Ασκήσεις Kegel: Μία άσκηση για καλύτερο σεξ!

ασκήσεις Kegel γυμνάζουν τους ηβοκοκκυγικούς μυς (τους μυς που χρησιμοποιούμε όταν θέλουμε να διακόψουμε την ούρηση), γνωστούς και ως «μυς του σεξ».

Ονομάζονται έτσι από τον γιατρό που τις επινόησε τον dr Kegel. Σκοπός τους είναι να σφίξουν οι δύο βασικοί μύες που βρίσκονται κατά μήκος της μήτρας, τη στηρίζουν και την περιβάλουν. Αν και έχουν συνδεθεί περισσότερο με τις γυναίκες, είναι σημαντικές και για τους άνδρες, γιατί βοηθούν στην ενδυνάμωση μιας ομάδας μυών που αποκαλούνται μύες του πυελικού εδάφους. Καθώς μεγαλώνουμε, αυτοί οι μύες μπορεί να αρχίσουν να αποδυναμώνουν. Αλλά η διατήρησή της ελαστικότητας τους έχει σημαντικά οφέλη.

Η άσκηση έγκειται στο να κρατήσετε τους μύες αυτούς σφιγμένους για κάποια δευτερόλεπτα.

Προσπαθήστε να συστέλλετε τους μυς αυτούς, σαν να θέλετε να καθυστερήσετε την ούρηση και κρατηθείτε σε αυτή τη θέση για τουλάχιστον 5΄΄. Eισπνεύστε σε κάθε πίεση και στη συνέχεια εκπνεύστε, χαλαρώνοντας τους μυς. Kάντε 10-20 τέτοιες πιέσεις και σταματήστε αν αισθανθείτε πόνο. Bάλτε ως στόχο τις 100-200 τη μέρα (10 περίπου πιέσεις την ώρα). Για να δείτε αποτελέσματα στη σεξουαλική σας ζωή, εφαρμόστε τις ασκήσεις καθημερινά για ένα μήνα περίπου.

The post Ασκήσεις Kegel: Μία άσκηση για καλύτερο σεξ! appeared first on Όμορφα Μυστικά της Βίκυς Χατζηβασιλείου.

Keywords
Τυχαία Θέματα