Πώς θα αποκτήσω λαμπερό δέρμα το καλοκαίρι και θα το προστατέψω από τη γήρανση;

Το μυστικό για λαμπερό δέρμα το καλοκαίρι οφείλεται στη σωστή περιποίηση του για την πρόληψη της πρόωρης γήρανσης και στην προστασία του από τον ήλιο.

Εάν φροντίζετε καλά το δέρμα σας και χρησιμοποιείτε τα σωστά προϊόντα περιποίησης του δέρματος για να μειώσετε τη βλάβη από τον ήλιο από τις ακτίνες UV, θα λάμψει. Για να απολαύσετε τις καλύτερες καλοκαιρινές δραστηριότητες και την καλύτερη υγεία του δέρματος σας, δοκιμάστε αυτές τις

συμβουλές φροντίδας:

Αντηλιακό, Αντηλιακό και, ω ναι, Αντηλιακό!
Ονομάζεται αντηλιακό, αλλά πιθανότατα θα πρέπει να ονομάζεται “σπίδα δέρματος”. Τα συστατικά του αντηλιακού δημιουργούν ένα προστατευτικό στρώμα πάνω στο δέρμα σας που απορροφά το υπεριώδες φως προτού διαπεράσει το χόριο και προκαλεέσει μακροχρόνιες βλάβες. Εφαρμόστε αντηλιακό με υψηλό SPF (30 ή παραπάνω) πριν εφαρμόσετε το μακιγιάζ σας. Μην ξεχάσετε να το ανανεώνετε καθ ‘όλη τη διάρκεια της ημέρας.
Τα καλύτερα αντιγηραντικά αντιηλιακά είναι ελαφριά, μη λιπαρά, ενυδατικά, με αντιοξειδωτικά για να βοηθήσουν στην καταπολέμηση των ελεύθερων ριζών που προκαλούν ρυτίδες και πρόωρη γήρανση. Μερικά έχουν ελαφριά απόχρωση όπως οι CC-cream.

Καταπολεμήστε τη γήρανση με αντιοξειδωτικά
Η ακτινοβολία από τις ακτίνες UV μπορεί να αυξήσει τις ελεύθερες ρίζες στο δέρμα σας, γεγονός που επιταχύνει τη διαδικασία γήρανσης. Αλλά τα αντιοξειδωτικά μάχονται τις ελεύθερες ρίζες. Προστατεύουν την επιφάνεια του δέρματος από τις φθορές της υπεριώδους ακτινοβολίας. Χρησιμοποιήστε προϊόντα περιποίησης δέρματος και αντηλιακά που περιλαμβάνουν αντιοξειδωτικά στη φόρμουλά τους για να βοηθήσετε στην προστασία του δέρματός σας.

Περιορίστε την απολέπιση
Η απολέπιση απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα του δέρματος για να αποκαλύψει το νέο υγιές δέρμα από κάτω. Αλλά κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, αυτό το φρέσκο ​​δέρμα είναι πολύ πιο ευαίσθητο στις ακτίνες UV. Επιλέξτε ένα απαλό προϊόν απολέπισης και χρησιμοποιήστε το μόνο μία νύχτα την εβδομάδα. Φροντίστε να συνεχίσετε με μια απαλή ενυδατική κρέμα το βράδυ και αντηλιακό το επόμενο πρωί.
Αν δοκιμάσατε ένα νέο προϊόν που ήταν πιο σκληρό από το αναμενόμενο ή ξεχάσετε να το φορέσετε αντηλιακό μετά την απολέπιση, το δέρμα σας θα είναι κόκκινο, ξηρό και λίγο απαλό. Το καλύτερο που μπορείτε να κάνετε είναι να επιλέξτε ένα ήπιο καθαριστικό, να εφαρμόζετε μια ενυδατική κρέμα χωρίς άρωμα κάθε βράδυ. Αποφύγετε να αγγίζετε το πρόσωπό σας όσο περισσότερο μπορείτε για να αποτρέψετε την είσοδο βακτηρίων. Αλλά μην ανησυχείτε, δεν θα είναι έτσι για πάντα. Το δέρμα έχει ένα από τα πιο εκπληκτικά συστήματα επισκευής. Αφήστε το σώμα σας να κάνει τη δουλειά του και μείνετε στη σκιά.

Πίνετε πολύ νερό
Είτε παίζετε ρακέτες με τα παιδιά σας είτε απολαμβάνετε ένα αλμυρό πιάτο, το καλοκαίρι μπορεί σίγουρα να σας αφήνει διψασμένους. Και το αφυδατωμένο δέρμα είναι ο εχθρός της καλοκαιρινής λάμψης. Πίνετε νερό όλη την ημέρα.

Ενυδάτωση
Χρησιμοποιήστε μια ελαφριά, χωρίς λάδι ενυδατική κρέμα για να καταπραύνετε την ξηρότητα που προκαλεί το χλώριο της πισίνας ή η ξηρή καλοκαιρινή ζέστη.

Free oil για το καλοκαίρι
Οι φυσικές διαδικασίες ενυδάτωσης του σώματος βασίζονται στους πόρους μας για την παραγωγή υγιών ελαίων. Αλλά με τη ζέστη και την υγρασία, αυτή η παραγωγή ελαίων και σμήγματος μπορεί να αυξηθεί πολύ. Δοκιμάστε ένα καθαριστικό free oil για τους καλοκαιρινούς μήνες.

Το μυστικό

Να θυμάστε: η καλοκαιρινή λάμψη αγκαλιάζει πλήρως τις χαρές της σεζόν. Ό, τι κι αν κάνετε αυτό το καλοκαίρι, αδράξτε τη χαρά … και μην ξεχάσετε να φοράτε αντηλιακό.

The post Πώς θα αποκτήσω λαμπερό δέρμα το καλοκαίρι και θα το προστατέψω από τη γήρανση; appeared first on Όμορφα Μυστικά της Βίκυς Χατζηβασιλείου.

Keywords
Τυχαία Θέματα