Οι αρνητικές λέξεις που μας βάζουν σε λάθος συχνότητα

Κάθε μέρα χρησιμοποιούμε εν αγνοία μας κάποιες λέξεις, με αρνητική σήμανση, που μας βάζουν σε λάθος δόνηση. Η κάθε λέξη έχει το δικό της κραδασμό. Μάθετε τα μυστικά τους.

Οι λέξεις που επιλέγουμε να δώσουμε βαρύτητα αλλάζουν την οπτική που αποκτούμε για τον εαυτό μας αλλά και τον κόσμο. Ίσως ζώντας σε μία χώρα που βομβαρδίζεται από αρνητικές έννοιες και αρνητικά φορτισμένες λέξεις και φράσεις, να χρειάζεται μία τέτοια μετατόπιση των λέξεων και των σκέψεων που έχουμε στο μυαλό μας.

Οι λέξεις που αλλάζουν την ψυχολογία σας

Αν αντί να πείτε «είμαι εξοργισμένος», μπορείτε να πείτε

«είμαι κάπως αναστατωμένος».

Αντί για «έχω ένα πρόβλημα», πείτε «αντιμετωπίζω μια πρόκληση, μια ευκαιρία για κάτι καινούριο».

Αντί να πείτε «νιώθω χαρά», πείτε «νιώθω ενθουσιασμό», αντί για «με ενδιαφέρει αυτή η δραστηριότητα» πείτε «μου δίνει μεγάλη χαρά αυτή η δραστηριότητα». Τότε το κίνητρο θα γίνει πιο ισχυρό και η ενέργεια σας θα αυξηθεί.

Δοκιμάστε να πείτε: «Δεν τα κατάφερα… ακόμη», «Δε μπορώ να πάω το ταξίδι που ονειρεύομαι… ακόμη». Με αυτή τη διατύπωση αφήνετε δυνατότητες για κάτι να πραγματοποιηθεί στο μέλλον. Δεν αποκλείετε τίποτα. Επιτρέπετε στον στόχο να εξακολουθεί να υπάρχει. Πείθετε τον εαυτό σας ότι υπάρχουν ίσως και άλλοι τρόποι να πραγματοποιήσετε τους στόχους σας που ίσως τους σκεφτείτε στο μέλλον.

Με αυτόν τον τρόπο αλλάζει το σήμα που πάει στον εγκέφαλο. Αλλάζει το μήνυμα και μαζί αλλάζει η εντολή που στέλνεται στον εγκέφαλο. Και ως συνέπεια όλων αυτών αλλάζει και η διάθεσή σας! Ως εκ τούτου ξαφνικά αποκτάτε περισσότερη ενέργεια για να αλλάξετε την κατάσταση που δε σας αρέσει, αφήνετε χώρο και περιθώρια για θετική σκέψη και κινητοποίηση.

Το μυστικό

Το υποσυνείδητο δέχεται ως αλήθεια ό,τι του δώσετε. Αν υιοθετήσετε θετικές λέξεις, αν αλλάξετε τις λέξεις που χρησιμοποιείτε, θα δημιουργήσετε νέους νευρωνικούς δρόμους. Θα δημιουργήσετε νέο τρόπο σκέψης.

The post Οι αρνητικές λέξεις που μας βάζουν σε λάθος συχνότητα appeared first on Όμορφα Μυστικά της Βίκυς Χατζηβασιλείου.

Keywords
Τυχαία Θέματα