Ιατρικό τατουάζ: ποια είναι η χρησιμότητά του;

Το ιατρικό τατουάζ στη θηλή μπορεί να είναι το τελικό στάδιο στο ταξίδι της αποκατάστασης του μαστού, για πολλές γυναίκες που έχουν βιώσει τον καρκίνο μαστού και τη μαστεκτομή.

Η medical tattoo artist Έλενα Δασκαλοπούλου είναι από τις λίγες πιστοποιημένες στην Ελλάδα, ασχολείται με την περιοχή της θηλής και της θηλέας άλω. Η προσωπική της περιπέτεια με τον καρκίνο του μαστού στάθηκε η αφορμή για να ξεκινήσει να ασχολείται με το Medical Tatto. Η Έλενα

Δασκαλοπούλου εξηγεί στη δημοσιογράφο Φίλια Μητρομάρα τι είναι το ιατρικό τατουάζ αποκατάστασης, ποιες οι διαφορές του από το κλασικό τατουάζ και πώς μια μικρή ζωγραφιά μπορεί ν’ αλλάξει τη ζωή πολλών ανθρώπων.

Τί είναι το ιατρικό τατουάζ και πώς εφαρμόζεται;

Το ιατρικό τατουάζ ή η μικροχρωμάτωση, είναι μια μη χειρουργική λύση που μπορεί να κάνει μετεγχειρητικους ασθενείς να νιώσουν ξανά ολοκληρωμένοι. Η δικιά μου εξειδίκευση είναι η μικροχρωμάτωση της θηλαίας άλω και της θηλής. Μετά από την πλαστική αποκατάσταση του μαστού η θηλαία άλω και η θηλή, με τη χρησιμοποίηση ειδικών ιατρικών μικροχρωματικων τεχνικών, μπορεί να πλησιάζει το μέγιστο της φυσικής της εικόνας. Μετά από συζήτηση με τον/την ασθενή, καθορίζεται το χρώμα, η θέση, το σχήμα και το μέγεθος της θηλαίας άλω και της θηλής και αντίστοιχα στο καμουφλάζ ούλων επιλέγονται τα χρώματα έτσι ώστε να μοιάζουν με το χρώμα του δέρματος.

Ποιοι μπορούν να κάνουν ιατρικό τατουάζ;

Το ιατρικό τατουάζ απευθύνεται σε γυναίκες και άνδρες που έχουν μικρά αισθητικά προβλήματα σε οποιοδήποτε σημείο του σώματος, όπως:

-μετεγχειρητικές ουλές

-αποκατάσταση θηλής και θηλαίας άλω μετά από μαστεκτομή

-λεύκη

-αλωπεκία

-μικρό μέγεθος

-ασυμμετρία

-αποχρωματισμό

Η μικροχρωμάτωση της θηλαίας άλω και το καμουφλάζ ουλών δεν είναι μόνο μια επιδιορθωτική/ αναπλαστική αλλαγή αλλά και μια διαδικασία που έχει συναισθηματικά και ψυχολογικά οφέλη

Είναι μόνιμο ή ημιμόνιμο;

Είναι ημιμόνιμο που σημαίνει ότι, μετά την πάροδο των χρόνων, το τατουάζ χάνει την ένταση του χρώματος και γι’ αυτόν το λόγο χρειάζεται να γίνουν επαναληπτικές εφαρμογές.

Είναι ασφαλές;

Χρησιμοποιούνται ειδικές βελόνες που δεν τραυματίζουν τον ιστό, δεν πάνε σε τόσο βάθος τα χρώματα και δεν προκαλούν αλλεργίες. Τα υλικά είναι ασφαλή, καθώς παρασκευάζονται και συσκευάζονται σε αποστειρωμένες συνθήκες. Η απουσία επιμολύνσεων, σε συνδυασμό με την απόλυτη βιοσυμβατοτητα των προϊόντων έχει πιστοποιηθεί από την ΕΕ. ( ISO 9001).

Κάθε πόσο χρειάζεται ανανέωση;

Η συχνότητα εξαρτάται από τον τύπο δέρματος κάθε ανθρώπου. Συνήθως η ανανέωση γίνεται κάθε 2 με 5 χρόνια.

Είναι επώδυνο;

Η διαδικασία έγχυσης της χρωστικής ουσίας γίνεται με τοπική αναισθησία (αναισθητικό gel), η οποία εφαρμόζεται πριν το τατουάζ έτσι ώστε ο/η ασθενής να έχει ελάχιστη αίσθηση στο σημείο αυτό.

Χρειάζεται ιδιαίτερη φροντίδα το τατουάζ;

Η φροντίδα μετά τη διαδικασία είναι απλή. Οι ασθενείς πρέπει να εφαρμόζουν μια αντισηπτική κρέμα τρεις φορές την μέρα και να προστατεύουν την περιοχή καλύπτοντάς την με αποστειρωμένη γάζα για δυο ημέρες, σύμφωνα με τις γραπτές οδηγίες που τους δίνω. Συνήθως μετά από μια περίοδο περίπου έξι εβδομάδων, απαιτείται παρακολούθηση ώστε να γίνουν οι τελικές προσαρμογές στο σχήμα και στο χρώμα.

Πώς αποφασίσατε να ασχοληθείτε με το ιατρικό τατουάζ;

Η προσωπική μου περιπέτεια με τον καρκίνο του μαστού στάθηκε η αφορμή για να ξεκινήσω να ασχολούμαι με το Medical Tatto. Σε ηλικία 35 ετών διαγνώστηκα με καρκίνο στον αριστερό μαστό και έπειτα από εξετάσεις έμαθα πως φέρω τη μετάλλαξη στο γονίδιο BRCA1. Για την αντιμετώπιση της πάθησής μου, υποβλήθηκα σε αμφοτερόπλευρη ολική μαστεκτομή. Γνωρίζοντας από πρώτο χέρι όλα τα συναισθηματικά στάδια (φόβο, θυμό, άγχος, λύπη, αλλά και αισιοδοξία, πίστη, χαρα) που περνάει μια γυναίκα όταν βρίσκεται αντιμέτωπη με τον καρκίνο του μαστού, ξεκίνησε η ιδέα να ασχοληθώ με το ιατρικό τατουάζ, το οποίο γίνεται μετά από πλαστική χειρουργική αποκατάσταση των μαστών.

Το 2011 βρέθηκα στο Λονδίνο για να εκπαιδευτώ στο Natural Enhancement Permanent Cosmetics και να πιστοποιηθω στο Cosmetic Areola and Nipple Restoration και Cosmetic Skin and Graft Camouflage. Μέχρι σήμερα εργάζομαι ως Medical Tattoo Artist στην Αθήνα και συνεργάζομαι με επιφανείς πλαστικούς χειρουργούς.

Που μπορούν να απευθυνθούν όσοι /ες χρειάζονται αποκατάσταση με ιατρικό τατουάζ;

Όποιοι χρειάζονται πληροφορίες σχετικά με το ιατρικό τατουάζ, μπορούν να επικοινωνήσουν μαζί μου μέσω email: [email protected] ή στο τηλέφωνο: 6936394242.

The post Ιατρικό τατουάζ: ποια είναι η χρησιμότητά του; appeared first on Όμορφα Μυστικά της Βίκυς Χατζηβασιλείου.

Keywords
Τυχαία Θέματα