ταλαιπωρούμε συχνά με χημικές επεξεργασίες. Επιβάλλεται λοιπόν να τα φροντίζουμε με κατάλληλα προϊόντα περιποίησης ώστε να είναι λαμπερά και σωστά ενυδατωμένα. Επίσης είναι απαραίτητο να μένει το χρώμα αναλλοίωτο μέχρι την επόμενη φορά που θα επισκεφτούμε τον haircolorist.

Τώρα όμως που είναι σχεδόν πια Καλοκαίρι χρειάζονται ακόμη μεγαλύτερη και προσεχτική φροντίδα

και περιποίησης. Μιας και ο ήλιος αλλά και το νερό της θάλασσας ή της πισίνας -σε λίγο καιρό θα κάνετε τις πρώτες βουτιές σας- τα αφυδατώνουν ακόμη περισσότερο και κυρίως ξεθωριάζουν το χρώμα. Και είμαι σίγουρη πως δε θέλετε κάτι τέτοιο στις διακοπές σας.

Οι ειδικοί λοιπόν είναι και πάλι εδώ για να σας συμβουλεύσουν. Υπάρχουν τρεις βασικοί κανόνες που πρέπει να τηρείτε χωρίς δεύτερη σκέψη ώστε να κρατήσετε τα βαμμένα μαλλιά σας στην καλύτερη δυνατή κατάσταση.

Κανόνας 1ος: Περιποιείστε τα μαλλιά σας με τα κατάλληλα προϊόντα. Το καλοκαίρι αφήνετε στην άκρη τις φόρμουλες που χρησιμοποιείτε καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου. Τώρα θα χρειαστείτε προϊόντα για βαμμένα μαλλιά που προστατεύουν την τρίχα από την ηλιακή ακτινοβολία, το αλάτι και το χλώριο. Σαμπουάν και μάσκα είναι τα προϊόντα που πρέπει να υπάρχουν στο μπάνιο σας και ένα σπρέι ή λάδι ενυδάτωσης στην τσάντα του μπάνιου. Μην ξεχνάτε ότι όσο βρίσκεστε στην παραλία ακόμη κι αν φοράτε καπέλο θα πρέπει να προστατεύετε τα μαλλιά σας.

Κανόνας 2ος: Καπέλο ή μαντήλι. Καλό είναι να τα φοράτε ακόμη και στις βόλτες σας στην πόλη και όχι μόνο στη θάλασσα. Άλλωστε και τα δύο είναι αξεσουάρ που είναι μεγάλη τάση τη φετινή σεζόν. Επιλέξτε τα ωραιότερα και αποκτήστε το πιο εντυπωσιακό look του καλοκαιριού ενώ προστατεύετε την τρίχα με τον καλύτερο και τρόπο.

Κανόνας 3ος: Καλό είναι να αποφύγετε τη χρήση σεσουάρ ή σίδερου για ίσιωμα και μπούκλες το καλοκαίρι. Άλλωστε το hair look της σεζόν είναι το wavy το οποίο θα αποκτήσετε με το αγαπημένο σας salt spray που είναι άλλωστε το απόλυτο προϊόν styling του καλοκαιριού!

Φωτό: Unsplash 

Μια ματιά ακόμα:

Τα αντηλιακά της Άνοιξης: Πώς θα προστατέψεις αποτελεσματικά την επιδερμίδα σου από τον ήλιο!

DIY beauty μυστικά από τις αγαπημένες μας celebrities που θα σας ενθουσιάσουν!

Keywords
Τυχαία Θέματα