Η χρήση μάσκας προκαλεί πρόωρη γήρανση!

Όλοι μας είμαστε στην δύσκολη θέση καθημερινά να χρησιμοποιούμε τη μάσκα για να προστατεύσουμε την υγεία μας. Γι’αυτό το λόγο η χρήση της καλύπτει τα 2/3 του προσώπου μας.

Η επιδημία του κορονοϊού έχει φέρει πολλές αλλαγές στη ζωή μας. Μία από αυτές είναι η χρήση μάσκας που σε ορισμένους χώρους όπως στα μέσα μαζικής μεταφοράς και για κάποιους εργαζόμενους είναι υποχρεωτική ενώ σε άλλες περιπτώσεις που η κοινωνική αποστασιοποίηση είναι δύσκολο

να εφαρμοστεί συνίσταται η χρήση της και από το ευρύτερο κοινό. Η μάσκα είναι απαραίτητη για να αποφευχθεί η διασπορά του κορονοϊού. Η πολύωρη όμως χρήση της μπορεί να προκαλέσει ερεθισμούς στο δέρμα γύρω από το στόμα, στη μύτη, το πηγούνι και τα χείλη. H επαγγελματίας αισθητικός Νίκη Δρόσου, (πτυχ. ΤΕΙ Αισθητικής, BT HND Αγγλίας) εξηγεί τι προκαλεί η χρήση μάσκας στην επιδερμίδα μας.

Τι προκαλεί η χρήση μάσκας στην επιδερμίδα μας

Πρέπει να προστατεύσουμε την υγεία μας αλλά οφείλουμε ταυτόχρονα να καλύψουμε και τις ανάγκες του δέρματός μας, οι οποίες πολλαπλασιάζονται λόγω του “εγκλωβισμού” του δέρματος μέσα σε ένα ύφασμα χωρίς στην ουσία να λαμβάνει το οξυγόνο που απαιτείται. Συνήθως η χρήση μάσκα προκαλεί:

απώλεια υγρασίαςαύξηση σμήγματοςανάπτυξη βακτηριδίων και ακμήςέλλειψη οξυγόνουπρόωρη γήρανση

Δώστε σημασία στον καθαρισμό

Αυτό που πρέπει λοιπόν είναι να φροντίσουμε είναι ο σχολαστικός καθαρισμός με ήπια καθαριστικά και όχι όσα έχουν ερεθιστικές ουσίες, καθώς και με εξειδικευμένα προϊόντα που επαναφέρουν τη φυσιολογική λειτουργία της επιδερμίδας, επιλέγοντας τα από την ειδική επαγγελματία αισθητικό. Μετά τον καθαρισμό εφαρμόστε αμέσως μία ενυδατική κρέμα και περιμένετε να στεγνώσει πριν φορέσετε τη μάσκα.

Θα πρέπει να τονίσουμε ότι τόσο το καθαριστικό όσο και η ενυδατική, προτείνεται να μην περιέχει αρώματα, τα οποία ερεθίζουν το δέρμα.

Αφού βγει η μάσκα, το δέρμα χρειάζεται υγρασία

Το βράδυ ή όποια ώρα της ημέρας είμαστε σπίτι, αφιερώστε λίγα λεπτά στη skincare ρουτίνα σας. Χρειάζεστε super ενυδατικά προϊόντα που θα χαρίσουν υγρασία στο δέρμα, γι’ αυτό, αν χρειαστεί, εκτός από την ενυδατική, κάνετε και την αγαπημένη σας, ενυδατική μάσκα προσώπου, η οποία θα σας χαλαρώσει.

Τι θεραπείες να δώσετε στο δέρμα σας  μετά την καραντίνα:

Κάντε ένα βαθύ και επαγγελματικό καθαρισμό του δέρματος

Δοκιμάστε μία θεραπεία οξυγόνωσης για προστασία μη μόλυνσης από covid

Ενισχύστε το ανοσοποιητικό των δερματικών κυττάρων με αρνητικά ιόντα οξυγόνου, τα οποία μπορείτε να τα κάνετε σε μηχάνημα με τεχνολογία NASA.

The post Η χρήση μάσκας προκαλεί πρόωρη γήρανση! appeared first on Όμορφα Μυστικά της Βίκυς Χατζηβασιλείου.

Keywords
Τυχαία Θέματα