Τι να κάνετε τα μελομακάρονα και τους κουραμπιέδες που περίσσεψαν; 3 ιδέες

Αν σας περίσσεψαν μελομακάρονα και κουραμπιέδες και δεν θέλετε να τα πετάξετε αυτές οι 3 ιδέες θα σας βοηθήσουν να τα κάνετε update.

1 Μηλόπιτα με μελομακάρονα

Ξεφλουδίζουμε και κόβουμε σε κύβους 4 μήλα. Τα αραδιάζουμε σε βουτυρωμένο ταψάκι και προσθέτουμε 6 θρυμματισμένα μελομακάρονα.

Προσθέτουμε 1/2 κ.γλ. κανέλα, ανακατεύουμε καλά και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180οC για 10 λεπτά. Σερβίρουμε αμέσως συνοδεύοντας με παγωτό βανίλια ή χτυπημένη σαντιγί.

2 Τρουφάκια με κουραμπιέδες

Τρίβουμε τους κουραμπιέδες στο μίξερ, προσθέτουμε λίγο βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου, κονιάκ ή λικέρ, εκχύλισμα βανίλιας και προαιρετικά καρύδια ή αμύγδαλα. Αφήνουμε το μείγμα στο ψυγείο μέχρι να σφίξει πολύ καλά και στη συνέχεια πλάθουμε τα τρουφάκια. Στο τέλος, τα επικαλύπτουμε με κακάο σε σκόνη ή με τρούφα σοκολάτας.

3 Smoothie με μελομακάρονα

Χτυπάμε στο μπλέντερ 1 μπανάνα, 1 καθαρισμένο μήλο, 1 καθαρισμένο αχλάδι, 1 ποτήρι γάλα με χαμηλά λιπαρά, 2 μελομακάρονα και λίγη κανέλα. Σερβίρουμε αμέσως.

The post Τι να κάνετε τα μελομακάρονα και τους κουραμπιέδες που περίσσεψαν; 3 ιδέες appeared first on Όμορφα Μυστικά της Βίκυς Χατζηβασιλείου.

Keywords
Αναζητήσεις
εκμεκ με μελομακάρονα που περίσσεψαν φαιη πρωινο, μηλοπιτα με μελομακαρονα
Τυχαία Θέματα