Ο αέρας γερνάει την επιδερμίδα μας! Πώς να την προστατέψετε

Μπορεί να πιστεύετε ότι η χειρότερη εποχή για την επιδερμίδα σας είναι το καλοκαίρι, ωστόσο, το φθινόπωρο μπορεί να προκαλέσει μεγαλύτερα προβλήματα στην επιδερμίδα. Γι’ αυτό καλό είναι να την προστατέψετε, τώρα που αρχίζουν τα κρύα.

Το κρύο και ο ξηρός αέρας μπορούν να στεγνώσουν και να αφυδατώσουν το δέρμα, αφαιρώντας τη φυσική του υγρασία. Η επιδερμίδα γίνεται θαμπή, ξεφλουδίζει και εμφανίζει δερματικά προβλήματα, όπως κοκκινίλες και εξανθήματα, αν δεν την φροντίσετε καλά. Δηλαδή ο αέρα γερνάει την επιδερμίδα

σας.

Για να διατηρήσειτε την υγεία της επιδερμίδας σας και σε ακραίες καιρικές συνθήκες όπως ο αέρας, κάντε τα εξής:

-Ενυδατωθείτε περισσότερο: Μην ξεχνάτε να καθαρίζετε καλά το πρόσωπό σας πρωί και βράδυ και στη συνέχεια να εφαρμόζετε τις ενυδατικές κρέμες που ταιριάζουν στην επιδερμίδα σας. Το φθινόπωρο επιλέξτε ενυδατικές κρέμες που θα βοηθήσουν το δέρμα σας να μην ξεραθεί.

-Μην ξεχνάτε το αντηλιακό: Όχι, το αντηλιακό δεν είναι μόνο για το καλοκαίρι γι’ αυτό φροντίστε να προστατεύετε το πρόσωπό σας από την ηλιακή ακτινοβολία το φθινόπωρο και τον χειμώνα. Εφαρμόζετε το αντηλιακό το πρωί, 30 λεπτά προτού βγείτε από το σπίτι σου ή επιλέξτε μια ενυδατική κρέμα με υψηλό δείκτη προστασίας. Φορέστε το ακόμη κι όταν έχει συννεφιά

-Πίνετε πολύ νερό και κάντε σωστή διατροφή: Φρούτα, λαχανικά και τουλάχιστον δύο λίτρα νερό την ημέρα θα βοηθήσουν τον οργανισμό σας να ενυδατωθεί από μέσα προς τα έξω.

-Πείτε «ναι» στα serum και τις μάσκες ενυδάτωσης: Για να αποφύγετε την αφυδάτωση του προσώπου σας, προσθέστε στη ρουτίνα ομορφιάς σας τα serum και τις μάσκες ενυδάτωσης. Αν δεν αντέχετε την αίσθηση του «τραβήγματος» του δέρματος, επιλέξτε ένα serum που θα συμβάλλει στην άμεση ενυδάτωση της επιδερμίδας σας.

The post Ο αέρας γερνάει την επιδερμίδα μας! Πώς να την προστατέψετε appeared first on Όμορφα Μυστικά της Βίκυς Χατζηβασιλείου.

Keywords
Τυχαία Θέματα