Είναι η σχέση σας υγιής και ευτυχισμένη;

Υπάρχουν 7 βασικές αλήθειες για κάθε υγιή σχέση. Να τι πρέεπει να γνωρίζετε αν θέλετε η σχέση σας να είναι υγιής και ευτυχισμένη.

1. Κάντε μικρές χάρες

Πολλές μικρές χάρες και προσεγμένες κινήσεις καλής θέλησης δείχνουν στον σύντροφο μας ότι μας ενδιαφέρει. Κατεβάστε τα σκουπίδια ή φτιάξτε έναν καφέ και πιείτε τον μαζί του. Αυτές οι μικρές χειρονομίες ενισχύουν μια σχέση και παρακάμπτουν μια διαδικασία όπου τα μικρά πράγματα μπορούν να γίνουν πεδίο μάχης. Φυσικά,

πρέπει να υπάρχει μια ισορροπημένη ροή “δούναι και λαβείν” όπου ο συμβιβασμός δεν συνεπάγεται απώλεια του εαυτού μας.

2. Δείξτε σεβασμό

Τα “Παρακαλώ” και “Ευχαριστώ” είναι δεδομένα. Οι εκφράσεις εκτίμησης, ακόμη και για μικρά πράγματα, δείχνουν ότι δεν θεωρείτε δεδομένο τον σύντροφό σας. Αντιμετωπίζετε τον σύντροφό σας με σεβασμό και τον θεωρείτε καλύτερο, ακόμη και όταν διαφωνείτε;

3. Αποδεχτείτε τον σύντροφος σας, μην προσπαθείτε να τον αλλάξετε

Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορείτε να ζητήσετε από τον σύντροφό σας να εξετάσει το ενδεχόμενο αλλαγής ορισμένων συμπεριφορών, αλλά αν θέλετε να αλλάξετε τη βασική του συμπεριφορά, καλή τύχη! Συχνά οι ιδιότητες που εκτιμούσαμε σε ένα άτομο όταν το γνωρίσαμε για πρώτη φορά μπορεί να είναι αυτές που αργότερα θέλουμε να αλλάξουμε. Λειτουργεί καλύτερα εάν μπορούμε να σεβόμαστε και αποδεχόμαστε τις διαφορές παρά να προσπαθούμε νατις αλλάξουμε.

4. Η κριτική και οι κατηγορίες δεν βοηθούν

Προσοχή στην αυτο-δικαιοσύνη που συνοδεύεται από κριτική και κατηγορίες.Για παράδειγμα, ενώ μερικοί άνθρωποι είναι εγγενώς εγωιστές ή τεμπέληδες, είναι επίσης αλήθεια ότι μερικές φορές αποκαλούμε τους ανθρώπους «εγωιστές» και «τεμπέληδες» όταν απλά δεν κάνουν αυτό που θέλουμε εμείς να κάνουν.

5. Διατηρήστε ενεργή την επικοινωνία

Οι σχέσεις απαιτούν δέσμευση για να διατηρηθεί η επικοινωνία ανοιχτή. Αισθάνεστε αρκετά ασφαλείς για να εκφράσετε μια διαφορετική γνώμη; Μπορείτε να ακούσετε ο ένας τον άλλον, να μειώσετε τις αντιδραστικές και αμυντικές απαντήσεις και να αναπτύξετε στρατηγικές για την επίλυση των διαφορών; Όταν η συζήτηση δεν είναι εύκολη, γράψτε ένα κείμενο ή ένα γράμμα και, στη συνέχεια, μιλήστε.

6. Ζητήστε συγνώμη, παραδεχτείτε το λάθος σας

Η επίλυση των προκλήσεων στις σχέσεις περιλαμβάνει την προθυμία για διαφωνία (με αμοιβαίο σεβασμό) και την προθυμία για επίλυση των διαφορών. Χρειάζεται θάρρος και ευπρέπεια να ζητήσουμε πραγματικά συγγνώμη και να παραδεχτούμε το λάθος μας. Η σημασία της αντιμετώπισης των πληγωμένων συναισθημάτων συχνά υποτιμάται.
«Έχω πληγώσει τα συναισθήματά σου» μια φράση που βοηθά τη διαδικασία επίλυσης. Με τη σειρά του, η διαδικασία αυτή περιλαμβάνει επίσης την προθυμία να συγχωρήσει και να αφήσει πίσω τα άσχημα συναισθήματα.

7. Υποστηρίξτε τον άλλον

Τα ζευγάρια που βλέπουν τον σύντροφό τους ως «καλύτερο φίλο» είναι πράγματι τυχερά, αλλά είναι απλά τύχη; Θέτετε ως προτεραιότητα το να αφιερώνετε χρόνο στον άλλο; Καταβάλλετε προσπάθειες να συζητάτε και να λέτε ο ένας στον άλλο για το πώς περάσατε την ημέρα σας; Μοιράζεστε στόχους και προγραμματίζετε καλές στιγμές; Είστε ανοιχτοί σε νέα πράγματα; Όταν η ζωή έχει δυσκολίες, δίνετε στον σύντροφό σας προσοχή και υποστήριξη; Γνωρίζετε πότε ο σύντροφός σας αισθάνεται μόνος;

Το μυστικό

Στις σχέσεις, όπου οι ευθύνες κατανέμονται ομοιόμορφα, είναι συχνά πιο ευτυχισμένες και πιο αρμονικές. Η καλή θέληση δημιουργείται όταν και οι δύο σύντροφοι συνεισφέρουν και μοιράζονται. Αυτό αποδεικνύει το «είμαστε μαζί».

The post Είναι η σχέση σας υγιής και ευτυχισμένη; appeared first on Όμορφα Μυστικά της Βίκυς Χατζηβασιλείου.

Keywords
Τυχαία Θέματα