Γιατί να κάνει το παιδί σας μαθήματα μουσικής;

Η καθημερινότητα του παιδιού σας γίνεται πλούσια όταν παρέχετε πολλά και διαφορετικά ερεθίσματα. Χωρίς αυτό να είναι πολυέξοδο, καθώς μια βόλτα και πολλή συζήτηση με το παιδί αρκούν για να του δώσουν το έναυσμα για νέες σκέψεις. Ένα «μάθημα μουσικής» θα ήταν ένα ιδανικό ερέθισμα για τα παιδία κάθε ηλικίας. Διαβάστε τα 7 οφέλη που έχει το παιδί σας από τα μαθήματα μουσικής σύμφωνα με το Θεραπευτικό Ινστιτούτο Ίσιδα.

Αν και η μουσική εκπαίδευση μπορεί να μην είναι υποχρεωτική στα δημόσια σχολεία ολοένα και περισσότεροι

επιστήμονες υποστηρίζουν ότι είναι απαραίτητη για τα παιδιά. Και αυτό γιατί η μουσική διεγείρει τον εγκέφαλο, βελτιώνει τη μνήμη, αναπτύσσει την κοινωνικότητα. Τα μαθήματα μουσικής:

1 Βελτιώνουν τις μαθηματικές δεξιότητες
Η μουσική και τα μαθηματικά είναι αλληλένδετα. Με την κατανόηση του ρυθμού και της κλίμακας, τα παιδιά μαθαίνουν πώς να διαιρούν, να δημιουργούν κλάσματα και να αναγνωρίζουν τα πρότυπα. Φαίνεται ότι η μουσική ενεργοποιεί τον εγκέφαλο ενός παιδιού για να το βοηθήσει να καταλάβει καλύτερα τα μαθηματικά. Τα μαθήματα μουσικών οργάνων εισάγουν επίσης τα μικρά παιδιά στη βασική φυσική. Για παράδειγμα, οι χορδές της κιθάρας ή του βιολιού διδάσκουν στα παιδιά τις αρμονικές και συμπαθητικές δονήσεις. Ακόμη και τα μη έγχορδα όργανα όπως τα τύμπανα, δίνουν στα μεγάλα παιδιά την ευκαιρία να εξερευνήσουν αυτές τις επιστημονικές αρχές.

2 Ενισχύουν τη μνήμη
Καθώς τα παιδιά μεγαλώνουν αρχίζουν να τραγουδούν, χρησιμοποιώντας τη βραχυπρόθεσμη μνήμη τους, κάτι που ενισχύει τις δεξιότητες μνήμης.

3 Ενισχύουν τις κινητικές δεξιότητες
Ορισμένα όργανα, όπως τα κρουστά, βοηθούν τα παιδιά να αναπτύξουν συντονισμό και κινητικές δεξιότητες, επειδή απαιτούν κίνηση των χεριών ή των χεριών και των ποδιών μαζί Μάλιστα τα κρουστά είναι ιδανικά για παιδιά με πλεονάζουσα ενέργεια. Τα πλήκτρα ή τα κουμπιά, όπως έχει ένα βιολί ή το πιάνο, απαιτούν ταυτόχρονα διαφορετικές ενέργειες από το δεξί και το αριστερό χέρι.

4 Καλλιεργούν τις κοινωνικές δεξιότητες
Η μουσική απαιτεί συνεργασία μεταξύ των παιδιών. Εάν ένα παιδί παίζει υπερβολικά δυνατά το όργανό του ή επιταχύνει πολύ γρήγορα, θα πρέπει να προσαρμοστεί. Έτσι τα παιδιά μαθαίνουν να συνεργάζονται και να εκτιμούν, προσόντα που θα τα κάνει πιο κοινωνικά.

5 Βελτιώνουν την πειθαρχία και την υπομονή
Η εκμάθηση ενός οργάνου διδάσκει στα παιδιά την υπομονή. Στην εκμάθηση του βιολιού, για παράδειγμα, προτού μπορέσει το παιδί να δημιουργήσει έναν ενιαίο ήχο, πρέπει πρώτα να μάθει πώς να κρατάει το βιολί, πώς να κρατάει το δοξάρι και πού να τοποθετήσει τα πόδια του.

6 Αυξάνουν την αυτοεκτίμηση
Η εκμάθηση ενός μουσικού οργάνου είναι μια διαδικασία που θα δείξει στα παιδιά ότι μπορούν να αναπτύξουν τις ικανότητές τους και να δημιουργήσουν κάτι μόνα τους.
Τα μαθήματα μουσικής βοηθούν τα παιδιά να μάθουν να δέχονται και να κάνουν εποικοδομητική κριτική
Πολύ σημαντικό ρόλο παίζει φυσικά ο δάσκαλος ή η δασκάλα της μουσικής που έρχονται να εμπνεύσουν το παιδί. Για αυτό χρειάζεται πολλή προσοχή στην επιλογή τους.

7 Ενισχύουν τη δημιουργικότητά του
Η μουσική καλλιεργεί τη δημιουργικότητα στα παιδιά, ένα απαραίτητο εφόδιο για την επαγγελματική τους σταδιοδρομία αλλά και την προσωπική τους ευτυχία.

Τι να εξετάσετε προτού επιλέξετε να ακολουθήσει μαθήματα μουσικής

Το μουσικό όργανο που εσείς και το παιδί σας επιλέγετε εξαρτάται από διάφορους παράγοντες. Ακολουθεί μια λίστα με τις ερωτήσεις που πρέπει να κάνετε πριν γράψετε το παιδί σας στην κιθάρα ή το πιάνο:

Είναι το παιδί σας ενθουσιασμένο για το όργανο;Είναι το μουσικό όργανο που επίλεξε πολύ δύσκολο για το παιδί;Το ταπεραμέντο του παιδιού σας ταιριάζει με το μουσικό όργανο;Μπορείτε να αντέξετε οικονομικά τα μαθήματα μουσικής και τη συντήρηση του μουσικού οργάνου που επίλεξε;Το παιδί σας ενδιαφέρεται συγκεκριμένα για ένα συγκεκριμένο στυλ μουσικής;

Και φυσικά το σημαντικότερο εάν είστε και οι ίδιοι λάτρεις της μουσικής, μπορείτε να κάνετε παρέα μαθήματα μουσικής ή να παρακολουθήσετε κάποια από τα πολλά μουσικά δρώμενα της πόλης.

Φίλια Μητρομάρα

The post Γιατί να κάνει το παιδί σας μαθήματα μουσικής; appeared first on Όμορφα Μυστικά της Βίκυς Χατζηβασιλείου.

Keywords
Τυχαία Θέματα