Οι 3 ασκήσεις που δεν πρέπει να παρατήσετε ποτέ!

Όσο περνά ο καιρός και αυξάνονται οι υποχρεώσεις μας είναι δύσκολο να δοθούν κίνητρα να μείνουμε σε φόρμα. Το σώμα μας όμως εξακολουθεί να απαιτεί φυσική δραστηριότητα και άσκηση για να παραμείνει υγιές.

1. Τακτικό περπάτημα
Αν και φαίνεται απλό πολλοί άνθρωποι ξεχνούν πόσο σημαντικό είναι να πηγαίνουν με τα πόδια κάπου. Το περπάτημα μας κρατά ενεργούς και μας ωθεί να κινηθούμε έξω στον καθαρό αέρα. Αφιερώνοντας 30 λεπτά τουλάχιστον τέσσερις φορές

την εβδομάδα για ένα γρήγορο, περπάτημα βελτιώνουμε το κυκλοφορικό μας, διατηρούμε το βάρος μας και μειώνουμε τον κίνδυνο των καρδιακών παθήσεων. Αποτελεί επίσης και φανταστική άσκηση για την ψυχική υγεία. Κάνοντας μια βόλτα μετά από μια κουραστική μέρα στη δουλειά απελευθερώνονται ενδορφίνες που βοηθούν στην ανακούφιση από το στρες και βελτιώνουν τη διάθεσή σας. Ανάλογα με το επίπεδο της φυσικής σας κατάστασης, μπορείτε να επιλέξετε να πάτε για βάδην ή ένα περίπατο.

2. Γιόγκα
Όσοι δεν την έχουν δοκιμάσει φοβούνται ότι δεν θα είναι αρκετά ευέλικτοι για να την ακολουθήσουν. Κι όμως η γιόγκα βελτιώνει την αντοχή των μυών και μειώνει τον κίνδυνο τραυματισμών. Το σημαντικό στη γιόγκα είναι ότι δεν βάζετε πίεση στο σώμα σας, δουλεύετε με τα δικά σας όρια, βελτιώνοντας το εύρος της κίνησης.

3. Προπόνηση δύναμης
Το μυστικό εδώ είναι η συνέπεια εάν θέλετε να χτίσετε δύναμη και να διατηρήσετε τον μυικό τόνο στο σώμα σας. Αν δεν ασκείστε με συνέπεια οι μύες κινδυνεύουν να χάσουν μυϊκή μάζα και να αυξήσουν την πιθανότητα τραυματισμού όταν κάνετε άλλες δραστηριότητες. Αν ξεκινάτε ένα πρόγραμμα γυμναστικής, αρχίζετε με προπόνηση δύναμης δύο φορές την εβδομάδα, κάνοντας απλές ασκήσεις, όπως squats, αλτήρες, πιέσεις στήθους και κοιλιακούς. Προσθέτοντας μια μπάλα γυμναστικής θα προσθέσετε και περισσότερη αντίσταση. Το σημαντικό είναι να προχωρείτε με το δικό σας ρυθμό, να κάνετε τα σετ και τις επαναλήψεις που αντέχετε και να καταγράφετε την πρόοδο σας, ώστε σταδιακά να την αυξάνετε.

Το μυστικό

Η κολύμβηση είναι επίσης μια πολύ χαλαρωτική δραστηριότητα, επειδή αυξάνει τη ροή του αίματος και βοηθά τους πνεύμονες. Γυμνάζει σχεδόν όλο το σώμα και αυξάνει σταδιακά τη δύναμη ενώ σας κρατά σε πολύ καλή φόρμα.

Keywords
Τυχαία Θέματα