Εσείς χρησιμοποιείτε αυτό το αντιγηραντικό συστατικό;

Δεν είναι μόνον η ρετινόλη ή το υαλουρονικό οξύ που κάνουν θαύματα στην επιδερμίδα. Την επόμενη φορά που θα αναζήτησε μία κρέμα αντιγήρανσης ψάξτε για τα Ceramides! Εάν σούπερ αντιγηραντικό συστατικό!

Τι είναι τα ceramides και τι κάνουν
Στο εσωτερικό της εξωτερικής μεμβράνης πολλών κυττάρων του οργανισμού μας υπάρχουν σε υψηλή συγκέντρωση μόρια λιπιδίων, γνωστά και ως ceramides.
Η βασική τους ιδιότητα είναι να συγκρατούν τα κύτταρα ενωμένα, δημιουργώντας ένα προστατευτικό στρώμα που αυξάνει το πάχος του δέρματος και διατηρεί την υγρασία του. Τα ceramides ενισχύουν τη φυσική άμυνα κατά

των επιθετικών στοιχείων στο δέρμα, ενώ αποκαθιστούν την υγρασία του δέρματος. Το αποτέλεσμα είναι η επιδερμίδα μας να είναι πιο απαλή, λεία αλλά και σφριγηλή.

Γιατί η επιδερμίδα σας χρειάζεται ceramides;

Το πρόβλημα ξεκινά όταν, με το πέρασμα του χρόνου, τα επίπεδα των ceramides αρχίζουν να μειώνονται σταδιακά. Γι αυτόν ακριβώς το λόγο η έντονη ξηρότητα είναι και ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά της χρονολογικής γήρανσης της επιδερμίδας. Ταυτόχρονα όμως η χρήση επιθετικών προϊόντων καθαρισμού, τυχόν φαρμακευτικές αγωγές- κυρίως όσες αφορούν τη μείωση της χοληστερίνης- αλλά και η φτωχή σε λιπαρά οξέα διατροφή συνηγορούν στο να αλλοιώνονται σοβαρά τα επίπεδα των ceramides . Τα κενά έρχονται τότε να αναπληρώσουν τα ceramides, τα οποία περιέχονται σε πολλά καλλυντικά προϊόντα καθημερινής φροντίδας της επιδερμίδας. Πρόκειται για φυτικά εκχυλίσματα από σιτάρι, γλυκοπατάτα, καστανό ρύζι ή συνθετικά συστατικά , που μιμούνται τη δράση των φυσικών ceramides και:

• Ενυδατώνουν την επιδερμίδα αποκαθιστώντας την λάμψη της.
• Βελτιώνουν την όψη της επιδερμίδας κάνοντας την απαλή, λεία και σφριγηλή.
• Καταπραΰνουν τα ευαίσθητα και ερεθισμένα δέρματα που συνήθως έχουν χαμηλό ποσοστό κηραμιδίων.
• Ενεργοποιούν τη φυσική ανανέωση του δέρματος και διατηρούν την ελαστικότητα του.

Το μυστικό

Η παρουσία των ceramides σε καλλυντικές συνθέσεις είναι σωτήρια για το δέρμα, καθώς ενισχύουν την ενυδάτωση και αποτρέπουν την ξηρότητα.

The post Εσείς χρησιμοποιείτε αυτό το αντιγηραντικό συστατικό; appeared first on Όμορφα Μυστικά της Βίκυς Χατζηβασιλείου.

Keywords
Τυχαία Θέματα