Συνταγή: Espresso brownies με καραμέλα βουτύρου

Ένα ωραίο γλυκό, που φτιάχνεται σε 40 λεπτά και θα το εκτιμήσουν οι λάτρεις του καφέ!

Υλικά
(Για μια φόρμα 22×22)
250 γρ. Ζάχαρη κρυσταλλική
170 γρ. Σοκολάτα Κουβερτούρα, ψιλοκομμένη
150 γρ. Βούτυρο
85 γρ. Αλεύρι γ.ο.χ.
20 γρ. Κακάο, και έξτρα για το πασπάλισμα της λαδόκολλας
3 Αυγά, μεγάλα
2 γρ. Αλάτι
½ κ.γ. Φρεσκοτριμμένο espresso
Για την καραμέλα βουτύρου
250 γρ. Καστανή ζάχαρη
120 γρ. Βούτυρο
120 ml Κρέμα γάλακτος πλήρης

Για την καραμέλα βουτύρου:

Τοποθετούμε

ένα κατσαρολάκι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Προσθέτουμε το βούτυρο με τη ζάχαρη ανακατεύοντας με τη βοήθεια ενός σύρματος χειρός μέχρι να λιώσει. Σιγοβράζουμε για 4-5 λεπτά πριν κατεβάσουμε από τη φωτιά. Μόλις αποσύρουμε το κατσαρολάκι από τη φωτιά ρίχνουμε σιγά σιγά την κρέμα γάλακτος ανακατεύοντας μέχρι να ενσωματωθεί. Τέλος αφήνουμε στην άκρη μέχρι να τη χρησιμοποιήσουμε.

Για τα brownies:

Τοποθετούμε τη σχάρα του φούρνου στο μέσο και προθερμαίνουμε στους 180°C με αντιστάσεις. Στη συνέχεια στρώνουμε μια λαδόκολλα στη φόρμα, την οποία έχουμε βουτυρώσει και πασπαλίσει με κακάο, ώστε να καλύπτεται ο πάτος και οι πλευρές της.

Γεμίζουμε ένα μικρό κατσαρολάκι με λίγο νερό ώστε να φτάνει κάτω από τη μέση και το τοποθετούμε πάνω από μέτρια προς δυνατή φωτιά. Από πάνω τοποθετούμε ένα γυάλινο ή μεταλλικό μπολ φροντίζοντας να εφάπτεται καλά πάνω στο χείλος από το κατσαρολάκι.

Προσθέτουμε σοκολάτα κουβερτούρα και το βούτυρο και τα αφήνουμε μέχρι να λιώσουν τελείως. Βοηθάμε λίγο τη διαδικασία ανακατεύοντας με μια πλαστική σπάτουλα. Μόλις λιώσουν αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει ελαφρώς το μείγμα.

Προσθέτουμε τη ζάχαρη και το φρεσκοτριμμένο espresso στο μείγμα, όσο ακόμα είναι ζεστό, ανακατεύοντας καλά μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη.

Μόλις πέσει η θερμοκρασία του προσθέτουμε τα αυγά, ένα ένα κάθε φορά, και με τη βοήθεια ενός σύρματος χειρός τα ενσωματώνουμε στο μείγμα.

Στη συνέχεια προσθέτουμε το κακάο και το αλεύρι και ανακατεύουμε ίσα ίσα μέχρι να ομογενοποιηθούν. Δε χρειάζεται παραπάνω ανακάτεμα από αυτό.

Αδειάζουμε το μείγμα του brownie στη φόρμα μας. Ψήνουμε για 30-35 λεπτά στη θερμοκρασία που έχουμε ορίσει από πριν. Μόλις περάσει αυτός ο χρόνος βγάζουμε το brownie από το φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει για τουλάχιστον 30 λεπτά πριν το βγάλουμε από τη φόρμα.

Αφού κρυώσει το brownie κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε από πάνω με την καραμέλα βουτύρου.

The post Συνταγή: Espresso brownies με καραμέλα βουτύρου appeared first on Όμορφα Μυστικά της Βίκυς Χατζηβασιλείου.

Keywords
Τυχαία Θέματα