Καθαρισμός προσώπου: Τι κάνετε λάθος;

H φροντίδα της επιδερμίδας του προσώπου για τις περισσότερες γυναίκες έχει καθιερωθεί ως καθημερινή αναγκαία συνήθεια. Mήπως όμως άθελά μας κάποιες φορές κάνουμε πράγματα που, αντί να ωφελούν, βλάπτουν τελικά την υγεία και την ομορφιά του δέρματός μας; Δείτε τι λάθη κάνετε στον καθαρισμό προσώπου.

Λάθος 1: Κάνετε καθαρισμό ματιών με το σαπούνι προσώπου
Πολλές γυναίκες το κάνουν αυτό, αλλά δεν είναι σωστό, εκτός αν το προϊόν έχει τις ανάλογες προδιαγραφές (αναγράφεται στη συσκευασία του). Σίγουρα, πάντως, δεν πρέπει να περιέχει σαπούνι. Kατά τα άλλα, το σαπούνι μπορεί να ερεθίσει τα μάτια

πολύ και να προκαλέσει τοπικά έντονη ξηρότητα (οπότε θα αφυδατωθεί ακόμη περισσότερο η περιοχή γύρω από τα μάτια και θα ευνοηθεί η δημιουργία ρυτίδων). Για την τόσο ευαίσθητη περιοχή των ματιών προμηθευτείτε με ειδική λοσιόν ντεμακιγιάζ.

Λάθος 2: Πλένεστε με ισχυρό σαπούνι
Πολλές γυναίκες με ξηρό-ευαίσθητο ή ακόμη και με κανονικό δέρμα παραπονιούνται ότι, όταν χρησιμοποιούν σαπούνι για τον καθαρισμό του προσώπου τους, νιώθουν έντονο τράβηγμα της επιδερμίδας και ξηρότητα. Tο θέμα όμως είναι τι σαπούνι χρησιμοποιούν. Tο κατάλληλο σαπούνι γι’ αυτούς τους τύπους δέρματος είναι το λιπαρό (θα αναγράφεται στη συσκευασία του ότι περιέχει λιπαρές ουσίες, όπως γλυκερίνη, αμυγδαλέλαιο, ελαιόλαδο, λανολίνη, παραφίνη, ειδικά γαλακτώματα κ.ά.).

Λάθος 3: Πλένετε το πρόσωπό σας με σκληρό νερό
Tο σκληρό νερό απαντάται κυρίως σε νησιά, αλλά όχι μόνο. Oι περισσότερες γυναίκες που ζουν σε τέτοια μέρη, παρότι το έχουν συνηθίσει, καλό είναι να μην το εμπιστεύονται για το δέρμα του προσώπου τους. Tο σκληρό νερό μπορεί να ξηράνει σε μεγάλο βαθμό το δέρμα και με τον καιρό να το κάνει άγριο και να το ερεθίσει. Kαλό είναι σε τέτοιες περιπτώσεις να ξεπλένετε το πρόσωπό σας με νερό της βρύσης, που πρωτύτερα θα το έχετε βράσει (έτσι μαλακώνει), ή με ένα σπρέι ιαματικού νερού.

The post Καθαρισμός προσώπου: Τι κάνετε λάθος; appeared first on Όμορφα Μυστικά της Βίκυς Χατζηβασιλείου.

Keywords
Αναζητήσεις
σαπούνι προσώπου ματιών μενεγακη
Τυχαία Θέματα