Ποια μάσκα να προτιμήσετε για βαθύ καθαρισμό;

Εάν θέλετε να κάνετε τέλειο και βαθύ καθαρισμό προσώπου στο σπίτι σαν να βρισκόσασταν στο δερματολόγο προτιμήστε μία μάσκα αργίλου.

Η άργιλος θα αποτοξινώσει το δέρμα σας και θα μειώσει τους πόρους. Πολλοί δερματολόγοι την αποκαλούν και «μάσκα ηλεκτρικής σκούπας», καθώς ο πηλός είναι τόσο δραστικός με τον καθαρισμό των πόρων και όταν οι πόροι είναι καθαροί, είναι λιγότερο ορατοί. Εάν χρησιμοποιείτε άργιλο σε σκόνη, δοκιμάστε να προσθέσετε λίγο χυμό ανανά ή γιαούρτι αντί για νερό, καθώς και τα δύο προσφέρουν ένα ήπιο αποτέλεσμα απολέπισης.

Ποια μάσκα αργίλου να χρησιμοποιήσετε;

Οι

κυριότεροι τύπου αργίλου είναι οι εξής:

Πράσινη άργιλος: Ιδιαίτερα πλούσια σε μεταλλικά άλατα και είναι κατάλληλη για το λιπαρό και μεικτό δέρμα. Συνιστάται ιδιαιτέρως για τις επιδερμίδες με τάσεις ακμής, αφού ρυθμίζει την έκκριση σμήγματος, συσφίγγει τους πόρους και απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα.

Κόκκινη άργιλος: Κατάλληλη για το ξηρό και ευαίσθητο δέρμα, οφείλει το χρώμα της στα οξείδια του σιδήρου. Διεγείρει την κυκλοφορία του αίματος, δίνοντας άμεσα λάμψη στην επιδερμίδα, ενώ παράλληλα αποτοξινώνει και ανακουφίζει το δέρμα χάρη στα ιχνοστοιχεία που περιέχει.

Ροζ άργιλος: Αποτελεί μίγμα λευκής και κόκκινης αργίλου και φέρει τις ιδιότητες και των δύο. Κατάλληλη για ώριμες και λεπτές επιδερμίδες, καθαρίζει το δέρμα, χαρίζοντας του λάμψη χωρίς όμως να το ξηραίνει.

Κίτρινη άργιλος: Πλούσια σε μέταλλα η κίτρινη άργιλος είναι ιδανική για μεικτές και λιπαρές επιδερμίδες, ειδικά για όσες είναι ευαίσθητες. Τονώνει και συμβάλλει στον βαθύ καθαρισμό.

Λευκή άργιλος: Πρόκειται για την πιο ήπια άργιλο, με μέτρια απορροφητικότητα, που ταιριάζει σε όλους τους τύπους δέρματος και ιδιαίτερα στις ευαίσθητες και ξηρές επιδερμίδες. Απολεπίζει ήπια, αφήνοντας την επιδερμίδα μαλακή και λεία.

Aργιλος Bentonite: Περιέχει παραπάνω από 70 ιχνοστοιχεία. Έχει το χαρακτηριστικό πως όταν έρχεται σε επαφή με το νερό, δημιουργείται ένα ηλεκτρικό φορτίο το οποίο “ελκύει και συγκρατεί” τις τοξίνες και τις απορροφά σαν σφουγγάρι. Συνήθως χρησιμοποιείται ως συστατικό σε μάσκες ομορφιάς και στις περισσότερες περιπτώσεις σε συνδυασμό με άλλους άργιλους.

Το μυστικό για καλύτερο βαθύ καθαρισμό

Πριν χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε τύπο μάσκας από άργιλο, απλώστε πρώτα ένα ζεστό, υγρό πανί προσώπου στο δέρμα σας -αυτό ανοίγει τους πόρους, ώστε να έχετε ένα καλύτερο αποτέλεσμα από τη μάσκα που θα κάνετε μετέπειτα.
Ακόμα καλύτερα, δύο φορές την εβδομάδα, κάντε απολέπιση ακολουθούμενη από μια μάσκα από άργιλο -είναι το καλύτερο κόλπο δύο βημάτων για αποτοξίνωση και λάμψη και για να απαλλαγείτε από το θαμπό, κουρασμένο δέρμα.

The post Ποια μάσκα να προτιμήσετε για βαθύ καθαρισμό; appeared first on Όμορφα Μυστικά της Βίκυς Χατζηβασιλείου.

Keywords
Τυχαία Θέματα