Υπάρχει ένας εναλλακτικός τρόπος να διαχειριστείτε το στρες!

Αν θέλετε να απαλλαγείτε από το στρες, υπάρχει ένας εναλλακτικός τρόπος! Ο βελονισμός αποτελεί μια μέθοδο που διορθώνει τόσο το σύμπτωμα όσο και το αίτιο του στρες, με φυσικό και εύκολο τρόπο χωρίς παρενέργειες.

Το στρες είναι μια φυσιολογική αντίδραση του οργανισμού στις συνθήκες του περιβάλλοντος, η οποία χρειάζεται να υπάρχει σε λογικά-φυσιολογικά πλαίσια. Κινητοποιεί τον άνθρωπο ώστε να αντιδρά στις απαιτητικές συνθήκες και να συνεχίζει την δραστηριότητά του. Μόλις σταματήσει το αίτιο του στρες ο άνθρωπος πρέπει να επανέρχεται σε φυσιολογική κατάσταση και

η «υπερένταση» να υποχωρεί. Όταν όμως τα επίπεδα του στρες ξεπεράσουν κάποια όρια τότε ο άνθρωπος αποκτά προβλήματα σωματικά ή ψυχικά και χάνει τη λειτουργικότητά του. Για να επανέλθουν λοιπόν τα επίπεδα του στρες στα φυσιολογικά όρια μπορούν να πραγματοποιηθούν θεραπείες και με βελονισμό.

Πώς θα καταλάβουμε ότι υπάρχει πρόβλημα
Η διάγνωση ως ένα βαθμό μπορεί να πραγματοποιηθεί από γιατρό οποιασδήποτε ειδικότητας. Όταν όμως το άγχος αυξάνεται, γίνεται υπερβολικό, υπάρχει επαναληπτικότητα ή παρατηρείται μεγάλη ένταση στην κατάσταση του ατόμου, τότε θα χρειαστεί να γίνει διάγνωση από κάποιον ειδικό επιστήμονα διαχείρισης του στρες. Αφού ολοκληρωθεί σωστά η διάγνωση καθορίζεται και η θεραπεία.

Οι θεραπείες καλό είναι να είναι ολιστικές. Η κάθε θεραπεία δηλαδή πρέπει να εξειδικεύεται για τον κάθε άνθρωπο. Δεν είναι σωστό να δίνονται γενικές οδηγίες για όλους, μιας και κάθε περίπτωση είναι διαφορετική και χρειάζεται τη δική της εξατομικευμένη προσέγγιση και αντιμετώπιση. Η σύσταση φαρμακευτικής αγωγής ή θεραπείας βελονισμού ή κάποιας άλλης μεθόδου που μειώνει το στρες, χρειάζεται να γίνεται μεμονωμένα για κάθε συγκεκριμένο οργανισμό ο οποίος θα πρέπει να είναι σε θέση να ολοκληρώσει αυτή τη θεραπεία.

Πώς μπορεί να βοηθήσει ο βελονισμός
Σύμφωνα με την Dr Κωνσταντίνα Θεοδωράτου μπορούμε να κάνουμε τον εαυτό μας καλύτερο, ξεκινώντας την αντιμετώπιση του στρες με φυσικές θεραπείες, χωρίς χημικά και χωρίς παρενέργειες!

Από την πλευρά του βελονισμού το στρες μπορεί ν’ αντιμετωπιστεί με δύο τρόπους.

Ο πρώτος είναι ο συμπτωματικός, δηλαδή η περιστασιακή μείωση των επιπέδων του άγχους.

Και ο δεύτερος είναι ο θεραπευτικός. Αφού πραγματοποιηθεί η σωστή διάγνωση δίνεται ένα πλήρες θεραπευτικό πλάνο στον θεραπευόμενο (είτε μόνο με βελονισμό, είτε σε συνδυασμό και με κάποια άλλη θεραπεία) μέχρι να επιτευχθεί η εξάλειψη των συμπτωμάτων και η ολοκληρωτική θεραπεία του παθολογικού στρες. Οι συγκεκριμένες θεραπείες δεν έχουν μεγάλη χρονική διάρκεια.

Στην αρχή μπορεί να πραγματοποιηθεί μια δόση ρύθμισης ή εφόδου, όπως την αποκαλούν στη γλώσσα του βελονισμού, με διάρκεια από 5 – 15 συνεδρίες συνήθως.
Έπειτα σχεδιάζεται ένα πλάνο αποθεραπείας του ασθενούς, μέχρις ότου να εξαφανισθούν τα συμπτώματα του στρες και να υπάρξει μια σταθερότητα στη συναισθηματική του κατάσταση. Συνήθως είναι 1 θεραπεία το μήνα ή 1 τη βδομάδα ανάλογα την περίπτωση.

Οι συνεδρίες βελονισμού διαρκούν συνήθως 20 λεπτά τη φορά, δεν πονάνε, ενώ ο ασθενής κατά τη διάρκεια της θεραπείας είναι ξαπλωμένος στο ιατρικό κρεβάτι και χαλαρώνει. Μετά το τέλος της εφαρμογής του βελονισμού επιστρέφει κανονικά στην καθημερινότητά του.

Ο βελονισμός αποτελεί μια μέθοδο που διορθώνει τόσο το σύμπτωμα όσο και το αίτιο του στρες, με φυσικό και εύκολο τρόπο χωρίς παρενέργειες.

Το στρες όπως γνωρίζουμε σήμερα, είναι μία ενεργοποίηση συγκεκριμένων περιοχών του εγκεφάλου που απορυθμίζουν την ομαλή λειτουργία του κεντρικού νευρικού συστήματος, του καρδιαγγειακού, του ενδοκρινικού, του ανοσολογικού κ.α.

Ο βελονισμός γνωρίζουμε ότι επεμβαίνει στη λειτουργία του κεντρικού νευρικού συστήματος και μάλιστα στα κέντρα του στρες και τελικά επαναφέρει την ισορροπία σταματώντας αυτήν την υπερδραστηριοποίηση.

Η Dr Κωνσταντίνα Θεοδωράτου είναι Γενική Ιατρός ΜD, MSc Βελονισμού, Med. Psych, εξειδικευμένη στο Βελονισμό, τη Συμβουλευτική Εξαρτήσεων και την Κλινική Ψυχολογία. Πρόεδρος της Παγκόσμιας Εταιρίας Ιατρών Βελονισμού (ICMART) & Πρόεδρος του Επιστημονικού Συλλόγου Ιατρών Βελονισμού Ελλάδας (SAMAG).

The post Υπάρχει ένας εναλλακτικός τρόπος να διαχειριστείτε το στρες! appeared first on Όμορφα Μυστικά της Βίκυς Χατζηβασιλείου.

Keywords
Τυχαία Θέματα