Σαπούνι από ελαιόλαδο: γιατί να το προτιμήσετε

Το σαπούνι από ελαιόλαδο έχει ευεργετικές επιδράσεις στο δέρμα και τα μαλλιά μας!

Σύμφωνα με τον ελληνικό μύθο, το σαπούνι από ελαιόλαδο κατάγεται από την Αρχαία Ελλάδα και η τεχνική της σαπωνοποιίας εφευρέθηκε στη Λέσβο. Με το πέρασμα των αιώνων, η τέχνη της σαπωνοποιίας ταξίδεψε σε Λονδίνο και Γαλλία, κυρίως Μασσαλία, και διαδόθηκε σε ολόκληρη την Ευρώπη.

Αρχικά το σαπούνι είχε ρόλο θεραπευτικό και

έπειτα καλλωπιστικό. Οι Αρχαίοι Έλληνες προσέθεταν ελαιόλαδο, αμυγδαλέλαιο και καρυδέλαιο. Σιγά σιγά, η τεχνική της παραγωγής σαπουνιών άλλαξε προς το καλύτερο, λόγω των καινούριων γνώσεων και των νέων εργαλείων που ξεκίνησαν να χρησιμοποιούνται, και εξαπλώθηκε πέρα από τα σύνορα της Ελλάδας. Τελικά, κατά το δεύτερο μισό του 15ου αιώνα, η παραγωγή του σαπουνιού έφτασε να είναι, πλέον, ιδιαίτερα δημοφιλής, ενώ το σαπούνι της Μασσαλίας μέχρι και σήμερα παραμένει ιδιαίτερα γνωστό.

Η ιστορία του σαπουνιού

Κάνοντας μία μίνι ιστορική αναδρομή, πέραν του ελληνικού χώρου, θα βρούμε το σαπούνι από ελαιόλαδο να εμφανίζεται στην πρώιμη ιστορία στην αρχαία Βαβυλώνα, ενώ και οι αρχαίοι Αιγύπτιοι λούζονταν με κάτι που έμοιαζε σε σαπούνι.

Κατά τον Μεσαίωνα και την Αναγέννηση, συναντάμε το σαπούνι και την τεχνική της σαπωνοποιίας στην Ιταλία και στην Ισπανία, όπως για παράδειγμα το σαπούνι της Καστίλης που φτιάχνεται από παρθένο ελαιόλαδο, και μάλιστα η τεχνική της σαπωνοποιίας αναφέρεται ως “γυναικεία εργασία” ή εργασία ικανών τεχνιτών.

Η σαπωνοποιία μέχρι την εποχή της βιομηχανικής επανάστασης ήταν ένας κλάδος μικρής κλίμακας, ενώ αργότερα άρχισε να μεγαλώνει, σε Αμερική, Αγγλία και Γαλλία, ενώ στην Ελλάδα μέχρι και σήμερα υπάρχουν εταιρείες και τοπικές βιομηχανίες που παράγουν εκλεκτά σαπούνια.

Μάλιστα η κατασκευή χειροποίητων σαπουνιών και η στροφή σε αγνά υλικά φαίνεται να μετουσιώνεται από ανάγκη και επιθυμία, σε μία από τις τάσεις της εποχής.

Γιατί να το προτιμήσετε

Το σαπούνι από ελαιόλαδο υπάρχει στον χώρο της ομορφιάς εδώ και πολλά χρόνια, καθώς είναι:

ευεργετικό για τις ξηρές και ευαίσθητες επιδερμίδες,ένας καλός φίλος των μαλλιών μας, αφού χαρίζει όγκο και λάμψη,ιδανικό για μικρούς και μεγάλους καθώς κρατά την επιδερμίδα μας απαλή, ελαστική και ενυδατωμένη,δεν φράζει τους πόρους της επιδερμίδας μας αφού το ίδιο δεν είναι λιπαρό.

Το Ελληνικό, καλλυντικό φυσικό-φυτικό σαπούνι από ελαιόλαδο με φύκια NATURE είναι ένα καλλυντικό σαπούνι με ήπια απολεπιστική δράση που διεγείρει την μικροκυκλοφορία, εξαλείφει τις τοξίνες και συμβάλλει στη βελτίωση της εμφάνισης της επιδερμίδας του σώματος.
Τα φύκια κάνουν φυσικό peeling, βοηθώντας στην τόνωση και στην σύσφιξη ενώ σε συνδυασμό με το ελαιόλαδο αυξάνει την ενυδάτωση της επιδερμίδας αφήνοντάς την μοναδικά καθαρή, απαλή και λεία.
Το καλλυντικό φυσικό-φυτικό σαπούνι από ελαιόλαδο με φύκια NATURE παράγεται στην Ελλάδα και διατίθεται σε συσκευασίες 100gr μέσω του ηλεκτρονικού καταστήματος www.enature.gr αλλά και σε επιλεγμένα σημεία πώλησης (Δίκτυο καταστημάτων MY MARKET, Φαρμακεία κλπ).

The post Σαπούνι από ελαιόλαδο: γιατί να το προτιμήσετε appeared first on Όμορφα Μυστικά της Βίκυς Χατζηβασιλείου.

Keywords
Τυχαία Θέματα