BB, CC και DD κρέμες: Ποιες είναι οι διαφορές τους

Ποια κρέμα ταιριάζει στις ανάγκες σας και τι σημαίνουν επιτέλους τα αρχικά BB, CC και DD;

Όσο πλησιάζει το καλοκαίρι τόσο περισσότερο θέλουμε να κάνουμε τη ζωή μας πιο εύκολη. Ο στόχος μας λοιπόν είναι να μπορούμε να δημιουργήσουμε το μακιγιάζ μας σε λίγα μόνο λεπτά. Ξεχνάμε λοιπόν το foundation και αναζητάμε νέα προϊόντα που θα μας προσφέρουν και ενυδάτωση και κάλυψη. Οι BB, CC και DD creams είναι αρκετές για να μας χαρίσουν την κάλυψη που θέλουμε,

ενώ ταυτόχρονα θα ενυδατώνουν και προστατεύουν την επιδερμίδα από την ηλιακή ακτινοβολία. Ποιες είναι όμως οι διαφορές τους;

BB κρέμες

Οι BB κρέμες έχουν πάρει το όνομα τους από τους όρους Blemish Balm ή Beauty Balm και έχουν ως στόχο να μας προσφέρουν κάλυψη, αντηλιακή προστασία, ενώ περιέχουν αντιοξειδωτικά. Η σύνθεσή τους είναι πιο ελαφριά συγκριτικά με το foundation, αλλά προσφέρουν μεγαλύτερη κάλυψη από μία ενυδατική κρέμα με χρώμα.

Είναι ιδανικές για το καλοκαίρι και ειδικά εάν θέλεις να δημιουργείς natural looks. Αυτό που δεν πρέπει να ξεχνάς είναι πως ακόμα και τις ημέρες που φοράς BB κρέμα, πρέπει να φοράς και αντηλιακό.

CC κρέμες

Οι διαφορές ανάμεσα σε BB και CC κρέμες είναι ελάχιστες. Το CC μεταφράζεται ως Color Correcting ή Complexion Corrector, χάρη στην ιδιότητά τους να καλύπτουν προβλήματα της επιδερμίδας, όπως κοκκινίλες ή διχρωμίες. Ανάλογα με την CC κρέμα που θα επιλέξεις όμως υπάρχουν και μεγαλύτερες διαφορές. Η καθεμία έχει διαφορετικά στοιχεία στη σύνθεση της που αφορούν την κάλυψη των δερματικών προβλημάτων και την αλλαγή χρωματικού τόνου και αντιγηραντικές ιδιότητες. Οι κρέμες CC λειτουργούν ως θεραπείες περιποίησης του δέρματος, ελαχιστοποιώντας τις καφέ κηλίδες και τις ρυτίδες του χρόνου, ενώ είναι πιο παχύρρευστες. Αυτό σημαίνει πως είναι καλύτερες για τον χειμώνα.

DD κρέμες

Εκτός από τις παραπάνω όμως υπάρχουν και οι DD κρέμες ή Dynamic Do-all. Οι DD κρέμες υπόσχονται μεγάλη αντηλιακή προστασία, αντιγηραντική δράση, σμίκρυνση των πόρων και των λεπτών γραμμών, εντατική ενυδάτωση και ομοιόμορφη κάλυψη.

ΕΕ κρέμες 

Οι κρέμες ΕΕ, η πιο πρόσφατη γενιά κρεμών σ’ αυτή την κατηγορία, συμβάλλουν στην ελαχιστοποίηση των ερεθισμών από τη ρύπανση και τις ελεύθερες ρίζες, οι οποίες οδηγούν στη δημιουργία κηλίδων. Σε συνδυασμό με τις χρωστικές που διαθέτουν, χαρίζουν στο πρόσωπο ομοιόμορφο τόνο. Οι κρέμες EE εκ του extra exfoliation, ανανεώνουν το δέρμα και απομακρύνουν τα νεκρά κύτταρα ενώ προστατεύουν το δέρμα από τον ήλιο και τον ενυδατώνουν. Οι κρέμες EE δεν προορίζονται για να χρησιμοποιηθούν πολύ συχνά και δεν συνιστώνται για όσους έχουν λεπτό ή ευαίσθητο δέρμα.

PP κρέμες

Η pink perfect, η τέλεια ροζ κρέμα, που αποτελεί την ιδανική βάση για το μακιγιάζ μιας και δίνει στην επιδερμίδα ομοιομορφία για να απορροφήσει σωστά το make up. Τα σωματίδια πυριτίου που περιέχει γεμίζουν όλα τα μέρη του δέρματος, κάνοντάς το λείο και απαλό. Οι κρέμες PP ταιριάζουν σε οποιοδήποτε τύπο δέρματος, αλλά πρέπει να χρησιμοποιούνται σε συνδυασμό με άλλα προϊόντα προσώπου. Αφού εφαρμόσεις την PP, θα πρέπει να προχωρήσεις με ενυδατική κρέμα ή αντιηλιακό.

Ποια είναι η ιδανική για εσάς

Οι BB και CC κρέμες είναι οι αγαπημένες των περισσότερων γυναικών καθώς μας βοηθούν να δημιουργούμε ένα ελαφρύ μακιγιάζ ενώ παράλληλα προσφέρουν ενυδάτωση. Δηλαδή, είναι ιδανικές για ένα φυσικό μακιγιάζ.

Οι κρέμες CC λειτουργούν ως θεραπείες περιποίησης του δέρματος, ελαχιστοποιώντας τις καφέ κηλίδες και τις ρυτίδες του χρόνου, ενώ είναι πιο παχύρρευστες. Αυτό σημαίνει πως είναι καλύτερες για τον χειμώνα.

Οι ΒΒ κρέμες είναι πιο λεπτόρρευστες, συνεπώς καλύτερες για τους καλοκαιρινούς μήνες.

Εφόσον διαθέτετε μια κανονική επιδερμίδα, προτιμήστε την BB ή CC ή DD κρέμα που ταιριάζει στις ανάγκες σας.
Αν πάλι έχετε λιπαρό δέρμα ή δέρμα με ακμή ή ακόμα δέρμα πολύ σκούρο ή πολύ ανοιχτό, οι BB και CC κρέμες δεν θα σας προσφέρουν την φροντίδα και κάλυψη που χρειάζεστε και θα πρέπει να ψάξετε για πιο εξειδικευμένα προϊόντα.

The post BB, CC και DD κρέμες: Ποιες είναι οι διαφορές τους appeared first on Όμορφα Μυστικά της Βίκυς Χατζηβασιλείου.

Keywords
Τυχαία Θέματα