Πώς να αποφύγετε τα προβλήματα που προκαλούν τα ψηλά τακούνια

Μας κουράζουν, αλλά δεν έχουμε πάψει να τα λατρεύουμε, αφού μας κάνουν κομψές και ανεβάζουν την αυτοπεποίθησή μας. Αλήθεια, πρέπει να αδιαφορούμε για τον πόνο που μας προκαλούν; Ο αγγειοχειρουργός Αλέξανδρος Ματθαίου εφιστά την προσοχή μας και δίνει συμβουλές, ώστε η χρήση τους να γίνει όσο το δυνατόν λιγότερο επιβαρυντική.

«Κανένα άλλο γυναικείο αξεσουάρ δεν προσφέρει τόσα πράγματα στη γυναικεία φιλαρέσκεια, σε ότι αφορά την αυτοπεποίθηση και πόσο ελκυστική νοιώθει, όσο ένα ζευγάρι ψηλές γόβες», επισημαίνει ο Αλέξανδρος Ματθαίου. «Συγχρόνως όμως», συνεχίζει, «όλοι και κυρίως οι γυναίκες θα πρέπει

σκεφθούν, ότι αυτή η γοητευτική ενδυματολογική συνήθεια, προκαλεί πρησμένα πόδια, αλλά και καταπόνηση των φλεβών στα κάτω άκρα, με τα ψηλοτάκουνα να υποχρεώνουν τα πόδια σε στάσεις που δεν βοηθούν την κυκλοφορία του αίματος, το οποίο αντί να διοχετεύεται προς τα πάνω, το κάνουν να «λιμνάζει» στις φλεβικές δεξαμενές που περιέχονται στους μύες της κνήμης».

Οι ψηλοτάκουνες γόβες σε συνδυασμό με την πολύωρη ορθοστασία, την έλλειψη άσκησης, την παχυσαρκία και άλλους προδιαθεσιακούς παράγοντες για διαταραχές της φλεβικής κυκλοφορίας, δυστυχώς επιβάλλουν περιορισμό στο αγαπημένο αυτό αξεσουάρ και ανάγκη η όποια «πρόκληση» εντυπώσεων στον ανδρικό πληθυσμό να πρέπει να επιτυγχάνεται με άλλους, πιο ακίνδυνους τρόπους.

Τι να κάνετε

Να φοράτε ψηλά τακούνια όταν είναι απαραίτητο. Σε κάθε περίπτωση, πρέπει να αποφεύγεται η καθημερινή και πολύωρη χρήση τους.Να προτιμάτε τα παπούτσια που έχουν φαρδύ τακούνι έως 5 εκ. και είναι άνετα στο μπροστινό τους τμήμα, ώστε να μην πιέζονται τα δάχτυλα.Να χρησιμοποιείτε ειδικούς πάτους, που εμποδίζουν το πέλμα να γλιστρά, ενώ παράλληλα απορροφούν τους κραδασμούς.Όταν φοράτε τακούνια, να κάνετε μικρά και σταθερά βήματα και να μην πατάτε με δύναμη στο πάτωμα.Όταν γυρίζετε σπίτι, να κάνετε μασάζ στα πέλματα και στα δάχτυλα των ποδιών, για να τονώσετε την κυκλοφορία του αίματος. Μεγάλη ανακούφιση μπορεί να προσφέρει ένα ποδόλουτρο με αιθέρια έλαια ή ένα σκοτσέζικο ντους στα πόδια (οι εναλλαγές ζεστού και κρύου νερού διεγείρουν τη διαστολή και τη συστολή των αγγείων).Να ελέγχετε τα πέλματά σας από νεαρή ηλικία.

«Η ιδιαίτερα συχνή χρήση ψηλών τακουνιών στη γυναίκα εγκυμονεί κίνδυνο φλεβικής ανεπάρκειας, η οποία θα εκδηλωθεί με κιρσούς στους μηρούς και τις γάμπες», επισημαίνει ο ειδικός αγγειοχειρουργός, ενώ καθησυχάζει όσες φορούν περιστασιακά ψηλά τακούνια τονίζοντας ότι δεν συντρέχει συγκεκριμένος λόγος ανησυχίας. Οι κιρσοί, οι ευρυαγγείες και γενικά οι φλεβίτιδες αντιμετωπίζονται αποτελεσματικά με το ενδοαυλικό laser, η όλη διαδικασία θεραπείας τους είναι ανώδυνη, πραγματοποιείται χωρίς την ανάγκη γενικής αναισθησίας και οι ασθενείς κινητοποιούνται και περπατούν αμέσως μετά το τέλος της επέμβασης.

The post Πώς να αποφύγετε τα προβλήματα που προκαλούν τα ψηλά τακούνια appeared first on Όμορφα Μυστικά της Βίκυς Χατζηβασιλείου.

Keywords
Τυχαία Θέματα