Δωρεάν συνεδρία: «Πρόωρα γονείς σαν πρόωρα παιδιά»

Μία δωρεάν συνεδρία θα πραγματοποιηθεί στις 25 Ιανουαρίου 2014 για γονείς που βίωσαν ή βιώνουν την προωρότητα των παιδιών τους.

Μία από τις πλέον αγχώδεις καταστάσεις που μπορούν να βιώσουν οι γονείς στο μαιευτήριο είναι η παραμονή του μωρού στη Μονάδα Εντατικής Νοσηλείας Νεογνών (ΜΕΝΝ). Κάθε χρόνο 15 εκατομμύρια μωρά γεννιούνται πρόωρα. Ένα μεγάλο ποσοστό περιστατικών προκύπτει από επιπλοκές που σχετίζονται με τον πρόωρο τοκετό (πριν από τις 37 συμπληρωμένες εβδομάδες) ή από επιπλοκές κατά τον τοκετό. Η προωρότητα, σε όποια φάση της, έχει τεράστιο συναισθηματικό,

οργανικό και οικονομικό κόστος για τις οικογένειες. Ακόμη και η γέννηση λίγες μόνο εβδομάδες πριν από το φυσιολογικό συνοδεύεται από σοβαρές συνέπειες για την υγεία του βρέφους. Επίσης, η ψυχική επιβάρυνση των γονιών που βιώνουν την προωρότητα είναι πολλές φορές αβάσταχτη, ενώ χρειάζεται οι ίδιοι να είναι οπλισμένοι με υπομονή και θετική ψυχολογία. Κατά πόσο, όμως, αυτό είναι εφικτό;

Μία δωρεάν ομαδική συνάντηση
Η ψυχική υγεία ενός γονιού που βίωσε την προωρότητα είναι τόσο σημαντική όσο και η υγεία του πρόωρου μωρού του και η ανάγκη του για ψυχολογική στήριξη είναι απαραίτητη. Γι’ αυτό και η δημοσιογράφος και blogger Κέλλυ Σώκου 31 ebdomades (31ebdomades.blogspot.gr) και ο ψυχολόγος Πάτροκλος Παπαδάκης (www.psychologos-papadakis.gr) ένωσαν τις δυνάμεις τους. Διοργανώνουν μία δωρεάν ομαδική συνάντηση προκειμένου να βρεθούν μαζί γονείς που βίωσαν ή βιώνουν τώρα την προωρότητα και έχουν ανάγκη να μιλήσουν σε κάποιον ειδικό. Η δράση «Πρόωρα γονείς σαν πρόωρα παιδιά» έχει σκοπό να εξοικειώσει τους γονείς με πρόωρα παιδιά με τον πόνο και να τους βοηθήσει να μοιραστούν τις εμπειρίες τους και να μάθουν πώς να τις ξεπεράσουν.

Δηλώστε τώρα συμμετοχή!

Η συνεδρία θα προσφερθεί εντελώς δωρεάν σε γονείς που είδαν ή βλέπουν τώρα το παιδί τους στη μονάδα και θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 25 Ιανουαρίου σε τόπο και χρόνο που θα ανακοινωθούν από το blog 31 ebdomades και το site του Πάτροκλου Παπαδάκη. Δηλώστε συμμετοχή στο [email protected] ή στη σελίδα του 31ebdomades στο Facebook (www.facebook.com/31ebdomades?fref=ts) «Για τη συνάντηση Πρόωρα Γονείς» μέχρι τις 22/1/2014 και δώστε την ευκαιρία στον εαυτό σας να μάθει πώς να διαχειρίζεται τις δυσκολίες που προκαλεί η προωρότητα του παιδιού σας.

Keywords
Αναζητήσεις
http://www.31ebdomades.blogspot.com/
Τυχαία Θέματα