Τι να κάνετε όταν τα ούλα σας αιμορραγούν

Μήπως τελευταία τα ούλα σας αιμορραγούν; Δείτε τι μπορείτε να κάνετε.

Η αιμορραγία των ούλων μπορεί να αποτελεί ένδειξη κακής υγιεινής των δοντιών. Τα ούλα γίνονται φλεγμονώδη και αιμορραγούν όταν υπάρχει συσσώρευση πλάκας κατά μήκος της γραμμής τους. Η πλάκα είναι μια κολλώδης μεμβράνη που περιέχει βακτήρια και καλύπτει τα δόντια και τα ούλα σας. Και αν δεν τα βουρτσίζετε αρκετά ή δεν κάνετε νήμα τα βακτήρια μπορούν να εξαπλωθούν και να προκαλέσουν φθορά των δοντιών ή παθήσεις των ούλων.

1 Αυξήστε την πρόσληψη βιταμίνης C

Η κατανάλωση τροφών πλούσιων σε βιταμίνη C μπορεί να ενισχύσει

το ανοσοποιητικό σας σύστημα και να βοηθήσει στην καταπολέμηση των λοιμώξεων των ούλων που προκαλούν αιμορραγία τους.

Αντίθετα, η λήψη μη επαρκούς ποσότητας βιταμίνης C στη διατροφή σας μπορεί να επιδεινώσει την αιμορραγία, εάν έχετε παθήσεις των ούλων. Στην πραγματικότητα, μια ανεπάρκεια βιταμίνης C μπορεί επίσης να οδηγήσει σε αιμορραγία των ούλων ακόμα κι αν ακολουθείτε καλές στοματικές συνήθειες.

Τρόφιμα πλούσια σε βιταμίνη C:

πορτοκάλιαγλυκοπατάτεςκόκκινες πιπεριέςκαρότα

Μπορείτε επίσης να ρωτήσετε το γιατρό σας σχετικά με τη λήψη συμπληρώματος βιταμίνης C. Ως ισχυρό αντιοξειδωτικό, η βιταμίνη C ενισχύει τον συνδετικό ιστό και προάγει την επένδυση των ούλων σας, οπότε να είστε σίγουροι ότι παίρνετε επαρκή ποσότητα κάθε μέρα. Η συνιστώμενη ημερήσια ποσότητα βιταμίνης C για ενήλικες είναι μεταξύ 65 και 90 mg την ημέρα.

2 Αυξήστε την πρόσληψη βιταμίνης Κ

Η λήψη συμπληρώματος βιταμίνης Κ μπορεί επίσης να ανακουφίσει τα ούλα που αιμορραγούν. Η βιταμίνη Κ είναι ένα σημαντικό θρεπτικό συστατικό επειδή βοηθά στον πήξιμο του αίματος. Μια ανεπάρκεια αυτής μπορεί να προκαλέσει αιμορραγία και μια μελέτη διαπίστωσε ότι μπορεί να οδηγήσει σε αιμορραγία των ούλων.

Τρόφιμα πλούσια σε βιταμίνη Κ:

σπανάκιπράσινα λάχαναλάχανο

Οι ειδικοί συνιστούν στους ενήλικες άνδρες να λαμβάνουν 120 μικρογραμμάρια και στις γυναίκες να λαμβάνουν 90 μικρογραμμάρια βιταμίνης Κ καθημερινά.

3 Εφαρμόστε κρύα επιθέματα

Η αιμορραγία των ούλων δεν προκαλείται πάντα από κάποια πάθηση των ούλων. Τα ούλα σας μπορεί επίσης να αιμορραγούν από τραυματισμό στον ιστό των ούλων. Μια κρύα κομπρέσα στα ούλα μπορεί να μειώσει το πρήξιμο και να περιορίσει τη ροή του αίματος σταματώντας την αιμορραγία. Εφαρμόστε παγοκύστη ή κρύο πανί στα ούλα σας αρκετές φορές την ημέρα για 20 λεπτά.

4 Τρώτε λιγότερους υδατάνθρακες

Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι η μείωση της πρόσληψης υδατανθράκων μπορεί, επίσης, να βελτιώσει την υγεία των ούλων και να αποτρέψει παθήσεις των ούλων. Οι υδατάνθρακες και τα ζαχαρούχα τρόφιμα ενισχύουν την πλάκα και την ανάπτυξη βακτηρίων. Όσο περισσότερη πλάκα συσσωρεύεται στα ούλα σας, τόσο πιθανότερο είναι να έχετε αιμορραγικά ούλα. Αν και το τακτικό βούρτσισμα και το νήμα μπορεί να μειώσει αυτή τη συσσώρευση, η μείωση των υδατανθράκων βοηθά στην πρόληψη του σχηματισμού πλάκας.

5 Πιείτε πράσινο τσάι

Η κατανάλωση πράσινου τσαγιού σε καθημερινή βάση μπορεί επίσης να αντιστρέψει την περιοδοντική νόσο και να σταματήσει την αιμορραγία των ούλων. Το πράσινο τσάι περιέχει κατεχίνη, ένα φυσικό αντιοξειδωτικό που μπορεί να μειώσει τη φλεγμονώδη απόκριση του οργανισμού στα βακτήρια του στόματος.

Το μυστικό

Για να βελτιώσετε την στοματική σας υγιεινή, βουρτσίζετε τα δόντια σας τουλάχιστον δύο φορές την ημέρα και ξεπλένετε τα χωρίς οδοντόκρεμα μία φορά την ημέρα.

The post Τι να κάνετε όταν τα ούλα σας αιμορραγούν appeared first on Όμορφα Μυστικά της Βίκυς Χατζηβασιλείου.

Keywords
Τυχαία Θέματα