Μακιγιάζ: Ποια προϊόντα εφαρμόζονται πρώτα;

Αυτά τα 7 απλά βήματα θα σας βοηθήσουν να χρησιμοποιήσετε με τη σωστή σειρά τα καλλυντικά σας.

1. Primer/ενυδατική

Πριν βάλετε οποιοδήποτε προϊόν μακιγιάζ στο πρόσωπό σας, εφαρμόζετε το primer ή την ενυδατική σας. Αυτό προστατεύει το δέρμα σας και βοηθάει το μακιγιάζ σας να δείχνει καλύτερο και να κρατήσει περισσότερο.

2. Foundation/ makeup

Έχοντας αφήσει το primer μερικά λεπτά για να απορροφηθεί, απλώνετε το makeup. Είναι το προϊόν που θα αποτελέσει τη βάση για το μακιγιάζ σας. Μην κάνετε βιαστικές κινήσεις, ήρεμα

και σταθερά απλώστε πολύ καλά το makeup στο πρόσωπό σας, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στα σημεία που θέλετε να καλύψετε ατέλειες.

3. Concealer/ διορθωτικό

Αν έχτε σπυράκια, μαύρα στίγματα ή κύκλους κάτω από τα μάτια, τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή να τα καλύψετε. Εφαρμόστε το concealer στα δύσκολα σημεία και απλώστε το με απαλές κινήσεις μέχρι να σταματήσει να ξεχωρίζει σαν χρώμα από το makeup και απλά να σας φωτίζει σε εκείνα τα σημεία. Μπορείτε να το κάνετε με το χέρι ή με ένα σφουγγαράκι concealer.

4. Ρουζ

Αν σκοπεύεετε να ακολουθήσειτε κάποια τεχνική contouring, drapping ή strobbing είστε στο σωστό βήμα. Εναλλακτικά βάλτε μόνο ρουζ στα μάγουλά σας χρησιμοποιώντας ένα μεγάλο πινέλο ώστε να απλώσετε σωστά το χρώμα.

5. Σκιές ματιών/ μάσκαρα/ eyeliner

Τώρα που το πρόσωπό σας είναι μακιγιαρισμένο και έχει ένα ομοιόμορφο χρώμα και σωστές σκιές, είναι η στιγμή να παίξετε με τα μάτια σας. Μπορείτε να τα βάψετε όσο έντονα ή απαλά θέλετε, απλά να θυμάστε ότι η σωστή σειρά είναι σκιά ματιών-μολύβι ματιών/eyeliner/ μάσκαρα.

6. Πούδρα

Η πούδρα χρησιμεύει για να σταθεροποιήσετε το μακιγιάζ, να απομακρύνετε τυχόν υπολείμματα από τη σκιά ματιών και να δώσετε ένα ματ φινίρισμα στο πρόσωπό σας. Χρησιμοποιήστε ένα μεγάλο πινέλο κι αν νιώσετε ότι θέλετε να το ανανεώσετε κατά τη διάρκεια της ημέρας, κάντε το.

7. Κραγιόν/ λιπγκλος

Τελευταίο βήμα για ένα ολοκληρωμένο μακιγιάζ είναι η εφαρμογή κραγιόν ή λιπγκλος. Εφαρμόζετε πρώτα το περίγραμμα χειλιών (το οποίο είναι πάντα στην ίδια απόχρωση με το κραγιόν) και έπειτα το χρώμα. Αυτό το βήμα μπορείτε να το κάνειτε και νωρίτερα αλλά θα δείτε ότι δεν βολεύει και για αυτό το αφήνουμε τελευταίο. Και με αυτό, είστε έτοιμες!

The post Μακιγιάζ: Ποια προϊόντα εφαρμόζονται πρώτα; appeared first on Όμορφα Μυστικά της Βίκυς Χατζηβασιλείου.

Keywords
Τυχαία Θέματα