Ποια βιταμίνη κάνει θαύματα στο δέρμα;

Η βιταμίνη Ε δεν έχει πάρει την αναγνώριση που της αξίζει, αλλά η αλήθεια είναι πως μπορεί να κάνει θαύματα για το δέρμα!

Είναι λιποδιαλυτή βιταμίνη και τη βρίσκουμε μεταξύ άλλων στα φυτικά έλαια, στους ξηρούς καρπούς, στα όσπρια.

H βιταμίνη Ε διαθέτει εξαιρετικά ισχυρή αντιοξειδωτική δράση βοηθώντας στην εξουδετέρωση των ελεύθερων ριζών, της βασικής αιτίας πρόωρης γήρανσης της επιδερμίδας.

Οι

ελεύθερες ρίζες στο δέρμα, είναι αποτέλεσμα καθημερινών περιβαλλοντικών παραγόντων, όπως η άνευ προστασίας έκθεση στον ήλιο και η ατμοσφαιρική ρύπανση.

Έχει έντονες προστατευτικες και επανορθωτικές επιδράσεις, ιδιαίτερα όταν συνδυάζεται με τη βιταμίνη C. Επιπλέον, η βιταμίνη Ε έχει ενυδατικά και επουλωτικά οφέλη ενώ βοηθά και στην ενίσχυση της λειτουργίας του φράγματος του δέρματος.

Το έλαιο βιταμίνης Ε προέρχεται από τη βιταμίνη Ε και μπορεί να εφαρμοστεί απευθείας στο δέρμα ή να προστεθεί σε λοσιόν, κρέμες και τζελ.

Ενυδατώνει την επιδερμίδα και προλαμβάνει την ξηρότητα και το ξεφλούδισμα.Μειώνει τη φαγούρα και το έκζεμα.Προλαμβάνει και λειαίνει λεπτές γραμμές και ρυτίδες.Δυναμώνει τα νύχια.

Που θα τη βρείτε

Μερικοί ξηροί καρποί, όπως αμύγδαλα, περιέχουν επίσης βιταμίνη Ε και παρουσιάζουν αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες που μπορούν να βοηθήσουν με παθήσεις όπως η ακμή, η ψωρίαση, και το έκζεμα. Επίσης, σπανάκι, ελιές, ακτινίδια, σπαράγγια, πράσινα φυλλώδη λαχανικά, μοσχάρι, αβοκάντο, ελαιόλαδο και άλλα φυτικά έλαια.

Εάν θέλετε να μάθετε περισσότερα για αντιγηραντικές τροφές πάρτε μέρος στο Διπλό σεμινάριο: Αντιγήρανση και Αυτογνωσία, την Κυριακή 28 Φεβρουαρίου 2021 που διοργανώνει η Βίκυ Χατζηβασιλείου και ο Χάρης Παπαδόπουλος.

The post Ποια βιταμίνη κάνει θαύματα στο δέρμα; appeared first on Όμορφα Μυστικά της Βίκυς Χατζηβασιλείου.

Keywords
Τυχαία Θέματα