Πώς επηρεάζουν τα ψηλά τακούνια τα πέλματά σας

Η καταπόνηση των ποδιών κάθε φορά που φοράτε παπούτσια με ψηλά τακούνια είναι πολύ μεγάλη.

Και αν ο πόνος που νιώθετε κάθε φορά που στέκεστε για αρκετή ώρα στα ψηλά τακούνια δεν είναι αρκετός για να συνειδητοποιήσετε πόσο κακό κάνετε στα κόκαλα του πέλματός σας, δείτε τις πιο σημαντικές παθήσεις που προκαλείτε στα πόδια σας όταν φοράτε ψηλά τακούνια:

Άκανθα πτέρνας

Τα ψηλά τακούνια προκαλούν σταδιακά τον σχηματισμό ενός κόμπου στο πίσω μέρος της φτέρνας. Πρόκειται για ένα εξόγκωμα που μοιάζει με οστεώδη παραμόρφωση και είναι γνωστό ως “άκανθα πτέρνας”. Η συνεχής τριβή στο παπούτσι

σε εκείνο το σημείο σε συνδυασμό με την πίεση στο κόκαλο από το βάρος του σώματος, προκαλεί αρχικά φουσκάλες, στη συνέχεια πρήξιμο και θυλακίτιδα και μπορεί να επηρεάσει ακόμα και τον αχίλλειο τένοντα.

Αφύσικη θέση ποδιού

Τα ψηλά τακούνια στα παπούτσια αναγκάζουν το βάρος σας να ασκεί πίεση στο μπροστινό μέρος του πέλματος, ακριβώς στη σύνδεση των δαχτύλων με το πέλμα. Σε αυτό το σημείο, το μετατάρσιο ενώνεται με τις φάλαγγες των δαχτύλων. Η μεγάλη πίεση μπορεί να προκαλέσει φλεγμονή σε αυτά τα οστά και στα νεύρα που τα περιβάλλουν.

Διάστρεμμα στον αστράγαλο

Το να παραπατήσει κανείς επάνω σε ψηλά τακούνια είναι ένα σύνηθες φαινόμενο. Όταν συμβαίνει αυτό ασκείται απότομα πολύ μεγάλη τάση στους τένοντες που συγκρατούν το πόδι και προκαλείται διάστρεμμα. Ο κίνδυνος ανάπτυξης οστεοαρθρίτιδας αυξάνεται με κάθε σοβαρό διάστρεμμα ή κάταγμα του αστραγάλου.

Πελματιαία απονευρωσίτιδα

Αυτό είναι ένα πρόβλημα που δεν εμφανίζεται μόνο από την υπερβολική χρήση ψηλοτάκουνων παπουτσιών, αλλά και από τη χρήση ίσιας σαγιονάρας. Ένας συγκεκριμένος ιστός που ονομάζεται πελματιαία περιτονία (plantar fascia) εκτείνεται κατά μήκος του κάτω μέρος του πέλματος. Αυτός ο ιστός λειτουργεί καλύτερα με τη σωστή καμάρα στο πόδι σας. Το περπάτημα χωρίς παπούτσια, ή με παπούτσια χωρίς επαρκή υποστήριξη καμάρας (όπως τα ψηλοτάκουνα παπούτσια), μπορεί να επιβαρύνει υπερβολικά, να προκαλέσει σχισίματα, ή και φλεγμονή στην πελματιαία περιτονία.

Το μυστικό

Πονάει η πλάτη σας; Η σπονδυλική στήλη όπως επισημαίνουν οι ειδικοί από τα ψηλά τακούνια υποφέρει και έτσι οι πόνοι εκτός από τη μέση μετατοπίζονται και στην περιοχή της πλάτης.

The post Πώς επηρεάζουν τα ψηλά τακούνια τα πέλματά σας appeared first on Όμορφα Μυστικά της Βίκυς Χατζηβασιλείου.

Keywords
Τυχαία Θέματα