Φλεγμονή και ερεθισμοί της επιδερμίδας: 4 μυστικά για να τα αντιμετωπίσετε

Οι ερεθισμοί της επιδερμίδας εμφανίζονται με κοκκινίλα, ξηρότητα και κνησμό. Αν νιώθετε την επιδερμίδα σας να σας τραβάει και είναι ερεθισμένη, αυτά τα 4 μυστικά θα σας βοηθήσουν να τα αντιμετωπίσετε.

Σχεδόν όλες μας σε κάποια φάση της ζωής μας έχουμε βιώσει φλεγμονές στην επιδερμίδα μας που προκαλούν ερεθισμούς. Η φλεγμονή είναι μια διαδικασία αντίδρασης του οργανισμού και γενικά του δέρματος σε ερεθιστικούς παράγοντες. Αποτελεί βασική έκφανση της λειτουργίας του ανοσοποιητικού συστήματος.

Πώς προκαλούνται φλεγμονή και ερεθισμοί

Φλεγμονή και ερεθισμοί

της επιδερμίδας μπορεί προκληθούν από τις κακές καιρικές συνθήκες ή τις απότομες αλλαγές του καιρού, τις αλλεργίες στη σκόνη ή ακόμα από κάποιο νέο άρωμα ή καλλυντικό προϊόν. Ακόμη και από την ατμοσφαιρική ρύπανση.

Η επιδερμίδα το εκλαμβάνει ως “εχθρό” και στη συνέχεια αρχίζει την παραγωγή φλεγμονωδών ορμονών και ενζύμων για να το καταπολεμήσει, κάτι που δυστυχώς βλάπτει το δέρμα.

Τι μπορεί να λειτουργήσει σαν ασπίδα του δέρματος

1 Αντιοξειδωτικά

Τα αντιοξειδωτικά είναι η πρώτη επιλογή για την αντιμετώπιση της ρύπανσης και τη μείωση της φλεγμονής στο δέρμα, ακολουθούμενη από ενυδατικά συστατικά όπως το υαλουρονικό οξύ.

2 Ενυδάτωση

Είναι πλέον αποδεδειγμένο πως η ρύπανση μπορεί να προκαλέσει απώλεια υγρασίας. Αυτό μπορεί στη συνέχεια να δημιουργήσει μια αλυσιδωτή αντίδραση ξηρότητας και ερεθισμού. Οπότε η σωστή ενυδάτωση του δέρματός είναι ζωτικής σημασίας.

3 Επιλογή σωστών προϊόντων

Η υπερφόρτωση του δέρματος με σκληρά προϊόντα αντιγήρανσης ή με λανθασμένο μείγμα συστατικών μπορεί να είναι αρκετά για να προκαλέσουν φλεγμονή στην επιδερμίδα και το δέρμα σας να αρχίζει να αντιδρά. Αποφύγετε την χρήση πολλών προϊόντων και επικεντρωθείτε σε αυτό που βοηθά τον δικό σας τύπο επιδερμίδας. Να θυμάστε less is more.

Η καλή διατροφή

Τα φρούτα και τα λαχανικά είναι πλούσια σε βιταμίνες, μέταλλα και αντιοξειδωτικά, τα οποία βοηθούν στην προστασία κατά της φλεγμονής.
Αποφεύγετε τη ζάχαρη. Η ζάχαρη αυξάνει το επίπεδο γλυκόζης στο αίμα και κατά συνέπεια οδηγεί σε υψηλά επίπεδα ινσουλίνης και -κατά συνέπεια- σε αύξηση του σωματικού βάρους. Τα κύτταρα του κοιλιακού λίπους απελευθερώνουν φλεγμονώδεις ουσίες που επιδεινώνουν τη φλεγμονή.

Το μυστικό

Μια διατροφή υψηλής περιεκτικότητας σε ωμέγα-3 λιαπαρά οξέα μειώνει την αντίδραση του οργανισμού που αυξάνει την φλεγμονή. Οι τροφές που είναι πλούσιες σε Ω-3 οξέα είναι τα λιπαρά ψάρια όπως ο σολομός, οι σαρδέλες, το σκουμπρί και η πέστροφα. Είναι σημαντικό να καταναλώνετε μερίδες με Ω-3 λιπαρά οξέα τουλάχιστον 3-5 φορές την εβδομάδα για ενυδατωμένο δέρμα, χωρίς ευαισθησίες.

Εάν θέλετε να διώξετε Βάρη και Φλεγμονές πάρτε μέρος στο σεμινάριο Τα 7 Μυστικά της Ενζυματικής Διατροφής για να Διώξετε Βάρη και Φλεγμονές

The post Φλεγμονή και ερεθισμοί της επιδερμίδας: 4 μυστικά για να τα αντιμετωπίσετε appeared first on Όμορφα Μυστικά της Βίκυς Χατζηβασιλείου.

Keywords
Τυχαία Θέματα