Πώς να καταπολεμήσετε την κολπίτιδα

Η κολπίτιδα είναι ένα πολύ συχνό πρόβλημα με συμπτώματα που φέρνουν τις γυναίκες σε άβολη θέση. Η πλειοψηφία των γυναικών θα εμφανίσουν κάποιο είδος κολπίτιδας τουλάχιστον μία φορά στη ζωή τους.

Τι είναι η κολπίτιδα;

Ο όρος κολπίτιδα χρησιμοποιείται για να περιγράψουμε συμπτώματα όπως το πρήξιμο, τη φαγούρα, το αίσθημα καύσου, τις υπερεκκρίσεις με την χαρακτηριστική οσμή και συνολικά τη μόλυνση στο αιδοίο και στον κόλπο. Τα πιο συνηθισμένα είδη κολπίτιδας είναι η βακτηριακή κολπίτιδα (BV), η μυκητιασική που προκαλεί ο μύκητας Candida, η τριχομονίαση και η ατροφική που προκαλείται από τα

χαμηλά επίπεδα των οιστρογόνων κατά την εμμηνόπαυση ή κατά τον θηλασμό.

Γιατί παθαίνουμε κολπίτιδες;

Ο φυσιολογικός κόλπος έχει τη δική του φυσιολογική χλωρίδα στην οποία επικρατούν οι γαλακτοβάκιλλοι που τον προστατεύουν και μειώνουν πιθανότητα μόλυνσης.
Έτσι μια οποιαδήποτε διατάραξη της φυσιολογική χλωρίδα του κόλπου, που έχει ως αποτέλεσμα να χάσουν οι γαλακτοβάκιλλοι την αριθμητική υπεροχή τους και να επικρατήσει κάποιος άλλος μικροοργανισμός, όπως μύκητας, τριχομονάδα ή βακτηρίδια μπορεί να οδηγήσει σε κολπίτιδα.

Οι Παράγοντες που διαταράσσουν τη ισορροπία της φυσιολογικής χλωρίδα είναι οι εξής:

Τα αντιβιοτικά (φάρμακα), το «πεσμένο» ανοσοποιητικό σύστημα, τα κολπικά ντους, τα σφιχτά παντελόνια, τα ακριλικά εσώρουχα, η κακή διατροφή, τα κολπικά προϊόντα (πχ λιπαντικά)) και η εγκυμοσύνη.

Ποια είναι τα συμπτώματα της κολπίτιδας;

Τα συμπτώματα της κολπίτιδας είναι διαφορετικά, ανάλογα με τον μικροοργανισμό που έχει προκαλέσει τη μόλυνση.

Πώς μπορώ να μάθω αν έχω κολπίτιδα;

Εάν έχετε συμπτώματα κολπίτιδας επισκεφθείτε τον γυναικολόγο σας για να πάρει δείγμα κολπικών εκκρίσεων και κατόπιν καλλιέργειας να επιβεβαιωθεί το είδος του μικροοργανισμού που έχει προκαλέσει την μόλυνση.

Πώς θεραπεύεται η κολπίτιδα;

Μπορεί να θεραπευτεί είτε με αγωγή από το στόμα (αντιμυκητιασιακά και αντιβιοτικά) συνδυαστικά με κολπικά σκευάσματα με προβιοτικά ή με κολπικά υπόθετα και ενδοκολπικές κρέμες. Ακολουθήστε της οδηγίες του γιατρού σας.

Συμβουλές για πρόληψη:

Αποφύγετε τα ταμπόν και την καθημερινή χρήση σερβιέτας.Τηρείτε τους κανόνες υγιεινής.Χρησιμοποιείτε πάντα προφυλακτικά από λάτεξ με έναν νέο σεξουαλικό σύντροφο.Φορέστε βαμβακερά εσώρουχα.Αποφύγετε προϊόντα γυναικείας υγιεινής, αρωματισμένα σαπούνια κτλ.Μη φοράτε σφιχτά παντελόνια και μην φοράτε καλσόν με ζεστό καιρό.Χρησιμοποιείτε πάντα πετσέτα όταν κάθεστε σε παραλία.Χρησιμοποιείτε προληπτικά σκευάσματα με προβιοτικά στον κόλπο εάν παίρνετε αντιβίωση για μεγάλο διάστημα.Ακολουθείτε μια υγιεινή διατροφή και αποφύγετε τη ζάχαρη και τα γλυκά.

