Απαλλάξτε το σώμα σας από τις τοξίνες με γιόγκα

Εάν θέλετε να βοηθήσετε το σώμα σας να απαλλαγεί από τις τοξίνες, η γιόγκα μπορεί να βοηθήσει όχι μόνο με την εκτέλεση ασκήσεων, αλλά και με την εφαρμογή άλλων πρακτικών που συμβάλλουν στο να αποφορτιστούν το συκώτι, τα νεφρά, το έντερο, οι πνεύμονες και το δέρμα.

Με τη βοήθεια της γιόγκα και σε συνδυασμό με την κατάλληλη διατροφή – καταναλώνοντας εποχιακές τροφές της φύσης – μπορεί να ενεργοποιηθεί το πεπτικό, το λεμφικό και το απεκκριτικό σύστημα του οργανισμού. Με καλή διάθεση και αγάπη προς τον εαυτό μας, η αποτοξίνωση μπορεί να γίνει διασκέδαση.

Κάντε ασκήσεις γιόγκα
Εξισορροπεί

και αποτοξινώνει το σώμα. Ενεργοποιεί την κυκλοφορία της λέμφου και του αίματος, τονώνει το μυϊκό σύστημα, ενώ αιματώνει τα εσωτερικά όργανα και οξυγονώνει τον οργανισμό.

Επίσης:

Παίξτε και γελάστε
Όταν γελάμε από καρδιάς, όλο το σώμα μας τραντάζεται και οι σωματικές, νοητικές και συναισθηματικές εντάσεις αποβάλλονται. Ταυτόχρονα, η κοιλιά συσπάται – είναι το καλύτερο κοιλιακό μασάζ για αποτοξίνωση.

Χορέψτε και τραγουδήστε
Αφήστε όλα τα μέλη του σώματος σας να κινηθούν ελεύθερα, βγάλτε ήχους, φωνές και εκφράστε με όλο σας το Είναι ό,τι έχει μείνει ανέκφραστο στην κοινωνική καθημερινότητα σας. Έτσι το σώμα σας θα μπορέσει να αποβάλει την συσσωρευμένη ένταση και να βρει ξανά την ελεύθερη ροή ενέργειας.
Η έκφραση αυτή θα σας προσφέρει ψυχική ανάταση και σωματικό detox. Τραγουδώντας διώχνουμε το στρες και την κατάθλιψη, ενώ παράλληλα αποτοξινώνονται οι πνεύμονες μας.

Κάντε βόλτες στη φύση και εκδρομές στην εξοχή, με κάθε ευκαιρία
Περπατήστε ξυπόλητοι για γείωση, βουτήξτε τα πόδια σας στο νερό, ξαπλώστε κάτω από τη σκιά ενός δέντρου.

Πιείτε άφθονο νερό, απαραίτητο συστατικό της αποτοξίνωσης
Το νερό είναι πολύ βοηθητικό για το λεμφικό σύστημα και την ενυδάτωση του οργανισμού. Σε μια κανάτα με νερό κόψτε μερικές ροδέλες αγγούρι και λεμόνι και απολαύστε. Πάντα με σεβασμό προς το σώμα σας χωρίς πίεση και σε ανεκτά όρια για τον οργανισμό σας, πίνετε καλύτερα μικρές γουλιές αντί για ολόκληρα ποτήρια κάθε φορά.

The post Απαλλάξτε το σώμα σας από τις τοξίνες με γιόγκα appeared first on Όμορφα Μυστικά της Βίκυς Χατζηβασιλείου.

Keywords
Τυχαία Θέματα