Πώς να κρατήσετε την ψυχραιμία σας στη δουλειά

Μείνετε ήρεμοι με αυτές τις τέσσερις συμβουλές και τεχνικές για χαλάρωση στο γραφείο.

Είναι σίγουρα η πιο δύσκολη δουλειά στο γραφείο, ειδικά όταν έχετε πάνω σας το εξονυχιστικό βλέμμα των ανταγωνιστικών συναδέλφων και του απαιτητικού αφεντικού.
Εντάξει, όλοι έχουμε νιώσει τη συγκίνηση του να αναλαμβάνουμε ένα κάρο πράγματα για να αποδείξουμε πόσο καλά τα καταφέρνουμε, αλλά μερικές φορές ο χρόνος δεν φτάνει – κι αυτό μπορεί να μας οδηγήσει σε κατάρρευση.
«Ο περιορισμένος χρόνος και το αίσθημα συντριβής είναι σημαντικοί παράγοντες στην πίεση που νιώθουμε», εξηγεί η Talane Miedaner, συγγραφέας

του Coach Yourself to Success. «Καταστρέφουν την ικανότητα συγκέντρωσης, καθιστώντας αδύνατο να ολοκληρώσεις το οτιδήποτε, αφήνοντάς σε περιπλανώμενη να προσπαθείς να τα βγάλεις πέρα με κάθε μικρό καθήκον».

Υπάρχουν όμως μερικοί τρόποι να καταπολεμήσεις το στρες.

1 Παραλείψτε το δεύτερο (ή τέταρτο) φλιτζάνι καφέ
«Η καφεΐνη ενεργοποιεί τα επινεφρίδια, δίνοντας την αίσθηση εκπλήρωσης επειδή βιάζεστε», λέει η Miedaner. «Αντικαταστήστε τον καφέ στο διάλειμμα για ανασυγκρότηση με ένα πρωτεϊνούχο σνακ (όπως ξηρούς καρπούς) για να εξισορροπήσετε την ενέργεια και τη διάθεσή σας όταν είστε πιεσμένοι».

2 Ζητήστε βοήθεια με τις προτεραιότητές σας
«Οι προϊστάμενοι συχνά δεν έχουν ιδέα για το φόρτο εργασίας ενός ατόμου. Μπορεί να σπαταλάτε χρόνο σε κάτι που δεν είναι πλέον πιεστικό», λέει η Miedaner. «Δώστε στον προϊστάμενο ή το αφεντικό σας μία λίστα με τις υποχρεώσεις σας. Αμέσως θα υπολογίσει τι είναι επείγον, κάτι που μπορεί να μειώσει αμέσως το φόρτο σας». Αν τελικά σας ζητηθεί να αναλάβετε περισσότερη δουλειά, μην αρνηθείτε – απλώς αναδιοργανώστε το πρόγραμμά σας. Πείτε «Εντάξει, μπορώ να το κάνω. Αλλά θα αναβάλλω το τάδε project, αν δεν υπάρχει πρόβλημα». Το μυστικό είναι να πετάξετε το μπαλάκι των προτεραιοτήτων στο αφεντικό σας.

3 Μην υπόχεστε πάρα πολλά, κάνοντας πολύ λιγότερα
Το αφεντικό σας ρωτάει πότε θα τελειώσει μια δουλειά, δίνετε μια εντυπωσιακή αλλά καθόλου ρεαλιστική προθεσμία και μετά σκοτώνεστε για να την προλάβετε. Η λύση; Διπλασιάστε το χρόνο που δίνετε στην αρχή. «Πιθανότατα να τελειώσετε νωρίτερα και θα έχετε χρόνο χωρίς πίεση αν κάτι πάει στραβά», λέει η Miedaner.

4 Μην υψώνετε τον τόνο της φωνής σας
«Είναι η μεγαλύτερη ένδειξη ότι είστε υπό πίεση», εξηγεί η Miedaner. «Διατηρήστε έναν ουδέτερο τόνο και ό,τι λέτε θα ακούγεται ψύχραιμο και ήρεμο. Κάντε απλώς μια ουδέτερη σκέψη όπως “Ο ουρανός είναι γαλανός” πριν μιλήσετε. Αυτό διατηρεί σταθερή τη φωνή σας». Επίσης, βγάλτε το «εγώ» από τις προτάσεις σας. «Οι ψύχραιμοι άνθρωποι κάνουν δηλώσεις», λέει η Miedaner. «Δεν εκφράζουν γνώμη».

The post Πώς να κρατήσετε την ψυχραιμία σας στη δουλειά appeared first on Όμορφα Μυστικά της Βίκυς Χατζηβασιλείου.

Keywords
Τυχαία Θέματα