Θέλετε να μάθετε τη γλώσσα του σώματος;

Αυτά είναι τα μυστικά για να κατακτήσετε τη μη λεκτική επικοινωνία.

1 Αναπτύξτε δεξιότητες αποκωδικοποίησης
Η ικανότητα να αντιλαμβάνεστε τα μη λεκτικά μηνύματα των άλλων είναι το πιο σημαντικό συστατικό για να τα κατακτήσετε τη γλώσσα του σώματος. Χρειάζεται να είστε προσεκτικοί και παρατηρητικοί ώστε να αντιλαμβάνεστε κατά πόσο τελικά “διαβάσατε” σωστά τα μηνύματα.

Για παράδειγμα αν κάποιος:
Έχει σταυρωμένα πόδια: είναι σε άμυνα.

Αγγίζει τα χέρια του, το πρόσωπό του, σταυρώνει τα χέρια, γέρνει προς τα πίσω: σημαίνει

ότι προσπαθεί να σας εξαπατήσει.

Έχει τις παλάμες να κοιτούν κάτω δείχνουν δύναμη και επιρροή, όταν κοιτούν πάνω δηλώνουν υποτακτικότητα.

Επίσης:

Μίμηση: Χρησιμοποιεί τις λέξεις που χρησιμοποιείτε; Έχει τον ίδιο τόνο φωνής; Κάθεται όπως κάθεστε; Αυτό σημαίνει ότι ο άλλος είναι συναισθηματικά “συγχρονισμένος” μαζί σας. Κανείς δεν μπορεί να μιμηθεί για πολλή ώρα.

Ενεργητικότητα: Το πόσο ενεργητικός είναι ο άλλος δείχνει το ενδιαφέρον του για το άτομο με το οποίο είναι μαζί εκείνη τη στιγμή.

2 Αναπτύξτε και δεξιότητες κωδικοποίησης
Αυτό σημαίνει να μπορείτε να μεταφέρετε μη λεκτικά μηνύματα στους άλλους μέσω των εκφράσεων του προσώπου, της στάσης του σώματος, των κινήσεων και του τόνου της φωνής σας. Το να διαθέτετε δεξιότητες κωδικοποίησης σημαίνει πως διαθέτετε τις αντίστοιχες δεξιότητες αποκωδικοποίησης, έτσι κατανοώντας πώς μπορείτε να μεταφέρετε η ίδια μη λεκτικά μηνύματα θα σας βοηθήσει να αντιλαμβάνεστε καλύτερα τα μη λεκτικά μηνύματα των άλλων. Ένας καλός τρόπος για να εξασκηθείτε στις δεξιότητες κωδικοποίησης είναι χρησιμοποιώντας έναν ολόσωμο καθρέφτη.

3 Γνωρίστε τους κοινωνικούς κανόνες
Για να κατακτήσετε πραγματικά τη γλώσσα του σώματος πρέπει να κατανοείτε το πλαίσιο επικοινωνίας. Αυτό σημαίνει να μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τους κοινωνικούς κανόνες, ή νόρμες, και να καταλαβαίνετε τα πρότυπα της κοινωνικής συμπεριφοράς προκειμένου να μπορείτε να αποκωδικοποιήσετε και να κωδικοποιήσετε μη λεκτικές συμπεριφορές. Η μη λεκτική επικοινωνία είναι μεγάλο μέρος της συναισθηματικής νοημοσύνης, χωρίς όμως πραγματική κατανόηση των κοινωνικών καταστάσεων (κοινωνική νοημοσύνη) δεν μπορείτε να κατακτήσετε τη γλώσσα του σώματος.
Για παράδειγμα εμπιστευτείτε τους ανθρώπους που είναι εκφραστικοί (αυτοί που εκφράζουν τόσο τα θετικά όσο και τα αρνητικά τους συναισθήματα). Η έκφραση μόνο ενός θετικού συναισθήματος μπορεί να μην είναι αληθινή.

Το μυστικό

Προσέξτε μην κάνετε λάθος! Αν π.χ. Κάποιος έχει σταυρωμένα χέρια σε ένα κρύο δωμάτιο, δεν σημαίνουν τίποτα ίσως πέραν του ότι ο άλλος κρυώνει. Επίσης είναι λάθος να βγάζετε συμπεράσματα από ένα και μόνο σημείο.

Keywords
Τυχαία Θέματα