Τα 8 μυστικά του καλού κιμά

Κεφτεδάκια, μπιφτέκια, μακαρόνια με κιμά. Όποια συνταγή κι αν επιλέξετε να φτιάξετε που περιέχει κιμά μάθετε τα 8 μυστικά του.

1. Το σημαντικότερο μυστικό για ένα επιτυχημένο πιάτο με κιμά είναι η καλής ποιότητας και ελεγχόμενης προέλευσης πρώτη ύλη. Είναι πολύ καλή πρόνοια να ζητάμε να κόβεται πάντα ο κιμάς παρουσία μας, ώστε να ελέγχουμε τα κομμάτια κρέατος που χρησιμοποιούνται.

2. Δεν δίνουν όλα τα μέρη ενός ζώου ίδιας ποιότητας κιμά. Όταν τον διαλέγουμε, θα πρέπει να γνωρίζουμε εκ των προτέρων πώς θα τον

χρησιμοποιήσουμε, ώστε να επιλέξουμε το κατάλληλο κομμάτι, με σημαντικότερο στοιχείο επιλογής την ποσότητα του λίπους που θα περιλαμβάνει. Συνήθως επιλέγουμε περισσότερο λιπαρά κομμάτια για μπιφτέκια και άλλα ήδη που θα ψηθούν στη σχάρα, στην πλάκα ή στον φούρνο.

3. Όταν πλάθουμε κιμά, πρέπει να υπολογίζουμε ότι χρειάζονται τουλάχιστον δέκα λεπτά γι’ αυτήν τη διαδικασία, ώστε να ενσωματωθούν καλά τα υλικά στο τελικό μείγμα.

4. Για τον ίδιο λόγο, για να ομογενοποιηθούν καλά τα διαφορετικά υλικά, μπορούμε να αφήσουμε το έτοιμο μείγμα δύο ώρες στο ψυγείο πριν το χρησιμοποιήσουμε.

5. Όταν μαγειρεύουμε σάλτσα με κιμά μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε μια φλούδα πορτοκάλι και αυτό μπορεί να κάνει τη διαφορά στο άρωμα του φαγητού.

6. Στον κιμά με σάλτσα ντομάτας θα έχουμε πολύ καλύτερα αποτελέσματα αν χρησιμοποιήσουμε φρέσκες ντομάτες και αφήσουμε τον κιμά να σιγοβράσει για πολλή ώρα.

7. Φτιάχνοντας κεφτεδάκια, μπιφτέκια και σουτζουκάκια θα πετύχουμε πολύ καλύτερη γεύση αν αναμείξουμε κιμά από διαφορετικό είδος κρέατος ή ακόμη και από διαφορετικό κομμάτι του ίδιου κρέατος.

8. Όταν χρησιμοποιούμε κιμά κοτόπουλου, τηρούμε με σχολαστικότητα τους κανόνες υγιεινής τροφίμων, δηλαδή δεν χρησιμοποιούμε για άλλα φαγητά τα σκεύη και τα εργαλεία που έχουν έρθει σε επαφή με τον κιμά, πριν τα καθαρίσουμε. Οφείλουμε, επίσης, να πλύνουμε καλά τα χέρα μας πριν αγγίξουμε άλλο υλικό.

Το μυστικό

Πολλές φορές όταν τσιγαρίζετε τον κιμά για να φτιάξετε τη σάλτσα για τα μακαρόνια σας, αντί να μοσχομυρίσει το σπίτι σας, πολλές φορές μυρίζει άσχημα όχι μόνο ο χώρος αλλά και το ίδιο το φαγητό μετά. Προσθέστε λίγο ξύδι από κρασί ή ξύδι βινεγκρέτ. Θα απορροφήσει αμέσως τις μυρωδιές και θα δώσει γεύση στο φαγητό. Αποτέλεσμα δύο σε ένα.

The post Τα 8 μυστικά του καλού κιμά appeared first on Όμορφα Μυστικά της Βίκυς Χατζηβασιλείου.

Keywords
Τυχαία Θέματα