Φυσικές θεραπείες για πανάδες και κηλίδες στα χέρια

Εκμεταλλευτείτε τα φυσικά υλικά και τις ευεργετικές τους ιδιότητες για να μειώσετε τις πανάδες και τις κηλίδες καθώς και τις δυσχρωμίες στα χέρια.

Αλόη βέρα
Πρόκειται για ένα φυτό ευρέως γνωστό για τις αναπλαστικές και ενυδατικές ιδιότητες που έχει στο δέρμα. Η εφαρμογή του χυμού ή του ζελέ της επάνω στις πανάδες και κηλίδες που υπάρχουν στα χέρια σας σε καθημερινή βάση, θα απαλύνει σιγά σιγά το χρώμα τους, κάνοντας τις να φύγουν σε μεγάλο βαθμό. Δεν χρειάζεται να την ξεπλύνετε, αλλά αν σας ενοχλεί ή κολλάει, αφήστε τη να δράσει για τουλάχιστον 45 λεπτά και μετά ρίξτε λίγο νερό.

Λεμόνι
Οι

ιδιότητες του κιτρικού οξέως και της βιταμίνης C το καθιστούν ιδανικό για την αντιμετώπιση των δυσχρωμιών του δέρματος. Απλά εφαρμόστε τοπικά το χυμό του λεμονιού σκέτο ή αραιωμένο με νερό (αν το σκέτο ερεθίζει το δέρμα σας) στα σημεία που θέλετε να ασπρίσουν και αφήστε το να δράσει για 20 λεπτά. Στη συνέχεια, ξεπλύντε το πολύ καλά, χωρίς σαπούνι.

Θα πρέπει όμως να ξέρετε πως η θεραπεία με λεμόνι δημιουργεί φωτοευαισθησία στο δέρμα, γεγονός που θα οδηγήσει σε αντίθετα αποτελέσματα αν βγείτε στον ήλιο, εντείνοντας το πρόβλημα με τις πανάδες και τις κηλίδες στα χέρια. Γι’ αυτό, μην ξεχάσετε να το ξεπλύνετε πολύ καλά πριν βγείτε έξω και να εφαρμόσετε το αντιηλιακό σας. Προτιμήστε λοιπόν να κάνετε τη μάσκα το βράδυ.

Μηλόξυδο
Έχει την ικανότητα να απολεπίζει το δέρμα, αφαιρώντας τα νεκρά κύτταρα από την επιφάνεια του, λόγω των άλφα υδροξύ – οξέων (AHA) που περιέχει. Το μόνο που πρέπει να κάνετε είναι να το εφαρμόσετε τοπικά για 30 λεπτά, μία φορά την μέρα και όχι παραπάνω. Η υπερβολική χρήση ενδέχεται να ξηράνει την επιδερμίδα σας. Μετά από 6 εβδομάδες συνεχούς χρήσης, θα δείτε αποτελέσματα.

Εναλλακτικά, αναμείξτε 1 κουταλιά της σούπας μηλόξυδο με 1 κουταλιά της σούπας ενυδατική κρέμα χεριών και εφαρμόστε το μείγμα κάνοντας μασάζ για 10-15 λεπτά. Μετά αφήστε το να δράσει καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας.

Τι να αναζητάτε σε λευκαντικές κρέμες για τα χέρια

Στα καταστήματα καλλυντικών και στα φαρμακεία θα βρείτε πληθώρα από λευκαντικές κρέμες  που μπορούν να απαλύνουν τις πανάδες και κηλίδες της επιδερμίδας. Κάποιες είναι πιο αποτελεσματικές ενώ άλλες χρειάζονται περισσότερο χρόνο για να δράσουν. Αν λοιπόν επιλέξετε αυτή τη μέθοδο, καλό θα είναι να συμβουλευτείτε πρώτα έναν δερματολόγο που θα σας προτείνει το ιδανικό προϊόν για την περίπτωση σας.

Τα πιο χαρακτηριστικά συστατικά που μπορούν να επαναφέρουν στην επιδερμίδα την χαμένη της φωτεινότητα είναι:

Υδροκινόνη (Hydroquinone)Τρανεξαμικό οξύ (Tranexamic acid)Υδροξυαιθανικό οξύ (Glycolic acid)Κοζικό οξύ (Kojic acid)Εκχύλισμα ρίζας γλυκόριζας (Liquorice exract)Νικοτιναμίδη (Nicotinamide)Βιταμίνη C

Για τη λευκαντική κρέμα με υδροκινόνη συγκεκριμένα, αξίζει να σημειωθεί πως χορηγείται μόνο μετά από ιατρική συνταγή. Η χρήση της ωστόσο είναι αμφιλεγόμενη και μπορεί να έχει παρενέργειες. Όσον αφορά την αποτελεσματικότητα της, μπορεί η υδροκινόνη να μειώνει τον σχηματισμό μελανίνης στο δέρμα «σβήνοντας» το πρόβλημα, όμως η διακοπή της χρήσης της σε συνδυασμό με την έκθεση στον ήλιο ενδέχεται να επαναφέρει τις σκούρες κηλίδες στα χέρια.

Από εκεί και πέρα, υπάρχουν φυτικές κρέμες που μπορούν να απαλύνουν τις κηλίδες και τις πανάδες από τα χέρια χάρη σε ένα μείγμα βιταμινών και ενυδατικών συστατικών.

Το μυστικό

Για να προλάβετε τις πανάδες και τις κηλίδες στα χέρια είναι απαραίτητη η συστηματική εφαρμογή αντηλιακής κρέμας.

The post Φυσικές θεραπείες για πανάδες και κηλίδες στα χέρια appeared first on Όμορφα Μυστικά της Βίκυς Χατζηβασιλείου.

Keywords
Τυχαία Θέματα