Η ασπίδα απέναντι σε αυτή την καλοκαιρινή απειλή

Είναι η σωστή ατομική υγιεινή και η καθημερινή φροντίδα της ευαίσθητης περιοχής. Ωστόσο, η χρήση των κοινών σαπουνιών μπορεί να μεταβάλει τη φυσική άμυνα της ευαίσθητης περιοχής και να την καταστήσει πιο ευάλωτη σε λοιμώξεις. Ειδικότερα, σε γυναίκες που υποφέρουν από μυκητιάσεις ή άλλες κολπίτιδες και παρουσιάζουν ευαισθησία και ερεθισμό είναι περισσότερο αναγκαία η χρήση ενός προϊόντος που ανακουφίζει άμεσα και αποτελεσματικά τα συμπτώματά τους.

Αυτό είναι το Zelesse, μια λοσιόν απαλού και αποτελεσματικού καθημερινού καθαρισμού της ευαίσθητης περιοχής. Η ευεργετική δράση του οφείλεται στη μοναδική και καινοτόμο σύνθεσή του, εμπλουτισμένη με Άρκτιο, Χαμομήλι και Αλόη:

-Το Άρκτιο ή κολλιτσίδα (Arctium lappa) χρησιμοποιείται ευρέως στην παραδοσιακή ιατρική. Είναι ένα φαρμακευτικό βότανο με αντιβακτηριδιακές ιδιότητες και άμεση καταπραϋντική δράση. Έχει βρεθεί ότι συμβάλλει στην πρστασία της γυναικείας ευαίσθητης περιοχής, καθώς προσφέρει μαλακτική, αντισηπτική και αντικνησμώδη δράση, ανακουφίζοντας από τους ερεθισμούς.

-Η Αλόη είναι γνωστή με την ονομασία «το θαύμα της φύσης». Το εκχύλισμα της Aloe Vera περιέχει πάνω από 75 γνωστά συστατικά, η συνέργεια των οποίων οδηγεί στην ενίσχυση της δράσης τους. Η Aloe Vera ενισχύει την ανάπτυξη νέων κυττάρων και βοηθά στην ανάπλαση του επιδερμικού φραγμού. Έχει μαλακτική δράση και προσφέρει άμεση ενυδάτωση.

-Το ευεργετικό Χαμομήλι είναι γνωστό από την αρχαιότητα για τις θεραπευτικές ιδιότητές του. Έχει αντισηπτικές ιδιότητες και προσφέρει άμεση ανακούφιση. Όταν χρησιμοποιείται για τον καθημερινό καθαρισμό, προσφέρει αίσθηση φρεσκάδας και αναζωογόνησης.

Χάρη στη μοναδική και καινοτόμο σύνθεσή του, το Zelesse ανακουφίζει άμεσα, ενυδατώνει σε βάθος, αναπλάθει και αναζωογονεί. Γυναίκες που το έχουν χρησιμοποιήσει δηλώνουν ήπια ή και καθόλου συμπτώματα (κνησμός, φαγούρα, λευκόρροια, ερύθημα κ.λπ.) μετά τη χρήση του. Το Zelesse έχει κλινικά αποδεδειγμένη αποτελεσματικότητα, είναι υποαλλεργικό και δερματολογικά ελεγμένο, χωρίς parabens και χρωστικές.

Αποκλειστικά σε φαρμακεία, www.zelesse.gr

The post Πώς να καταπολεμήσετε την κολπίτιδα appeared first on Όμορφα Μυστικά της Βίκυς Χατζηβασιλείου.

Keywords
Τυχαία Θέματα